Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Made Hand

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
824 Wyświetlenia
Gomez224

Zaznaczam że w pierwszej kolejności poczytałem artykuł o ocenie układów na flopie ale nie wyjaśniło mi to pewnych wątpliwości co do gry na flopie.

Przykład 1)

zaczerpnięty z rozdania kolegi :)

na ręce 10 10

flop 8 8 6

Wyjaśniono że naszą rękę traktujemy jako over pair. Czyli nie przejmujemy się że ktoś tu może mieć tripsa bądź fula.

Przykład 2)

na ręce 8 3

flop 8 8 5

W tej sytuacji mamy tripsa ale czy rozgrywamy go jako made hand czy traktujemy tą rękę jak trash hand ze względu że mamy tylko low kicker ???

Przykład 3)

na ręce A Q

na stole 6 6 A

Czy tą rękę rozgrywamy jako made hand ???

Przykład 4)

na ręce 8h 10h

flop Ah 5h 7h

mamy tutaj flusha i podobne pytanie to też rozgrywamy jako made hand ???

Moje wątpliwości biorą się z rozważań o kickerze który będzie decydujący w przypadku kiedy trafimy na gracza który będzie miał podobny układ, ale przykładowo z lepszy kickerem. Bardzo proszę o wyjaśnienia i komentarze.

3 odpowiedzi
magic83

rozumiem ze chodzi tobie o strategie sss, tak wiec zawsze takie uklady traktujesz jako made hand!!Nigdy nie mozesz zakladac ze w momencie kiedy ty masz tripsa ktos ma tripsa z mocniejszym kickerem!!Nigdy nie mozesz zakladac ze jak trafiles na flopie to ktos tez juz ma kolor!!

Magic a co zrobisz w takiej sytuacji:

Ja BB z 69o

4 limperów

Flop A58 w kolorze i wszyscy check

Turn 7 (nie kolor flopa)

Ja bet, następny raise, następny all in, hero??

To też jest made hand, ale czy powinniśmy ją dalej grać??

magic83

ja nidgy nie zakladam ze ktos ma kolor trafiony odrazu na flopie, pare razy sie na tym przejechalem :):):) przy tylu zawodnikach w puli i takim ich zachowaniu obstawial bym na 50% ze ktos jednak ma kolor tak wiec jak pasowaly pot odds to bym gral jak nie to bym jednak zrzucil!!