Mi to wyglada na dobra impreze socjotechniczna.
3/4 osob nie wiedzialo co to jest ACTA, a i tak krzyczalo "NIE DLA ACTA".
Przepiekne
Mi to wyglada na dobra impreze socjotechniczna.
3/4 osob nie wiedzialo co to jest ACTA, a i tak krzyczalo "NIE DLA ACTA".
Przepiekne
Napisane przez lukasmag
z tego co czytam, to strasznie się rozkręciliście, i jakieś teorie o masonach itd itp, niech wam będzie, nie wnikam, ponawiam tylko pytanie na które nie było konkretnej odpowiedzi: czy nie mogę już grać w pokera online?? czy mój dostawca internetu będzie strzelał z ucha do instytucji zajmującej się ACTA??jak ktoś zna konkretna odpowiedz proszę o napisanie. jeżeli tak będzie to w ogóle zrezygnuję z internetu i zrobi tak masa ludzi, i z drugiej strony masa ludzi na tym nie zarobi.
Działalność online podlega restrykcjom dotyczącym oferowania usług na odległość, co oznacza że obowiązującym użytkownika/odbiorcy usługi online jest prawo kraju macierzystego świadczącego usługę.
Napisane przez Yoozel
Mi to wyglada na dobra impreze socjotechniczna.3/4 osob nie wiedzialo co to jest ACTA, a i tak krzyczalo "NIE DLA ACTA".
Przepiekne![]()
no i dobrze wazne ze walcza z tym co jest dla nas zle, niech to i beda masoni nazisci czy scjentotodzy wazne ze jak acta nie przejdzie to bedzie dla nas dobre i trzeba sie cieszyc ze ludzie ruszyli dupe bo ceny europejskie a zarobki wschodnie - mysle ze to taka iskra ta acta ludzie sa wkurwieni generalnie i chca sie wyladowac
a co anonymous to bylem na ich ircu jak floodowali msz - 99% to dzieciaki bawiace sie w hackerow wiec demonizowanie tego nie ma sensu
w zyciu wszystko jest prostsze niz sie wydaje
Żenujące... ktoś sobie wrzuci byle jaki filmik na YT, nikt nie ma pojęcia kim jest ta osoba i z czym ma związek i już sranie o masonów i innych iluminatów. I don't want to live on this planet anymore. BTW kolega od Iluminati anon song mógłby się wysilić i zrozumieć chociaż tekst piosenki. No chyba że jego proste i wyraźne przesłanie ma ukryte podteksty
Napisane przez loosekiddie
Żenujące... ktoś sobie wrzuci byle jaki filmik na YT, nikt nie ma pojęcia kim jest ta osoba i z czym ma związek i już sranie o masonów i innych iluminatów. I don't want to live on this planet anymore. BTW kolega od Iluminati anon song mógłby się wysilić i zrozumieć chociaż tekst piosenki. No chyba że jego proste i wyraźne przesłanie ma ukryte podteksty![]()
On pewnie wlasnie ja puszcza od tylu, zeby tylko cos znalezc![]()
o to to. Właśnie dowody. Kto ma 100% pewność że ta grupa istnieje? Może kolejny twór mediów wykreowany na potrzeby sytuacji. Najśmieszniejsze jest to że w tym kraju dzieje się już długo. Ciągłe podwyżki, ceny paliwa wywindowane powoli do granic opłacalności, likwidacja szkół, sądów. Ludzie tylko narzekali. Ale że uderzyli w sferę która dla wielu ludzi jest niestety wszystkim teraz dopiero puściło napięcie. Swoją drogą ciekawe najpierw coś wprowadzić, uzależnić ludzi, a później próba odbioru wiadomo czym się to skończy
Jeszcze moja krótka wypowiedź na temat Anonymous. Zauważcie, że te filmy są wszystkie wstawiane w ostatnich dniach.. dziwne? Dlaczego kiedy Anonymous mieli zhackować fcb późną jesienią, nikt nie pisał o ich masońskich podtekstach?
Poza tym, jak sami Anonymous twierdzą, każdy może do tej grupy należeć, ale ona nie jest w żaden sposób zorganizowana. Zatem i możesz odnaleźć tutaj przesłanie masońskie, ale też może na filimie Anonymous z innej części świata dostrzeżesz podtekst buddyjski, pogański, a może nawet sam Allah będzie nawoływać do przeciwstawieniu się ACTA.
Uważam, że ważny jest cel i dobrze, że ludzie wyszli na ulice i pokazali swój sprzeciw, nawet jeżeli część nie miała za bardzo pojęcia o co chodzi i nawet jeżeli krzyczeli "Nie dla korporacji, tak dla internetu" robiąc zdjęcia własnym iPhonem
:facepalm: . Nie pamiętam, aby wcześniej w III RP było tako niezadowolenie z rządzącego rządu. I nie pamiętam również wcześniej tak bardzo spontanicznej reakcji ludności. Zawsze to się ograniczało to pseudo petycji online i lajkowania anty grup na fejsie.
Dreadman, czemu pojawiły się filmy? Prosta odpowiedź: zajęli się Polską. A "koń jaki jest, każdy widzi". Przecież nasz naród to chyba mistrz świata w wyszukiwaniu spisku we wszystkim. Jakby się ktoś uparł to wypadek Hanki z kartonami przeanalizuje i znajdzie symbole masońskie. Albo usłyszy strzały, w/e.
Napisane przez Yoozel
Mi to wyglada na dobra impreze socjotechniczna.3/4 osob nie wiedzialo co to jest ACTA, a i tak krzyczalo "NIE DLA ACTA".
Przepiekne![]()
http://www.tvn24.pl/0,11315,1732789,,,to-farsa--w-ktorej-nie-bede-uczestniczyc,raport_wiadomosc.html
Napisane przez kozak567
widze ze jestes prorokiem![]()
jak zjaram gieta to czasami jestem hehe
To jest szaleństwo... z tego co rozumiem wystarczy wejść na stronę, z której można pobrać jakiekolwiek pirackie materiały i już odpowiedni urząd ma prawo do inwigilowania i archiwizowania wszelkich twoich poczynań w sieci.... ???
Krótko mówiąc każdy kto gra w pokera ma momentalnie sprawę w sądzie...???
Ratyfikacja ma być chyba w marcu także jeszcze ACTA nie obowiązuje i miejmy nadzieję że Sejm tego nie przegłosuje...
Moim zdaniem jest to próba przejęcia kontroli nad jedynymi wolnymi mediami tj internetem, którego nie da się w żaden sposób kontrolować dzięki pieniądzom (udziałom)....
Najpierw USA wprowadziło przepis o możliwości pełnej inwigilacji, aresztowaniu i torturach każdego obywatela na podstawie niesprecyzowanych podejrzeń o terroryzm.
Teraz wprowadza się ustawę wypracowaną na tajnych spotkaniach, która pozwoli na pełną inwigilację domowych komputerów na podstawie podejrzeń, które obejmą 100% użytkowników sieci....
Świat idzie w dobrym kierunku...
To jest dobre:
W skrócie:
"Nazywa się Richard O'Dwyer, jest 23-letnim brytyjskim studentem i z powodu domniemanego naruszenia praw autorskich w internecie zostanie pierwszą ofiarą międzynarodowych porozumień antypirackich."
"W świetle brytyjskiego prawa student nie popełniał żadnego wykroczenia. Nie udostępniał nielegalnych plików, nie trzymał ich na własnych serwerach, co więcej - sam z nich nie korzystał. Niestety, według prawa amerykańskiego, stał się groźnym przestępcą i USA wystąpiły o jego ekstradycję. Sąd w Wielkiej Brytanii stwierdził, że nie ma prawa odmówić, w związku z czym w najbliższym czasie Richard uda się na wycieczkę do Stanów. Może zostać tam dłużej, niż przeciętny turysta - za "piracką" działalność grozi mu 10 lat więzienia."
Napisane przez maciekdbr
To jest szaleństwo... z tego co rozumiem wystarczy wejść na stronę, z której można pobrać jakiekolwiek pirackie materiały i już odpowiedni urząd ma prawo do inwigilowania i archiwizowania wszelkich twoich poczynań w sieci.... ???Krótko mówiąc każdy kto gra w pokera ma momentalnie sprawę w sądzie...???
Ratyfikacja ma być chyba w marcu także jeszcze ACTA nie obowiązuje i miejmy nadzieję że Sejm tego nie przegłosuje...
Moim zdaniem jest to próba przejęcia kontroli nad jedynymi wolnymi mediami tj internetem, którego nie da się w żaden sposób kontrolować dzięki pieniądzom (udziałom)....
Najpierw USA wprowadziło przepis o możliwości pełnej inwigilacji, aresztowaniu i torturach każdego obywatela na podstawie niesprecyzowanych podejrzeń o terroryzm.
Teraz wprowadza się ustawę wypracowaną na tajnych spotkaniach, która pozwoli na pełną inwigilację domowych komputerów na podstawie podejrzeń, które obejmą 100% użytkowników sieci....
Świat idzie w dobrym kierunku...
No nie wiem czy wchodzac na room od razu masz sprawe w sadzie... no chyba ze ten poker room reklamuje coca cole i to bez jej zgody
Przypominam ze sam fakt zalogowania na room nie jest u nas przestepstwem. Ty nie mozesz brac udzialu w grze losowej na pieniadze. To ze teoretycznie oczy odopwiednich organow sie zwroca w Twoja strone, to juz pewnie inna bajka
Jesli dobrze rozumiem - a jesli nie, to mnie poprawcie, bo sam jestem ciekawy - to sam podpis pod traktatem nie daje nic. Co ciekawe ratyfikacja tez wiele nie pomoze, bo ostatni glos w tej sprawie ma PE, ktore musi to ratyfikowac w calej europie. Jesli dobrze pamietam, gdzies byl tekst typu "aby ACTA weszlo w zycie, podpis musi zlozyc kazdy z krajow czlonkowskich, oraz UE jako UE" - z tym ze tyle tego w necie bylo, kazdy pisze cos innego, wiec tak na prawde juz nie wiem sam co myslec. Gdzies tez czytalem ze przepisy co do inwigilacji przez naszych uslugodawcow, to tez nie taka prosta sprawa, bo to jest chyba nie do konca zgodne z prawami UE i tez sie na to krzywo patrza jako na odrebny punkt ACTA. // Dodatkowo pamietajmy ze obecnie tez DA SIE sprawdzic co robilismy w sieci - to nie jest przeciez takie trudne, jesli ktos zaszelisci papierkiem z napisem "nakaz".
Osobiscie uwazam ze cel szczytny, bo faktycznie na piractwie jednostki dorabialy sie milionow, a tworcy nie mieli z tego nic... no ale jesli ten traktat ma ograniczac piractwo/kradzieze na zasadzie sasiad sasiadowi auta nie ukradnie, jesli ten 2gi tego auta mial nie bedzie - a zeby nie mial, to zrobmy takie prawo, to faktycznie jest cos mocno nie tak
- a jak jest? Nie wiem, bo przyznam szczerze sprawe znam tylko z mediow.
Anyway bez zbednej paniki IMO. Jeszcze duzo moze sie zmienic, a opinia publiczna to potezna bron, a ta nie ma ochoty sie uspokoic
Co to tego utudenta z UK, to jest dla mnie mocne nieporozumienie - ze sad wydal niewinnego czlowieka wzgledem wlasnego prawa, bo jakis inny kraj sobie zazyczyl... To slodko, zyc w kraju, w ktorym rzad przedklada prawo innego nad wlasne - ale i tutaj jesli dobrze pamietam u nas jest podobnie i to bez ACTA. // W ogole ta sprawa ma cos wspolnego z ACTA? Nigdzie nie widze, aby bylo cos napisane w prost.
Na koniec dodam, ze to jest moje osobiste zdanie - nie pisze tego jako przedstawiciel PokerStrategy.
A tu taki artykulik o piractwie i jego dobrych skutkach.
http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1523743,1,kulture-ratuja-cyfrowi-piraci.read
████████ wszytko ███████████, ██████ ██ będzie ███████. ████████ ██████ ███ dobrze █████ █████. Rząd ██████ █████████, ███████ ███ wie ███ █████. ████████ ████ lepiej ███████.
@rusher
gratuluje nosa. Mi tez sie ta sprawa wydala - za szybka jak na akta i sprawdzilem na bbc. Student przegral sprawe o ekstradycje kolo 19 stycznia czyli przed podpisaniem acta imo taka sprawa nie trwa tydzien albo miesiac tylko dluzej bo tu sa przepisy ktore kazdy sedzia 3 razy sobie przestudiuje zanim obcym wyda. Nie doczytalem czy FBI miala na niego dowody. Prawdop wrzucali tam linki do stacji z USA i tamci obywatele korzystali wiec podciagneli to jako lamanie prawa US. Dostal podobny homepage jak FTP
Raczej art na wp nie klamiacy ale i nie mowiacy prawdy
Taki na podgrzanie atmosfery
A co v for victory to mysle ze iluminaci - masoni nie uzywaja obecnie piramidy czy cyrkla jako symboli bo kazdy je zna - robi sie 2-3 takie przebitki i juz kolesie od czarno-bialy garnitur = posadzka w lozy masonskiej trabia o tym i reklamuja film
1.piramida
2.idioci
3....
4.profit
Napisane przez gadriel1987
A tu taki artykulik o piractwie i jego dobrych skutkach.http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1523743,1,kulture-ratuja-cyfrowi-piraci.read
Ale gdzieś przecież nawet w wiadomościach mówili, że osoby ściągające nielegalnie filmy czy inny stuff z netu stanowią bardzo duży procent ludzi sięgających po oryginały. Weźmy na przykład jakieś UFC - w Polsce masz gówno, a nie UFC, jak masz oglądać, jak nie na necie i ściągając sobie gale czy coś? No ale ściągasz i dzięki temu że możesz, to wciąż się interesujesz, w przyszłości może odwiedzisz galę czy zakupisz coś ze sklepiku. Analogicznie w innych sytuacjach. Okej, trzeba ścigać lamusów, co to nagrywają na DVD i sprzedają Diablo na bazarku za 10PLN. Ale do tego nie trzeba barbarzyńskich porozumień. Jak tak dalej będą robić to dopiero zobaczą co to znaczy tracić na piractwie.