Przejdź do forum
Ogromny problem z m...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ogromny problem z mindsetem

33 Posty
19 Użytkownicy
37 Reakcje
11.9 K Wyświetlenia
everPoker

Witam, od dłuższego czasu mam bardzo duży problem z nerwami. Zacznę może od początku, przez ostatnie kilka lat leciałem ostro z imprezami, alko, dragi, dziwki, koks, lasery etc. Bardzo lubiłem takie życie, szybki hajs z pokera który potem wydawałem na przyjemności, jednak parę miesięcy temu postawnowiłem skupić się w 100% na pokerze, podjąłem radykalną decyzję o wyłączeniu alkoholu i dragów w 100% z mojego życia i od tamtej pory ani razu się nie wyłamałem. Na początku myślałem że być może jest to jakiś syndrom odstawienia czy coś w ten deseń, jednak po ponad 3 miesiącach nie widzę dużej poprawy(w sumie bardziej tiltuję niż gdy hardcorowo imprezowałem), chociaż teoretycznie mój mindset powinien znacząco się poprawić, poznałem zajebistą dziewczynę z którą jestem, chodzę co 2 dni na siłownie(mega progres), dobrze się odżywiam, jestem świadomy popełnianych błędów, cały czas staram się edukować, przerabiam różne materiały dt. mindsetu i aktualnie spinów które gram. Problem nie dotyczy tylko pokera, ale poker najczęściej jest czynnikiem auktywującym moje nerwy. Dziś rozwaliłem sobie rękę uderzając o ścianę, miałem ochotę wybić szybę dłonią albo wziąć siekierę i porąbać meble :/. Myślałem już aby udać się do psychiatry bo tak dłużej nie mogę funkcjonować, boję się że zrobię krzywdę komuś albo sobie. Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić? Lecę na trening, bo granie w pokera teraz nie ma sensu, dziękuję z góry i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
32 odpowiedzi
RevolutionPL

Odpowiedz
Cytat
bob600

.

Odpowiedz
Cytat
everPoker

#RevolutionPL
nawet smiechłem, chociaż mi nie do śmiechu :<

Dobry pomysł, ale to pewnie dłuższa droga, narazie szukam jakiś metod doraznych ponieważ muszę grać w pokera mimo wszystko, a nie chcę czegoś lub kogoś uszkodzić, narazie kupiłem sobie meliskę którą poleciła mi farmaceutka. Mam nadzieję że chociaż trochę ostudzi moje emocje, jeżeli ktoś zna jakieś środki które mogą pomóc byłbym wdzięczny, chodzi zarówno o te dostępne z oraz bez recepty.

Najgorsza jest świadomość że nie potrafię nad tym wszystkim zapanować, to powduje u mnie jeszcze nawarstwianie się tych negatywnych emocji.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Napisane przez everPoker
Dziś rozwaliłem sobie rękę uderzając o ścianę, miałem ochotę wybić szybę dłonią albo wziąć siekierę i porąbać meble :/.

:yaoming:

Pewnie jesteś nerwowy bo organizm nie dostaje szajsu, którym go karmiłeś wcześniej.

Odpowiedz
Cytat
busiek19

Albo dlatego że zrezygnowałeś z czegoś co lubiłeś, i podświadomie chcesz wyładować emocje, a poker idealnie sie do tego nadaje bo przegrasz ak na aq i juz wkurw:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
everPoker

#Prostyczlek
To z pewnością, ale po ponad 3 miesiącach powinno się to wszystko moim zdaniem zacząć stabilizować a nie coraz bardziej pogłębiać, tym bardziej że naprawdę ogarniam sobie życie.

#Busiek19
Ja już tego tak naprawdę nie lubiłem, dlatego przestałem. Ale faktycznie może jestem uzależniony od skrajnych emocji i organizm jakoś próbuje sobie zrekompensować. Nie wiem. Teoretycznie wszystko zaczyna mi się układać, gdyby nie te nerwy.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Dobrze, że nie było siekiery w pobliżu. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

Może zacznij grać jakieś mniej wariancyjne gierki? Przykładowo satelitki hyper-turbo?

Odpowiedz
Cytat
rafson

kilka pomysłów z własnego doświadczenia:

yerba
rhodiola rosea (różeniec górski)
sport, ale taki naprawdę ciężki

Odpowiedz
Cytat
Antares404

chyba wiem czego Ci trzeba.. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

Jak widzisz większej pomocy to tu od nikogo niestety nie doświadczysz. Jeden śmieszniejszy od drugiego.

Odpowiedz
Cytat
everPoker

#rafson
Yerbę pijałem, jednak za bardzo mnie pobudzała i nigdy nie grałem po niej sesji :p. Bardzo zainteresowałes mnie tym różańcem górskim, w jakiej postaci najlepiej go spożywać? Ktoś jeszcze może mi polecić te ziółko? Sport jest opcją, kiedy zrobię oporowy trening nóg, taki że ledwo mogę chodzić to praktycznie nie tiltuję(albo zdarza się to bardzo rzadko), ale pózniej jestem zbyt wycieńczony żeby pograć coś dłużej. Myślałem jeszcze żeby zapisać się na jakieś sztuki walki, a Ty co byś proponował?
Dzięki za kilka pomysłów! :)

#Antares404
Nie wydaję mi się żeby to było dobre rozwiązanie, marhuanina mogła by jeszcze nasilić zbierane się u mnie negatywne emocje.

#ONKAM
Liczyłem się z tym niestety, jednak kilka wartościowych postów się znalazło, a być może jeszcze ktoś będzie w stanie mi pomóc :)

Jak na razie zapisałem się do psychiatry, mam wizytę za tydzień, dzisiaj odpuszczę sobie jeszcze pokera chociaż robię to z bólem serca, ale chyba dobrze mi to zrobi. Dzisiaj spotykam się znajomymi więc może negatywne emocje jeszcze trochę opadną :)

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Napisane przez ONKAM
Jak widzisz większej pomocy to tu od nikogo niestety nie doświadczysz. Jeden śmieszniejszy od drugiego.

Koleś pisze że ćpał chlał ostro melanżował i że ma ochotę rąbać meble siekierą jak się wkurwi przy pokerze (siekiera w domu norma btw) i Twoim zdaniem to jest przypadek który powinien słuchać rad z pokerowego forum i pić sobie ziółka uspokajające?

Typ ma wyraźny problem i potrzebuje specjalisty a nie jakiegoś pierdolenia o herbatkach.. serio podobne rady to by dostał na kafeteria.pl od gimnazjalistek z tlenionymi włosami.

Wybacz, że obracam i tak już kuriozalną sytuację w żart Panie mam spięte dupsko.

Odpowiedz
Cytat
rafson

Z tym różeńcem jest problem bo najlepiej działa ten z syberii, ale gdzie go kupić oryginalnego? Zazwyczaj kupuje się w kapsułkach, jest on zmielony, obecnie mam firmy swanson bo słyszałem że jedne z lepszych ale będe dalej szukał bo to już 2ga firma i mam mieszane uczucia, niby działa, ale nie tak dobrze jak słyszałem od ludzi, którzy zdobyli oryginał

jeśli chodzi o sport to kwestia indywidualna, ale musisz mieć możliwość wyżycia się, wkurwienia, nie jest tajemnicą, że w sportach drużynowych, ekipa na wkurwieniu często wygrywa,

często tak się nawet motywuje zawodników - "Wkurz się, daj z siebie wszystko, przecież taki pajac nie może z tobą wygrywać!"

Odpowiedz
Cytat
everPoker

# Antares404
Nie mam siekiery w domu( na szczęście :P) , to była przenośnia ale miałem takie myśli że najchętniej bym to zrobił i cieszę się że nie mam niebezpiecznych przedmiotów w mieszkaniu :).

#rafson
Daj znać jak byś się dowiedział jakiś konkretów. Czy można to w normalnej aptece dostać? Czy raczej ciężko i trzeba zamawiać internetowo ?

Odpowiedz
Cytat
rafson

są w aptece ale jakieś polskie produkty (na fali fejmu wszyscy zaczęli to produkować) - nie brałbym tego, jeśli jesteś zdecydowany to może kup coś innego niż swanson co będzie miało dobre opinie, a ja wtedy wezme też coś innego i będziemy mieli próbkę z 4 różnych już.. ale to tak w razie co

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki

ever wrzuć na luz ja nie ćpałem ,a i tak jak mnie jakieś rozdanie mocno wkurwi to potrafie wyjebać dziure w dzwiach na wylot z piąchy ,sposób jest dobry bo jak łapa zaczyna boleć to nerwy szybko przechodzą i można spowrotem wracać do sesyjki.:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
lukplayer

To kwestia charakteru.
Ja sam jestem nerwowy ale mam ogromną chęć rywalizacji. Wkurzam się jak przegrywam czy to w karty, fifę, piłkę nożną, jak sytuacja idzie nie po mojej myśli.
Nie wiem jak opanować nerwy, ale jednak staram się nie okazywać złości innym osobom.
Pamiętaj, że zarabianie na pokerze polega na umiejętnościach i odpowiednim mindsecie. Mało ludzi posiada te dwie cechy naraz. Ta druga to jest coś czego nie jesteśmy wstanie się nauczyć jeżeli mamy nieodpowiedni wybuchowy charakter.
Dodam, że wybrałeś sobie naprawdę wariancyjną odmianę tych czasów i takie sytuacje będziesz mieć cały czas. Tu nie dojdzie, tam przeciwnik ma top i t d.
Polecam duży BM + 200 bi. Wtedy nasze swingi nie są aż tak bolesne, bo nawet strata 30 bi (co nie jest niczym szczególnym) nie jest aż tak odczuwalna.
Pamiętaj też żeby przez pokera nie cierpieli twoi bliscy.

I napisz co tam dr powiedział. Kiedyś jak oglądałem na wspólnej i Krzysztof wybrał się na terapię kontroli emocji to sam zacząłem się nad tym zastanawiać ale słabo to pokazali. Pijak, Ćpuń, seksoholik i gościu co jest nerwowy wszyscy w jednej grupie. To tylko offtop :tongue:

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Napisane przez lukplayer
Kiedyś jak oglądałem na wspólnej i Krzysztof wybrał się na terapię kontroli emocji

:yaoming:

Odpowiedz
Cytat