Witam.
Prosiłbym o analizę statystyk.
Dziękuje
Witam,
Grasz ekstremalnie tight, musisz nad tym popracować. Twoje statystyki powinny oscylować w granicy VPIP 14-16 PFR 12-14 mniej więcej. Oczywiście to zależy pośrednio od kilku czynników, od limitu na którym grasz oraz od ogólnego stylu gry jaki preferujesz.
Zdecydowanie za dużo limpujesz, co ty tam limpujesz na EP i MP , bo to mnie ciekawi ? Grasz limpfirst?! Nie rób tego.
3bet zdecydowanie za niski. Musisz też trochę to podciągnąć tak do 5-6 % .
Fold to 3bet na przyzwoitym poziomie, tyle , że wynika to z faktu , że grasz po prostu tight i rzadko Cię 3betują a jak już to z premium hands zapewne.
WTSD za wysokie, ale to też jest konsekwencją Twojego stylu gry, WWSF za niski.
Za mało kombinujesz na flopie, grasz za mało c/x i jednocześnie za mało cbetujesz.
Dużo nauki przed Tobą. Uczęszczaj na treningi w każdą niedzielę o 19, oglądaj produkcje filmowe na bieżąco, a wyniki na pewno przyjdą.
Życzę powodzenia,
Dziękuję za wskazówki.
Jeśli chodzi o limpfirst to pary ale przeważnie się skończył podbiciem gracza po mnie i musiałem foldować :/
WWSF tzn Won Wen Saw Floop czyli rozumie to jako gotowy jakiś układ już na floopie tak?
Nie do końca chodzi o gotowy układ na flopie, tylko chodzi o częstotliwość z jaką wygrywasz pulę w momencie , gdy dojdzie do sytuacji, w której widzisz flopa, czyli można to sprowadzić do tego jak bardzo kombinujesz na postflopie, ty za mało cbetujesz, za dużo poddajesz rozdań bez walki, dlatego też ta statystyka u Ciebie jest na tak niskim poziomie.
Napisane przez PanDuzePE
Witam,
Grasz ekstremalnie tight, musisz nad tym popracować. Twoje statystyki powinny oscylować w granicy VPIP 14-16 PFR 12-14 mniej więcej.
Hm.. ale skąd ma się tam wziąć choćby 12% PFR? Grając wg tabelek do MSS osiągniemy max 8-9%. To trochę dziwne, bo z jednej strony na micro w artykułach i filmach doradzana jest gra czystego ABC, a tu mówisz o rozluźnieniu zakresu..
0kamel0 rozegrał już przeszło 30 tysięcy rąk, więc to jest dobry moment, żeby uczyć się już nieco bardziej skomplikowanych rzeczy, skoro aktualna gra nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Nie doradzam rozluźnienia zakresów na ślepo, tylko dostosowując się do przeciwników, których spotykamy przy stole. Myślę, że też przesadzasz z tą wartości PFR na poziomie 8% grając zgodnie z tabelkami, to jest MSS, nie SSS.