Skip to forum
Dziwny problem.

Notifications
Clear all

Dziwny problem.

27 Posts
16 Users
0 Reactions
1,318 Views
TomWanderer

Może czas od dziś do końca miesiąca uznaj jako okres próbny i właśnie tak go rozpatruj w jakichś podsumowaniach. Im więcej wyniesiesz z tego okresu próbnego, im więcej się nauczysz, im więcej $ zdołasz ugrać, tym lepiej dla ciebie. Dlatego nie ma sensu czekać do lutego.
Zagraj jakąś równą liczbę rąk/turków w tym okresie próbnym, powiedzmy 10k rąk czy 100 turniejów, zależy co tam grasz, na koniec miesiąca to sobie przeanalizujesz i będziesz miał jakiś widok na swoją grę, zastanowisz się co poprawić i od lutego będziesz lepiej przygotowany.

Btw, gdyby się na przykład okazało, że 1. lutego nie będziesz w stanie nic pograć, to tak dziwnie by było, co nie? Niby od lutego nowy początek, a de facto zacząłbyś dopiero 2-ego...

Reply

Tak wiem nie będę czekał do lutego. Codziennie robię volume i zobaczymy jak to będzie :) Pozdro

Reply
buddhazahir

brzmi jak strach przed porażką wg mnie

Reply
pawelm1989

raczej sensu nie ma zaczynanie wciąż od nowa.. tak jakby bierzesz na siebie i ciąży Ci fakt że dzien przed, tydzien przed miałeś złe wyniki.. i zamiast myśleć o grze obecnej i skupić się na chwili i ręce którą aktualnie rozgrywasz to patrzysz jedynie na całokształt i wyniki.. Zrozumieć trzeba jedno, że takie podejście do gry to po prostu bałagan. Wyrzuć zbędne smęty.. Odetnij myślenie o wyniku i wykresach.. graj i analizuj na bieżąco bez myślenia o tym czy jesteś na plus, nie zakładaj nigdy jakiegoś progu jaki masz w danym dniu przeskoczyć. Po prostu graj i w każdej ręce dawaj z siebie wszystko.. Dla samej satysfakcji, że wkładasz w to co robisz całe serce.. Taki stosunek do pokera powinien zamiast stresu przynieść czystą radochę z gry.

Reply
rootpl

Też tak mam, jak przyspazzuję jakąś sesję to najchętniej bym usunął całą bazę w pizdu, żeby zacząć wszystko od nowa.

Póki co pierdolę to i nowy dzień traktuję jako taką okrągłą datę, Tobie też to radzę, jutro mamy 22.01, czyli dzień parzysty, środek tygodnia, lepsze to niż dzień nie parzysty i koniec tygodnia, no nie ? :)

01.02 sobota...

Reply
erefkey

root robisz jakiś czelendż ? :milord:

Reply
5deuces

Napisane przez dziwnyproblem
... i już nie chce grać tylko chce zacząć jeszcze raz innej od innej daty. Teraz sobie znowu myślę że zacznę od okrągłej daty np od 1 lutego. Stworze baze nową w Trackerze i zacznę już na pewno. Problem jest taki że nie umiem np zacząć dzisiaj 16 stycznia, ponieważ wole mieć baze danych innej daty, najlepiej okrągłej.

Każdy kolejny dzień to pierwszy dzień reszty Twojego życia. I już masz okrągłą datę codziennie. Powodzenia! ;)

Reply