Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 KK

14 Posty
8 Użytkownicy
2 Reakcje
1,220 Wyświetlenia
wujekedek

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 168 BB
BTN: 142 BB
SB: 141.5 BB
BB: 135.5 BB
Hero (UTG): 100 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ K♠

Hero raises to 3 BB, fold, BTN calls 3 BB, SB calls 2.5 BB, fold

Flop: (10 BB, 3 players) Q♦ 7♦ J♠
SB checks, Hero bets 7 BB, BTN calls 7 BB, fold

Turn: (24 BB, 2 players) 8♠
Hero bets 17.5 BB, BTN calls 17.5 BB

River: (59 BB, 2 players) 7♠
Hero bets 38 BB, BTN raises to 76 BB, Hero calls 34.5 BB and is all-in

Spoiler

BTN shows Q♥ J♦ (Two Pair, Queens and Jacks)
(Pre 14%, Flop 68%, Turn 82%)
Hero shows K♦ K♠ (Two Pair, Kings and Sevens)
(Pre 86%, Flop 32%, Turn 18%)
Hero wins 197 BB

Hejka. Pierwsza ręka do oceny po bardzo długiej przerwie od grania :)

Przeciwnik po 20 rozdaniach 16/11
Flop i Turn - zastanawiam sie nad minimalni wyższym sizeingiem?

River wyjątkowo kiepski. Wykluczyłem jednak u niego 7x - wyglądał na gracza który nie calluje 2 streety z bottop pair. J7 czy Q7 jakoś nie widziałem tutaj.
Zrzucacie River czy call?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
RogerMorales

River kiepski? Wylaczajac backdoor flusha to river jest dla Ciebie jednym z lepszych jakie mogles zobaczyc, wiec wytlumacz mi prosze Twoje rozumowanie, ze ta siodemka jest dla Ciebie kiepska? zmniejszyla sie liczba setow 77 u rywala do jednego kombo, 78 akurat nie, bo zakladamy, ze callowalby tylko suited, wiec to dalej dwie kombinacje, ale wszystkie QJ, Q8, J8, ktore Cie bily na turnie, teraz sa z tylu

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

7 dobra bo bijesz 2p turn mogles lekko wyzej faktycznie

Odpowiedz
Cytat
jociasija

check flop, nie masz wcale takiej mocnej reki jak ci sie wydaje

Odpowiedz
Cytat
waski33

pytanie jaki cold call widzisz u niego pre i na flopie. board bardzo mokry, więc faktycznie lepiej betowac turna wyżej, na river starałbym się zagrać thin valuebeta, żeby wziąć trochę hajsu od Qx a może nawet Jx, ale za dużo ich nie ma, bo też blokujesz trochę kombinacji. Pytanie czy on by betowal AJ w clubsach przez 2 ulice.

Check flopa zupelnie nie rozumiem. Wydaje mi się najbardziej weak zagraniem, zwłaszcza jesli nei mamy info na typków.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

waski gdzie ty tu widzisz cold call ???

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

bet bet x/call

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

Panie edku, x/c . nie pompuja pota jak baby w nocy

Odpowiedz
Cytat
wujekedek

Hej dziekuję wszystkim za opinie!
Ktoś ostatnio mówił ze forum na ps jest martwe, a tu proszę 6 rzeczowych odpowidzi w jeden dzień :D
Macie rację - głupoty pisze z tą złą 7 !! :facepalm:
Nie za bardzo rozumiem pomysłu x/c - pierwsza myśl po zobaczeniu flopa - nie dawać przeciwnikowi turna za darmo bo za dużo drawów
Stawiam tak wysokie bety żeby ich sprawdzanie przy drawowaniu było nieopłacalne (z założeniem że przeciwnicy na nl2 i tak to sprawdzą)
coś źle myślę ?

Napisane przez jociasija
check flop, nie masz wcale takiej mocnej ręki jak ci sie wydaje

No właśnie rozumiem że mam słaby układ więc staram się go bronić :f_confused:
Jeżeli przeciwnik trafił set na flopie to raczej obstawiam ze gra x/r na takim boardzie

As played - sprawdzacie jego shove na river?

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

wcale nie musi grac X/raise z setami na flopie , ma Sb za soba a board nie jest mega korzystny vs twoj opening range zeby tu z setem tak happy wrzucac stacka

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

ale o czym wy w ogole piszecie jak spot jest od turna vs button, to jak bedac na pozycji mozna zagrac xr? A range sb juz nas nie obchodzi, bo przeciez sfoldowal flopa

Odpowiedz
Cytat
jociasija

No właśnie rozumiem że mam słaby układ więc staram się go bronić :f_confused:
nie masz slabego ukladu, tylko sredni uklad
range buttona powinien mega mocno trafiac w ten flop, lepiej niz ty, lub przynajmniej podobnie,
nie masz pozycji, wiec wszystkie slabe i srednie uklady z automatu grasz check (wiekszosc mocnych, lub nawet wszystkie tez dla uproszczenia gry)
jesli dostajesz bet po checku grasz to jak bluffcatchera
jesli dostajesz check, wiesz ze jestes z przodu i na dobrych kartach mozesz juz smialo bombardowac

ps: nie broni sie srednich, ani tym bardziej slabych ukladow poprzez betowanie OOP, a juz na pewno nie takim size'm (ew. o blockbecie mozna pomyslec)

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Nie za bardzo rozumiem pomysłu x/c - pierwsza myśl po zobaczeniu flopa - nie dawać przeciwnikowi turna za darmo bo za dużo drawów

Tyle,że wcale nie jestes tu mocno ahead zwłaszcza w multiwayu - ten board trafia mocno zarówno BU jak i często SB, będziesz tu miał na oko nieco ponad 50% vs ich zasięgi. Nie masz tu też 3 streetów value, problemem jest także struktura boardu bo wiele kart na turn zagęszcza board i powinieneś się zatrzymać.

Odpowiedz
Cytat
waski33

Napisane przez B3DNAR3K
waski gdzie ty tu widzisz cold call ???

preflop.

Odpowiedz
Cytat