Przejdź do forum
Coolery w FT.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Coolery w FT.

64 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,907 Wyświetlenia

Napisane przez roztocz
to zrób sobie przerwę. pograj coś innego. wyjdź na dwór. idź na piwo.

wychodzę, gram, ćwicze, biegam, plywam, imprezuje

Wydaje mi się, że jedyną pomocą dla mnie będzie upswing. I dla mindsetu i dla gry..

Odpowiedz
Cytat
roztocz

to jeszcze wstawię mój wykresik :

;)

Porty w górę i do boju :)

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

ostatnio ogladalem film ze 180tek jednego grindera (stawki 8-35, 8-15 25% lifetime roi)
byla tam akcja kiedy na blindach bodajze 400/800 reg short wsuwal za 7bb z utg szostki, on izolowal go za 11bb z A9o utg+1 i na BU wysypal sie dobry reg za 8bb z krolami, na boardzie spadla szostka na river, button z krolami zostal pozbawiony wiekszosci stacka, po czym na czacie napisal 'amazing'

komentarz grindera brzmial nastepujaco:
'i have two hundred thousands 2-outers a day, i cant even remember them all'

tylko volume i solidna gra jest lekiem na badbeaty i downswingi ;)

20 sng turbo to zadna probka, zdarzaj sie sesje ze 50-60sng jest sie bez kasy, a potem w przeciagu 5 turniejow wpadaja 2 shipy i suma sumarum wychodzi 50% roi

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

Napisane przez roztocz
to jeszcze wstawię mój wykresik :

;)

Porty w górę i do boju :)

Wow! Pomogło mindsetowo, dzięki! :f_eek:

@sz3sz

Dzięki za ciekawego posta. Moim problemem w pokerze od lat jest to, że nie radze sobie z downswingiem nawet minimalnym - dla regów to się pewnie wydaje śmieszne mieć 40BI DS.

Bardzo mi wasze posty pomogły dzięki!

Odpowiedz
Cytat

Jednak wracam do punktu wyjścia kurwa jebana mać. Pushuje limpy medium stacków z AJs, goście pokazują 66, utrzymuje się. 5 Bubble na 10 turniejów tak ujebałem.. macie teraz jakieś rady? wątpie..

@Edit

na osłodzenie 5 bubble na jednym FT rigged soft P* dał mi wisienke na torcie, żebym jednak nie wypłacał od nich pieniędzy..

Odpowiedz
Cytat
roztocz

:nh

Słuchaj grając na niskich limitach spotkasz i takich co limpują z AA.

Hand 0: 54.186% 53.99% 00.20% 66562596 240912.00 { 66 }
Hand 1: 45.814% 45.62% 00.20% 56241468 240912.00 { AJo }

tak wygląda ta ręka w equilatorze :)

Ale mniejsza o to. Zastanów się czy biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności Twój push był prawidłowy ? I tylko to powinno się liczyć. Nie masz wpływu na to czy złapiesz swoją kartę na stole, więc nie trać na to nerwów i czasu. Jak mi to kiedyś ktoś wytłumaczył... wychodzisz na spacer, piękne słońce, czyste niebo. Idziesz sobie piękną zieloną łąką i nagle pojawia się chmura i wraz z nią potężna ulewa. Czy decyzja o wyjściu na spacer była błędna ? :)

ja bym Ci polecił załatwienie sobie jakiegoś hud-a.

Odpowiedz
Cytat

Jaki HUD polecasz do SnG?

btw: dzięki, że odwiedzasz temat, przykład ze spacerem świetny

Odpowiedz
Cytat
alcorro

To nie tylko ja tak mam? :)

Ja gram 90 turbo na mikro.
Ostatnio na FT, majac 1. staka, dostalem AKs - izoluje sie (po podbiciu przez shorta) z SB i przegrywam z Axo. Nastepna reka - KK - push, call od shorta, przegrywam vs low para.
Jestem juz szortem, nastepna reka - AA - push, przegrywam z KT czy KJo - trafia flusha.
Do widzenia :)

Odpowiedz
Cytat

Ja ostatnio w podobnym stylu wtopiłem wiele turniejów, stąd ten temat i ogólny puacz.

Odpowiedz
Cytat
alcorro

Ja widzac, ze gram vs 3 outer od razu mowie sobie, ze na pewno trafi, tj. gram AK vs AJ, to mowie: Jop, jop, jop... i jak juz on spada to sie tylko smieje. Choc przy 50% takich sytuacji w sesji smiech jest coraz bardziej gorzki ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez alcorro
Ja widzac, ze gram vs 3 outer od razu mowie sobie, ze na pewno trafi, tj. gram AK vs AJ, to mowie: Jop, jop, jop... i jak juz on spada to sie tylko smieje. Choc przy 50% takich sytuacji w sesji smiech jest coraz bardziej gorzki ;)

Haha mam podobnie, ale to właśnie przestaje być śmieszne jak widzisz taki cyrk kilka razy z rzędu.. ale co cie nie zabije to cie wzmocni, czuje że jak przeżyje mindsetowo ten downswing to... będę fajny :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
eestevu

Napisane przez SosCzosnkowy

Haha mam podobnie, ale to właśnie przestaje być śmieszne jak widzisz taki cyrk kilka razy z rzędu.. ale co cie nie zabije to cie wzmocni, czuje że jak przeżyje mindsetowo ten downswing to... będę fajny :f_cool:

made my day :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez eestevu

made my day :ayfkm:

możesz rozwinąć swoją owianą tajemniczym sarkazmem wypowiedź?

Odpowiedz
Cytat
streamus

a jak nie przezyjesz to co bedzie ?

moge sie zalozyc, ze wpierdalam wiecej takich spotow od ciebie, moge tez pokazac palcem kilka osob, ktore rowniez nagminnie przegrywaja podobne rozdania, w sumie co ja gadam, wszyscy co graja wieksze ilosci sng maja mase takich spotow codziennie

twoim glownym problemem jest widze to ze za bardzo sie podniecasz, ze dostajesz te AA czy KK i w glowie masz zakodowane ze musisz z nimi wygrac, gdy dzieje sie inaczej to zlosc i rozczarowanie biora gore

odrzuc nadzieje powiazane z nutsami, sa to rece ktore znakomicie sie sprawdzaja czy tu pushujac first in czy callujac, ale nikt nie powiedzial ze wygrywaja zawsze, to tylko top range

mozemy sie spotkac za 10 lat i jak bedziesz trackowal wszystkie swoje rozdania to porownamy ile mamy %win, jestem na 100% przekonany ze wyniki bedziemy mieli niemal identyczne (z odchylem 1-2% max)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez streamus
a jak nie przezyjesz to co bedzie ?

umrę

moge sie zalozyc, ze wpierdalam wiecej takich spotow od ciebie, moge tez pokazac palcem kilka osob, ktore rowniez nagminnie przegrywaja podobne rozdania, w sumie co ja gadam, wszyscy co graja wieksze ilosci sng maja mase takich spotow codziennie

Wiem, gram też stosunkowo mało turniejów więc i tak ilość wtopionych spotów jest ograniczona, ale to mój temat, z moim płaczem, z moim problemem mindsetowym.

twoim glownym problemem jest widze to ze za bardzo sie podniecasz, ze dostajesz te AA czy KK i w glowie masz zakodowane ze musisz z nimi wygrac, gdy dzieje sie inaczej to zlosc i rozczarowanie biora gore

Parę postów wyżej pisałem, że jak widzę AA,KK,AK to jestem O WIELE BARDZIEJ PEWNY PRZEGRANEJ, niż wygranej. To o czym mówisz to problem mindsetowy początkującego który nie może sobie poradzić z życiem po 1 takim spocie, nie po kilku dziennie.

Tak czy inaczej odpowiedź na temat, więc dzięki za zainteresowanie :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Btw; po ilu rękach holdem manager włącza huda? gram już 10 turniej dzisiaj i ani razu nie "zebrał" tylu rąk ile mu potrzeba? coś tu nie gra

Odpowiedz
Cytat

refreż

Odpowiedz
Cytat
thatsitme

hm2 wl. huda po pierwszej ręce rozegranej na stole

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez thatsitme
hm2 wl. huda po pierwszej ręce rozegranej na stole

Masz klienta pokerowego w jęz ang? Ja mam pokerstars w pl, moze o to chodzi?

Handhistory po ang zapisuje

Odpowiedz
Cytat
roztocz

Dlatego Ci nie chodzi. Musisz ustawić, żeby CI historię rąk w języku angielskim zapisywał.

Odpowiedz
Cytat