W pokerze pojawia się co raz więcej osób i dobrze bo gra się rozwija lecz nie wszyscy potrafią sobie radzić i dobrze bo dzięki takim graczom inni mogą wygrywać. Dobra ale nie o tym chciałem pisać zajmijmy się poważnym ( jak sądzę ) kłopotem nowych graczy.
Ludzie zaczynają grać w pokera bo: kolega im powiedział, widzieli reklamę w internecie czy w telewizji. Są zainteresowani i wpisują w google magiczne słowo poker. Oczywiście wyświetla im się przede wszystkim POKERSTARS I FTP. No dobra ale zdają sobie sprawę że za dużo nie umieją i niestety tylko nie którzy wpisują w google szkoła pokera wyświetla im się Pokerstrategy i zaczynają edukację. Gdy wydaje im się że są gotowi chcą zacząć grać ale nie wiedzą na jakiej platformie wpłacić początkowy bankroll. I w tym momencie przypomina im się co wyskoczyło za pierwszym razem i wybierają STARSY bo przecież tam gra najwięcej osób i na turniejach widać osoby z takim logiem. Zaczynają grę i niestety po jakimś czasie okazuje sie że dużej ilości osób nie wyszło i przegrali wszystko i tu pytanie dlaczego?
Od razu dopadł ich wielki swing i przegrali przez to wszystko?? NIE NIE NIE na pewno nie bo przecież jeśli dobrze czytali na stronie artykuły wiedzą jak zarządzać bankrollem by nie przegrać.
Drugim wariantem i często poprawnym jest brak skilla i zbyt wysoki poziom.
Jakbym nie było każdy wie że na 2 największych pokerromach poziom jest wysoki lecz jednak każdy chce tam grać bo przecież grają tam np.: Ivey Negreanu czy Tom Durrrr okej fajnie każdy chce być tacy jak oni lecz nie każdy wie jak dużo pracy oni w to włożyli.
Pisze o tym bo sam mam takie doświadczenie. Wpłaciłem na jeden z tych roomów i przegrałem bo nie dałem rady ale nie poddałem się i wszedłem na inną platformę i jak na razie idzie bardzo dobrze.
Dlatego radzę wszystkim nowym graczom a także tym którzy nie do końca radzą sobie na największych roomach spróbować gdzieś indziej by nie grali od razu na tych największych platformach ale spróbowali innych np. Everest, Party, Cake, czy Bwin i dopiero gdy się oswoicie z tą grą i będzie pewnie że jesteście gotowi spróbujcie uderzyć wyżej.
Bo nie liczy się ilość ale jakość
Pozdrawiam. Czekam na komentarze i oceny. POWODZENIA PRZY STOŁACH.