Witam
Mam dylemat
Jak powinno dokładnie się liczyć pot odds
na flopie do turn?? czy do turn i river??
Chodzi mi o to że nie wiem czy na turnie będę musiał znów zapłacić żeby zobaczyć river
Pozdrawiam
Witam
Mam dylemat
Jak powinno dokładnie się liczyć pot odds
na flopie do turn?? czy do turn i river??
Chodzi mi o to że nie wiem czy na turnie będę musiał znów zapłacić żeby zobaczyć river
Pozdrawiam
Jeżeli nie jesteś all-in, to pot odds liczysz na flopie tylko do turna, a na turnie do rivera.
Masz sytuację:
CO - Twój stack: 100BB
BB - Przeciwnik: 100BB
HoleCards: K:d Q:d
Wszyscy fold.
CO - raises 4BB
BB - calls 3BB
Pot 8,5BB
Flop J:d T:s 4:c
BB - bets 6BB
I teraz obliczasz pot odds tylko do turna, czyli masz 8 outów na swojego str8, plus można powiedzieć 2 outy za overcards, razem 10 outów.
W talii masz 52 karty, widzisz 5, czyli zostaje Ci 47 z czego 10 Ci pomaga, a 37 nie.
Czyli pot outs masz 10/37 czyli 1/3,7
A pot odds 6/8,5 czyli ok 1/1,3
Wychodzi EZ FOLD... Jednak są jeszcze implied odds, które warto w takich sytuacjach policzyć.
jednak liczysz tylko do turna, bo na turnie koleś będzie prawdopodobnie kazał sobie ponownie płacić za dobieranie ![]()
Pozdro
Fizoloff napisał
Jeżeli nie jesteś all-in, to pot odds liczysz na flopie tylko do turna, a na turnie do rivera.Wszyscy fold.
CO - raises 4BB
BB - calls 3BBPot 8,5BB
Flop J:d T:s 4:c
BB - bets 6BB
I teraz obliczasz pot odds tylko do turna, czyli masz 8 outów na swojego str8, plus można powiedzieć 2 outy za overcards, razem 10 outów.
W talii masz 52 karty, widzisz 5, czyli zostaje Ci 47 z czego 10 Ci pomaga, a 37 nie.
Czyli pot outs masz 10/37 czyli 1/3,7
A pot odds 6/8,5 czyli ok 1/1,3Wychodzi EZ FOLD... .
Pozdro
pytanie ????
jeżeli pot przed podbiciem był 8,5BB to po podbiciu o 6BB = 14.5 BB więc przypadkiem pot odds nie powinien być liczony 6/14,5 czyli ok 1/2,41 ???
liczymy pule + podbicie przeciwnika
jezeli w puli jest 20BB przeciwnik podbija o 10BB to mamy 30: 10 czyli 3:1