Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Sss

57 Posts
31 Users
0 Reactions
5,805 Views
kesil

Ciekaw jestem jak wam idze grajac ta strategia ,bo ja musze sie wyplakac ;( 3 dni i 20 bu-in w plecy czyli 1/4 bm
juz mam szczerze dosc
zebym przegrywal kk vs AA AQ vs AK to pal licho , re-load i go go :P
to jak na zlosc dostaje najwiecej
w sytulacjach 80%/20% gdzie jestem faworytem
gdyby nie gra z bb to pewnie bym byl z 10 stakow wiecej w plecy
na ukonczenie postu powiem ze kocham przegrywac over para na trash pocket gdy lapia blackdoor flash lub strita gdzie na turnie sie wogole pojawa taka opcja X(

56 replies
d0c3n7

szczerze to tez ostatnio mam pasmo niepowodzen grajac sss przez ostatnie pare dni stracilem ~~20$, wiem ze gram dobrze nie popelniam bledow trzymam sie sztywno zasad ale jakos mnie szczescie opuscilo...
ze 2 dni temu znowu gralem na 8 stolach i przez ~~2h totalnie nic mi z SHC nie dochodzilo...:S jedyne karty jakie rozgrywalem to chyba 2x AQ bylo, KQ i middle pockety typu TT, 99, staralem sie zacisnac zeby i czekac cierpliwie zeby nie grac czasem wymuszonymi ukladami ...srednio na stole po 2,3 razy doladowywalem przez same blindsy -.-
W sumie i tak sporo jestem na plusie grajac sss wiec traktuje to jako maly downswing zrobie z 1-2 dni przerwy i gogo, nie strace wiary w ta strategie na pewno;]
pozdrawiam

kolorado128

Nie martwcie się u mnie to samo, trzeba przeczekać, strategia jest dobra,zejdzcie na nizsze stawki żeby za dużo nie stracić, i grajcie dalej aby nie wyjść z wprawy.

qqryq

Ja zagrałem SSS'em jakieś 25k rąk i dałem sobie spokój. Skończyło się bodajże na -20 BI, ale co tam. :]

Strategia może i dobra, ale tylko i wyłącznie z dobrym table selection. Jak na stole jest 5+ shortów to ciężko cokolwiek na tym zarobić. W tym przypadku zmieniłbym nazwę na Short Stack Loterry. :tongue:

Pozdrawiam.

bubel

Prosta rada - dokształcić się trochę i przejść na BSS :)

Ja też grałem shortstackiem, głównie dlatego, że nieźle na tym wychodziłem (w roomie, gdzie shortstacki były rzadkością).
Ale IMO SSS jest równie nieszablonowy i ciekawy jak praca w fabryce przy taśmie ;) Dlatego jest niezłym sposobem na wyrobienie bonusu czy zarobienie pieniędzy, ale na dłuższą metę zabija całą radość z gry :(
Po powrocie na bigstack gra znowu stała się przyjemnością, a z BB/100 też jak narazie nienajgorzej :)

Pewnie znowu komuś podpadnę tym postem, ale trudno :)
Pozdrawiam

macromia

A tam podpadniesz :P Każdy gra jak lubi ;) Rzeczywiście SSS jest trochę nudne, ale ja gram SSS i FL, dlatego nie muszę grać BSS żeby mieć radość z gry :P

ee tam Panowie :) ja ostatnio mialem bardzo wrednego downswinga i stracilem ponad polowego swojego bankrolla. Z 1600$ zostalo mi 700$. Zrobilem sobie tydzien przerwy i ciulam dalej SSS. juz mam 950$ wiec bedzie dobrze ;)
takze spoko czapa:) bedzie git! pozdro

kesil

ale mam chec klnac kolejna sesja 2h i -7bi z czego 2 rece bylem z tylu !
czyli cos kolo 10 prowadzacych rak przegralo ku#$% X(
albo mam niezlego downsinga albo ten algorytm na titanie mnie nie lubi

mojego All-in preflop z AA sprawdził gość 7x8:d i doszło mu do koloru takze nie ma co ;)

murkins

ważne że dobrze zagrałeś,matematyka jest po twojej stronie więc prędzej czy póxniej to ty bedziesz na plus ;)

kesil

no i -36 bi w troche ponad 3 tygodnie polowa br mi wyparowala juz nie wiem co robic ;(
przegrywam wszytko jak leci
jak juz trafie made na flopie to albo nie splaca albo dobiara skrajne uklady
ide sie uczyc bss i ide na nl4 bo juz nie widze innej opcji :(

Grajac SSS z NL200 spadlem do NL50 i powiedzialem BASTA!. od 3dni BSS na NL10:)

macromia

Original od b0nias
od 3dni BSS na NL10:)

xD :D xD :D :] :] ;) ;) =) =)

Mi wydaje sie ze SSS dziala

moja krotka historia:

do 8.01.2008 - granie 'loose' BR: spadek do 37$

srodki zaradcze:
uszywnienie taktyki (gram tylko SHC + czasem cos jak sie nudzi;) )
dobór godzin i stolikow - max 3 SSS'ery + ja

14.01.2008 BR : 73$ (bez bonusa!)

jak wskazuje BR gram na NL10 (choc w etapie 'loose' gralem troche na NL20, a co?! :P )

Mooris

tlone to niech Ci sie nie wydaje - ona naprawde dziala :)
tylko widze ze czasami przyjmujesz zle nawyki - "gram tylko SHC + czasem cos jak sie nudzi" --> Jak Ci sie 'nudzi' to otworz wiecej stolow, ale za to graj tylko SHC :)
Pozdrawiam

macromia

Original od tlone
+ czasem cos jak sie nudzi;) )

Fajne podejście %-) Takie troszkę fishowate ;)

murkins

12 stołów i nuda wyparuje =)

macromia

Original od murkins
12 stołów i nuda wyparuje =)

Razem z pieniędzmi %-)

paulussus

Original od kesil
no i -36 bi w troche ponad 3 tygodnie polowa br mi wyparowala juz nie wiem co robic ;(
przegrywam wszytko jak leci
jak juz trafie made na flopie to albo nie splaca albo dobiara skrajne uklady
ide sie uczyc bss i ide na nl4 bo juz nie widze innej opcji :(

Nic sie nie przejmuj, wiara w matematyke przenosi gory

Barteklo

Original od murkins
ważne że dobrze zagrałeś,matematyka jest po twojej stronie więc prędzej czy póxniej to ty bedziesz na plus ;)

Dokładnie tak. Najważniejsze ze grasz wg. strategii - statystycznie na dłuższą metę to ty bedziesz na plusie.

A to moja historia. Gram niedługo - wciągnałem sie w pokera jakoś we wrześniu. Zacząłem sie najpierw uczyć na sucho - tzn czytać strategie i takie tam :). W październiku rozwiązałem Quiz dostałem 50$ i do boju.
Zacząłem grać FL bo myslałem ze bedzie bezpieczniej i od razu wsyzstkiego nie przegram. No i na koniec grudnia grając FL zostałem z 7$ X( X Już byłem przekonany ze to koniec i albo cos wpłące sam (ale nie widziałem sensu bo stwierdziłem ze i tak i tak nie umiem grać i to przegram) albo skończe z pokerem. No ale co tam do odważnych świat należy - zacząłem uczyć sie SSS. Poczytałem i znowu do boju. No i na dzień dzisiejszy mam 54$ - oczywiście nic nie dopłacałem ( w tym 10$ bonusa wyrobionego). I NIECH MI KTOŚ POWIE ZE SSS NIE DZIAŁA TO DOSTANIE W ... :P :P :P :P
I bywało prze zten miesiąc oczywiscie ze kończyłem dzień ostro plecy nawet kilak dni z rzędu ale zawsze jakoś później wsyzstko wraca do normy.

Pozdrawiam