Skip to forum
Notifications
Clear all

54s

9 Posts
5 Users
3 Reactions
456 Views
waski33

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $5.99 (120 bb)
MP: $5.20 (104 bb)
CO: $6.35 (127 bb)
BU (Hero): $5.05 (101 bb)
SB: $5.93 (119 bb)
BB: $7.20 (144 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero is BTN with 4 5
3 players fold, Hero raises to $0.10, SB 3-bets to $0.45, 1 fold, Hero calls $0.35

Flop: ($0.95) K Q 6 (2 players)
SB bets $0.30, Hero calls $0.30

Turn: ($1.55) 5 (2 players)
SB bets $1.12, Hero calls $1.12

River: ($3.79) 2 (2 players)
SB checks, Hero checks

Yo, yo!

villian to unk, perhaps reg.

PRE: myślę, że marginalny call. Raczej fold na unka? 3bet range moim zdaniem: 88+,A2s+,K9s+,Q9s+,J9s+,T9s,ATo+,KJo+,QJo

FLOP: po oddsach i z pozycją tu już mam easy calla. Myślę, że większość rangu to uderza.
TURN: łapię dodatkowe equity. Decyduję się na calla. Obstawiam go: 88+,ATs+,K9s+,QsJs,QsTs,JhTh,JsTs,Ah9h,As9s,Qs9s,Jh9h,Js9s,Th9h,Ts9s,Ah8h,As8s,Ah7h,As7s,Ah6h,As6s,Ah5h,As5s,Ah4h,As4s,Ah3h,As3s,Ah2h,As2s,ATo+,KJo+
wydaje się spoko call, ale może zły range dobieram?
RIVER: typ gra check i co gracie tutaj? Typ po 47 rękach dochodzi do sd 40% i 0 na razie win. Chcę go tak naprawdę wyrzucić z Qx lub może słabszych Kx, czyli trochę mało. Niski limit, więc ludzie mogą callować tutaj na wrzutkę nawet K2.

W sumie nie wiem jak to rozwiązać - co myślicie?

Peace!

Reply
8 replies
Heissenbberg

Ziomek dalej może mieć jakieś FD, SD vs. które masz SdV, więc sporo rąk. Nie ma co tutaj kombinować i na siłę próbować go wyrzucić z QX, a o KX już nie wspomnę. One też widzi, że FD, SD nie wchodzi, więc częściej callnie. Jak byś nie trafił tej 5 na turnie to betujesz 1/2 na river i wyrzucasz lepsze drawy

Reply
waski33

Napisane przez Heissenbberg
Ziomek dalej może mieć jakieś FD, SD vs. które masz SdV, więc sporo rąk. Nie ma co tutaj kombinować i na siłę próbować go wyrzucić z QX, a o KX już nie wspomnę. One też widzi, że FD, SD nie wchodzi, więc częściej callnie. Jak byś nie trafił tej 5 na turnie to betujesz 1/2 na river i wyrzucasz lepsze drawy

No bez sdv to na pewno jest bluff river. A co myślisz o callu na turnie?

Reply
Heissenbberg

Jest spoko jako, że trafiłeś tą 5, więc możesz dodatkowo trafić tripsa lub 2 pary no i masz jakieś SdV, o którym już wspominałem. W innym wypadku to fold

Reply
waski33

Dzięki!

Reply
B3DNAR3K

chcialem napisac rano ale sie powstrzymalem , na turn lapiesz Sdv a nie dodatkowe Eq , zaden dodatkowy oesd ci sie nie otwiera ,a spotow typu lepszy Suited connector w jego range + OP z Gs vs twoj connector ktory trafia turn i wygrasz showdown jest bardzo malo , na rekach mozesz policzyc

jedynym argumentem za tym zeby to callowac turn jest info ze villain gra 1/3 pota flop i podwyzsza turn ,
ale powiedz mi na jakich kartach chesz grac dalej na riv ??? moim zdaniem palisz kase callem na turnie
bo gosciu moze smialo tutaj odpalic 3 beczke ze swoimi blefami, tak naprawde z czym ty bys gral tutaj
3 razy X/call na mokrym flopie w 3betowanej ???

betowanie rivera z 30% Eq na ostatnim stricie na river mija sie z celem bo mid value range villaina ktory gral 1/3 flop 2/3 turn spokojnie nas bluffcatcuje , jedynie co tutaj repujemy jako callerzy 3 beta pre linia X/call flop X/call turn bet riv to kilka kombo Axs w heartsach , two pairsy i dziwnie slowrollowane sety

Reply
filipescu88

Napisane przez B3DNAR3K
chcialem napisac rano ale sie powstrzymalem , na turn lapiesz Sdv a nie dodatkowe Eq , zaden dodatkowy oesd ci sie nie otwiera ,a spotow typu lepszy Suited connector w jego range + OP z Gs vs twoj connector ktory trafia turn jest bardzo malo , na rekach mozesz policzyc

jedynym argumentem za tym zeby to callowac turn jest info ze villain gra 1/3 pota flop i podwyzsza turn ,
ale powiedz mi na jakich kartach chesz grac dalej na riv ??? moim zdaniem palisz kase callem na turnie
bo gosciu moze smialo tutaj odpalic 3 beczke ze swoimi blefami, tak naprawde z czym ty bys gral tutaj
3 razy X/call na mokrym flopie w 3betowanej ???

lapie dodatkowe eq , przeciez moze sie ulepszyc do 2 par albo tripsa :D

wp

Reply
B3DNAR3K

nie no jasne gramy to co trzymamy na lapie , sam przed chwila wydymalem AKs majac 33 na lapie BTn vs Sb z pozycja
,albo 3 bet blefowalem 86s BTn vs UTG a gosciu na flopie 79T oddal stacka z ATs

Reply
EmiyaKiritsugu

Napisane przez B3DNAR3K
bo gosciu moze smialo tutaj odpalic 3 beczke ze swoimi blefami

A dlaczego z góry zakładasz,że dostaniesz zawsze shove na river? Bo jeśli tak to masz z 65s snap call na praktycznie każdej karcie - dwa flushdrawy leżą, dwa OESD, trochę gutshotów. Bardzo łatwo tutaj overblefować, zwłaszcza, że większość będzie tu valuebetowała Kx+.

Masz tu tyle equity,że de facto nie musisz nawet wiele kombinować na riverach.

Napisane przez B3DNAR3K
albo 3 bet blefowalem 86s BTn vs UTG a gosciu na flopie 79T oddal stacka z ATs

86s to fatalna ręka do 3betowania na tych pozycjach - niskie equity i średnia grywalność, problem z dominacją i zerowe blokery. AJo to tutaj znacznie lepsza reka do blefowania. Jest to tym wiekszy błąd jeśli grasz na rybę.

Reply