Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] SSS vs. BSS

10 Posts
6 Users
0 Reactions
1,375 Views

Witam,
od niedawna jestem czlonkiem PokerStrategy i obecnie gram SSS, ale ostatnio myslalem nad tym aby przejsc na BSS.

Czytalem artykul o zaletach i wadach obydwu strategii i prosilbym o pomoc kiedy najlepiej przejsc na BSS?
Wtedy kiedy uzbiera sie wystarczajaca ilosc $ czy po ilosci rozegranych rak?
Co powinno zdecydowac o przejsciu na inna strategie?

Na SSS idzie mi roznie raz lepiej raz gorzej ale nie moge sie wybic poza pewne granice dlatego pomyslalem o BSS... Moze to wszystko jest spowodowane malym doswiadczeniem w pokera bo gram dopiero miesiac i kilka dni wiec sam nie wiem czy mam oczekiwac czegos wiecej :)

Pozdrawiam i czekam na odp.

9 replies

Przykro mi, ale nie ma innej odpowiedzi niż:

"Wtedy, gdy będziesz czuł się gotowy" :)

Pamiętaj tylko, że żeby grać w NL BSS potrzebujesz dużo kapitału - 20BI na dany poziom to absolutne minimum. Ja zacząłem, gdy miałem 25 BI na NL10.

Co to jest BI?
A ile mniej wiecej czasu grales SSS?

Jeszcze jedno pytanko :] Co i kiedy jest bardziej zyskowne?
Bo czytam na forum posty gdzie niektorzy mowia ze SSS jest mniej oplacalne, z drugiej strony ze oplacalne na wyzszych limitach...

BI - z iloma $ zasiadasz do stołu (buy in) ;) np stawki 0,05/0,10 - BI dla BSS = 100xBB = 10$ - stąd NL10

ja przeszedłem na BSS po 2-3 miesiącach SSS miałem bankroll ~ 180$ i zaczynałem grać NL2 i NL4 (tam akurat jest wyjątek i max BI nie jest stukrotnością big blinda tylko wynosi 5$)

ogólnie, myślę że żeby przejść na BSS musisz mieć bardzo dobrze opanowane SSS i oczywiście nie polecam grania SH tylko normalny Full Ring, nie ma się czego bać - jak bedziesz grał ABC zgodnie z artami to musi być dobrze (jesli zaczniesz od NL2, NL4 - zgodnie z twoim bankrollem, pamiętaj że żeby grać jakiś poziom BSS musisz mieć co najmniej 20xBI w swoim bankrollu - i tego się trzymaj !! nawet bardzo)

A ogólnie nie taki BSS straszny, pozdro

bubel

IMHO bardziej zyskowny jest BSS, oczywiście pod warunkiem, że gra się na w miarę przyzwoitym poziomie :)

Faktycznie macie racje zeby z wiekszym bankrollem przejsc na inna strategie bo na poczatku jest troche ciezko opanowac pewne zasady!

Wiec na razie nie pozostajem mi nic innego jak pomeczyc jeszcze SSS do perfekcji :]

Mam jeszcze pytanie do ciebie dariolysy po jakim czasie jak zaczales kariere z pokerem zauwazyles efekty swojej nauki? Tez ci bylo na poczatku ciezko zwiekszyc swoj bankroll?

Dlaczego "pomęczyć"

Jak będziesz się trzymał strategi i nie robił jakiś udziwnień to nawet nie zauważysz jak twój br urośnie w oczach ;)

Ja zaczynałem przygode z PS i strategią SSS pod koniec Grudnia i na początek spadłem z 50 do 20$ przez nie trzymanie zasad i głupote od tamtej pory i mocnym postanowieniu poprawy oraz przedewszystkim treningom MAGICA (wielkie dzięki) w 1,5 miesiąca br 350$ :D

Krasu

Też się zastanawiam nad przejściem na BSS. Grając sss już w ogóle nie rozwijam swoich umiejętności pokerowych bo trzeba sie trzymać sztywno zasad. Także jak na razie multitabling sss nl25 i straszne wahania bankrollu co jest strasznie irytujące. Chciałbym małymi krokami piąć się w górę i sss chyba mi już w tym nie pomoże, według mnie za wiele tam zależy od szczęścia. Albo po prostu na FullTilcie jest zbyt dobry poziom ?(

Po miesiącu gry br 180$ i nie mogę przekroczyć granicy 200$ , waham się od jakiegoś tygodnia między 150 a 200 :/

strasznie ciężko..

od momentu kiedy jestem na PS (wczesniej też coś tam grałem ale bez kumacji ) to przez pierwszy miesiąc - dwa, się zzerowałem (max miałem chybaa 75-85$ grając SSS na NL10 na Party Poker (max 4 stoły!) - dwa dni nierozsądnej gry i 2/3 BR poszło;) później nawet SSS nie pomogło i wszystko poszło...)

zarejestrowałem się gdzie indziej dali mi 30$, grałem SSS na NL2 i NL4 na 16 stolikach BI 1$ (trochę wbrew zasadom - ale SSS już miałem opanowane i nie szarżowałem za bardzo tzn naginałem tylko callowanie betów pf dla set value;) ) (ogólnie nie polecam gry na tak dużej liczbie stolików - jak nie znasz b.dobrze SSS!! )
no i wtedy na tych limitach w 3 tygodnie z 30 zrobiłem ok150$ (więc nie wiem czy o takie ci efekty chodzi - za to granie z BI 1$ to w sumie wbrew teorii SSS)

a odkąd gram BSS to jest na razie tylko lepiej(21.01.08 - do dziś - br 390$;) ) dzięki przestrzeganiu zasad, czytaniu artów i przyglądaniu się analizie rąk (bo dawno nic nie wklejałem sam) no i bankroll managmentowi !!(to na prawdę najważniejsza rzecz dla początkujących - takich jak my)

czekam tylko na wyrobienie bonusa na platformie na której gram i wpłacam na titana, bo mi tych srebrnych przywilejów brakuje;) )

opanuj SSS - wklejaj rozdania kłopotliwych rąk - to dużo wyjaśnia, jak już opanujesz i zobaczysz czy cię to satysfakcjonuje czy nie (w sensie SSS) to przymierzaj się do BSS (teoretycznie jak byś chciał grać BSS NL2 z BI 2$ to starcza ci 40$, tylko ja w sumie grałem NL2 i NL4 z BI 5$ - wtedy min 20x5$)

jak bedziesz grał według zasad, które są na tej stronie to efekty będą przychodziły same
więc nauka + gra i jej analiza (przy pomocy tego forum) = SUKCES (czego tobie i sobie życzę) pozdro, innym też;)

Dzieki za szerokie wytlumaczenie ktore mi troche pomoglo w moich przemysleniach =)
Jestem dobrej mysli chociaz ostatnie 3 dni mam bardzo kiepskie bo stracilem polowe 50$ kapitalu :(

Musze sie wziasc w garsc, przysiasc kilka razy i nadrobic zaleglosci bo mi sie to strasznie nie podoba...

Zauwazylem ze najwazniejsze sa zasady bez nich to nawet nie wiem jakbym sie staral nie mam szans!