Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sizing nl10

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
436 Wyświetlenia

Gram na stoach 6max.Moje staty vpip/pfr 21,4/14,8
Mam problem z linią non showdown i chyba muszę agresywniej betować

jaki powinienem być optymalny sizing pre-f,flop,turn,river??

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kNoq001

po pierwsze za duzy gap miedz vpip i pfr, mniej calluj wiecej raisuj
po drugie linia non sd nie jest az tak wazna na micro limitach bo ludzie tutaj nie odpuszczaja swoich hendow
po trzecie ta linia nie jest uzalezniona od sizingu (bezposrednio) tylko od agresywnego rozgrywania rak czyli c/r, 3betow, thin vbetow, barrelowania jak i bluffcatchowania
po czwarte nie ma czegos takiego jak optymalny sizing bo wszystko zalezy od struktury boardu/naszej reki/przeciwnika

na nl10 skup sie na vbetowaniu a nie na sile podciagniu swojej czerwonego kreski + moglbys tutaj wrzucic popupa bo samo vpip i pfr mowi tyle o grze postflop co kapica o legalizacji pokera

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie

Napisane przez kNoq001
samo vpip i pfr mowi tyle o grze postflop co kapica o legalizacji pokera

:f_thumbsup:

pf graj zawsze 4bb+1bb za limperów. Post flop to tak jak knoq już powiedział - zależy od boardu i rywala, na jedego zagasz cbet za 2/3 puli, na drugiego który nie zwraca na to uwagi i będzie i tak callował możesz grać 80-90% puli.

Odpowiedz
Cytat

jak ktoś gra luźniej to można za 3bb otwierać.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

tylko, ze luzniejsza gra nie ma wiekszego sensu na microlimitach bo jesli ktos gra nl4 to nie dlatego, ze ma pecha tylko dlatego, ze jest poczatkujacy i jeszcze do konca nie ogarnia o co tutaj chodzi a luzniejsza gra pakuje sie w jeszcze wieksza ilosc trudnych spotow
tight is right i zalecalbym granie nawet jakies 16/14 glownie z premium hendami bo to powinno dac solidny winrate (przy dobrym vbetowaniu postflop)

Odpowiedz
Cytat

Dzięki kNoq001.
Tak myślałem że ktoś zwróci mi uwagę jesli chodzi o różnice miedzy vpip/pfr. Ostatnio mi się powiększyła i muszę na to zwrócić uwagę. Linie non showdown ciężko mi utrzymać powyżej kreski chyba z tego powodu,że jest dużo fishów których ciężko zrzucić nawet z słabych drawów. Ważne żeby ta niebieska była tylko lepsza :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat