Wszystko jest w tekstach;)Polecam zwłaszcza te, z cyklu "Jak grać przeciwko"
Subiektywnie:
Tight passive- czasami dochodowy sposób gry na mikro limitach. Grałem tak wiele razy na mikro limitach i zarabiałem, panadol jako obserwator powiedział mi, że nie jestem TAGiem zrobiło mi się przykro i spróbowałem bardziej agresywnie, efekt wtapiałem kasę, ponieważ traciłem bardzo dużo gdy ktoś miał mocniejszy układ, a gdy ja byłem na prowadzeniu od razu zrzucali. Zauważyłem, że na wyższych rośnie czynnik agresji. Generalnie są to gracze, którzy grają wybrane układy startowe, np według tabeli i agresywnie rozgrywają tylko monstery. Ich inna nazwa to rock, mozna tez tu troche calling station podciagnac.
Loose passive- dużo kart startowych, ale bez specjalnej agresji, można ich próbować wyblefować, sympatyczny przeciwnik.
Loose aggresive- stosunkowo niebezpieczny, ponieważ wszystko rozgrywa tak samo, przeważnie blefuje, ale nie wiesz czy w tym wypadku ma akurat mocne karty. Przy skromnym bankrolu i malych umiejetnosciach lepiej zmienic stolik. Część z nich to typowi maniacy, zaś inni są bardzo tricky
Tight aggresive- nigdy nie osiągnę tego ideału. Wychowanie TAGA stanowi sens życia PokerStrategy. Czasami robi blefy lub semiblefy, uzyskuje z kart najwiecej value, trudny przeciwnik.