Skip to forum
Notifications
Clear all

Sesja

14 Posts
11 Users
0 Reactions
1,856 Views
Gatsby87

Siemka!

Pytanie do,, fachowców". Ile sesji dziennie nalezy grac i w jakims czasie?? Najlepiej grac pierwszą sesja max 90min,20 min przerwy druga sesja 60min i trzecia sesja w pozniejszej godzinie 60min? Takie opinie czytalem. Moj problem polega na tym ze"

1) czasami siedze i 3h pod rząd pomimo mega zmeczenia na nl5 nl10 zwlaszcza jak mam minus i chce wyjsc conajmniej na zero. Ogolnie wychodze na plusie ale wiem ze to powazne bledy.

2) często podczas sesji spogladam w hm2 i patrze czy wychodze na plusie czy minusie. Mega wielki blad. Powinny pieniadze mnie nie interesowac tylko dobre zagrania.

Prosze o rady,dziekuje!!

Reply
13 replies
Edgrim

powinienes grac tyle na ile sie dobrze czujesz,to tak samo jak bys pytal ile masz biegac zeby bylo dobrze,kazdy organizm inaczej dziala i musisz sam ogarnac po jakim czasie grasz z automatu z gorsza koncentracja itp,i ile czasu potrzebujesz na powrot na stoly

Reply
Gatsby87

To są zalecenia Lechrumskiego ze szkoleń

Reply
venatici

Nie ma jakichś ustalonych ilości sesji i ich długości, które należy grać. Oczywistym jest, że różni ludzie różnie będą reagowali na różne sytuacje jakie spotkają ich przy stoliku. Jeżeli czujesz, że łapie Cię tilt to powinieneś się mu przeciwstawić (jeżeli wiesz jak to zrobić) i grać dalej lub odejść od stolików aż poukładasz sobie w głowie.

Polecam ustalić sobie jakiś czas gry (może to być np 60 min, lub 6h - ważne, żebyś to Ty czuł się komfortowo) i się go trzymać. Ewentualnie kończyć wcześniej (ale nigdy nie przeciągać!), jeżeli czujesz, że łapie Cię tilt lub zmęczenie. Sam musisz poznać swój organizm i swoje możliwości. Prowadź dziennik samopoczucia i postaraj się znaleźć korelację pomiędzy złym samopoczuciem, a grą (nie wynikiem!). Tak samo na odwrót - jak wpływa dobre samopoczucie na Twoja grę! Na podstawie tego będziesz mógł dostosować długość sesji do samopoczucia!

Dodatkowo warto też zapisywać swoje przemyślenia (czy to w trakcie sesji, czy tuż po jej zakończeniu) na temat tego jak się czułeś podczas gry i jaki to miało wpływ na jakość podejmowanych przez Ciebie decyzji.

Pamiętaj, że oglądanie filmików mindsetowych jak seriali nic Ci nie da, zacznij pracować nad sobą, zacznij obserwować samego siebie i postaraj się zrozumieć dlaczego w danych sytuacjach reagujesz w taki, a nie inny sposób. Jeżeli dane zachowanie nie jest dla Ciebie korzystne to postaraj się znaleźć rozwiązanie, które pomoże Ci zmienić sposób zachowania w danej sytuacji - znajdź źródło problemu i znajdź logiczną alternatywę jak Twój umysł powinien postrzegać daną sytuację.

To chyba by było na tyle, taki sam wierzchołek góry lodowej pracy nad mindsetem :)
(to nawet nie jest 1% wiedzy jaką powinieneś mieć, ale nie ucz się niczego nowego dopóki nie będziesz skutecznie stosował tych zasad - nie ma sensu)

Pozdrawiam i powodzenia!

Reply
Sepurta

Optymalny czas w jakim będzie pracował twój mózg na max obrotach to podobno około 50min jeśli o to chodzi. Oczywiście sam powinieneś sobie ustalić własny czas sesji który będzie dla ciebie odpowiedni i pozwoli robić odpowiedni volume.

Ważne jest to, że ustalając sobie określony czas pracy, organizm "ustawia" się tak, aby odpowiednio rozłożyć sobie energię, także jak już sobie to ustalisz to najlepiej przestrzegać.

Jak można zauważyć, masz duży leak jeśli chodzi o result oriented, co zawarłeś w 2 punktach. Jeśli masz scary money, zbuduj sobie odpowiedni roll na swoje stawki na którym będziesz czuł się bezpieczniej lub zejdź niżej. Jeśli masz wystarczającego rolla to wg. mnie powinieneś zacząć wykonywać ćwiczenia mindsetowe, jak np. przed sesją sobie ustalić co będziesz robił, że nie zajżysz do cashiera, hma itp. Ja np. kiedyś zakrywałem sobie swój stack na stole statystykami. W HMie powinieneś powyłączać te okna które pokazują wygrane/przegrane.
Możesz też napisać sobie na kartce przy monitorze aby nie zaglądać na wyniki sesji. Ja ćwicząc w ten sposób, powtarzając sobie w głowie że nie mogę czegoś robić lub mam coś zrobić, wyrobiłem sobie wiele nawyków.

Reply
MikeWrclv

Napisane przez Sepurta
Ja np. kiedyś zakrywałem sobie swój stack na stole statystykami.

Pewnie, przeciez gra na 100bb i 300bb ta sama :)

Reply
Sepurta

Napisane przez MikeWrclv

Napisane przez Sepurta

Jak grałem w FL to nie było mi to potrzebne sherlocku :truestory:

Reply

Napisane przez Sepurta

Napisane przez MikeWrclv

Napisane przez Sepurta

Jak grałem w FL to nie było mi to potrzebne sherlocku :truestory:

haha smieszne nieporozumienie
:D

Reply
PrzemoPL

Osobiście miałbym problem z robieniem częstych krótszych sesji niż 1, 2 dłuższych. Dzieje sie tak ponieważ gdy odpalam stoły w moim przypadku sng i jak już się wkręcę w ten rytm i miałbym zaraz kończyć to trochę strata value. Często mam tak, że po przerwie ciężko mi jest siąść do nowej sesji. Lenistwo i niechęć są tak silne ;/ Dlatego wole grać najdłużej ile pozwala mi na to organizm.

Reply
doxdoxdox0

tak jak wyżej, na pewno problemem może być to, że odechciewa się zaczynania sesji po raz wtóry tego samego dnia i to chyba jedyny problem w trybie dużo-krótkich sesji.
pomysł sobie, że twoja sesja trwa jednego handa. przysiądziesz do niego jakby to miał być najważniejszy hand w życiu. im dłużej tym łatwiej wchodzi automatyzm, wydaje mi się to naturalne.

Reply
TAndronicus4

Graj tak długo jak jesteś w stanie utrzymać skupienie. Rób sobie krótkie przerwy i jeżeli czujesz że nie siadasz już z powrotem z zadowalającą koncentracją to sobie odpuść. Nie ma jakiegoś jednego wyznacznika ile grać dziennie, czy robić sobie konkretny plan czy siadać kiedy ma się ochotę, zależy od osoby.

Reply
socosoco

musisz sam zauwazyc jak dlugo mozesz wysiedziec skupiony na grze, to zalezy tez ile grasz stolikow
i nie przejmuj sie jezeli np mozesz grac tylko przez 1h skupionym a wydaje Ci sie ze powinienes conajmniej 2h wysiedziec bo przez ta druga godzine bedziesz popelniac mase bledow
w czasie odpoczynku wstan, zeby i tak nadal nie siedziec przed kompem, pochodz po mieszkaniu zeby sie troche odswiezyc

Reply
KoziBryant

Staram się grać sesje od 2 do 4h, gdyż na więcej nie pozwala mi praca. Ale staram się mieścić w tym przedziale.

Reply

ja gram po 30 minut kilka sesji. dokładnie to do momentu pojawienia sie pierwszej mysli "moze niedługo koncze sesje". na mnie dziala, pozwala grac z duzym focusem no i ciągle mam głód gry, a wiec wieksza przyjemnosc z pokera. bo pierwotnie kazdy grał bo lubił, ale wiadomo ze sa ludzie ktorzy grają godzinami i nie mają dosc swietnie sie bawia a potrafią grac agame.

Reply