Skip to forum
Notifications
Clear all
313 Posts
100 Users
23 Reactions
56 K Views
NumberOne1

nieaktualne.

Reply
NumberOne1

ceny się troche zmieniły, gdyby ktoś chcial dzis to:
bitcoin 1220$
primecoin 7,5$

Reply
NumberOne1

a w tym momencie 8$ primecoin i 1160$ bitcoin.
jesli ktoś jest zainteresowany - proszę o pv. została mi jeszcze połowa do opchnięcia

Reply
markeba

Number napisałeś w tym wątku najbardziej wartościowe posty i jesteś jego najaktywniejszym użytkownikiem, proponowałbym jednak, żebyś edytował posty a nie pisał jeden po drugim :sdrink

Reply
NumberOne1

zamykam sprzedaż. mam nadzieję że kiedyś zacytujemy post w którym było 5$ jak już będzie po 1000$.

tymczasem warto spojrzeć na wykres:
http://xpm.muuttuja.org/charts/
sunny mówi że będą problemy pomiedzy 9,96 a 10 z przebiciem, ale mysle że w przyszłym tygodniu powinnismy przejść jeśli nie będzie krachu. Sam mam kumpla który ustawia dzien w dzień nowe chmury na kopanie primeów i mu się to zwraca.
Dystrybucja pozytywnych informacji z primecoina nie jest wiadoma, ale jeśli pojawi się GPU miner, albo przebijemy diff 10, albo pojawią się informacje w prasie że IBM każe pracownikom kopać w czasie pracy primecoiny (jedyna waluta ktora mozna kopac na procku), albo cokolwiek zw. z nauką i przydatnością primecoina - na pewno będzie wystrzał. Z drugiej strony, pewnie też negatywnych jakiś informacji nie ominiemy. Warto śledzić http://stats.grok.se/en/latest90/Primecoin

Reply
paulussus
ArcadiusK

Jak to jest, że różnica między ceną BTC na mtgox, a btc-e wynosi aktualnie prawie 200$?

O ile się nie mylę to można przesyłać dowolnie BTC między kontami.
Prowizje za przelewy są na tyle duże, że nie opłaca się uprawiać arbitraż czy o co chodzi?

Reply
NumberOne1

Wszystkim którym sprzedałem XPM - należą się flaszki Jacka jak przebije 100$ ;) Obecna cena 7,93$ XPM, natomiast bitcoin 1220$

Wczoraj btc-e wprowadziło PPC/USD. Ktoś miał isiderskie informacje bo wczesniej bylo PPC skupowane. Tak czy owak - PPC wybiło o 150% dzieki temu. Myśle, że w niedlugim czasie XPM również powinno mieć przelicznik na USD z uwagi na duży wolumen na tym papierze. Do tego za kilka dni (max 5) powinniśmy przebić diffa 10. Kolejna rzecz wzmacniająca krótkoterminowy kurs - XPM leci w tandemie z PPC, przewaznie jak wokół jednego robi sie głosno, to rośnie zaufanie do drugiej drugiej kontrucji. Nie ma sie co dziwi - ten sam developer, kilka podobnych rozwiązań jak np. stałe fee za transakcje 0,01 ; smooth reward dropping; nieskończona ilośc monet. Nie spekuluje, natomiast jesli kogoś interesują czynniki krótkoterminowe i spekulacja to warto to mieć na uwadze. Jeśli chodzi o długoterminową inwestycję - moje założenia i przekonania co do primecoina się nie zmieniły, więc ciągle trzymam. Być może na 0,02 troche skonwertuje na bitcoiny.

Napisane przez ArcadiusK
Jak to jest, że różnica między ceną BTC na mtgox, a btc-e wynosi aktualnie prawie 200$?

O ile się nie mylę to można przesyłać dowolnie BTC między kontami.
Prowizje za przelewy są na tyle duże, że nie opłaca się uprawiać arbitraż czy o co chodzi?

wypłata środków z btc-e przeważnie kosztuje 6%. natomiast jak chcesz przerzucać duże kwoty przez bank to wpadniesz szybko w ustawy o praniu brudnych pieniedzy i mogą cie zablokowac. do tego spore wahania - zanim zrobisz arbitraż to cena może ulec zmianie nawet o 50%

Reply
queristo

To jak długo giełdy realizują zlecenia kupna/sprzedaży?
Jeśli dobrze kojarzę, to prowizja od transakcji wynosi około 0,5%, zgadza się?

Reply
babel92

wykonałem transakcje wraz z użytkownikiem NumerOne1, bardzo uczciwy i pomocny, dzięki za to :sdrink

Reply
ArcadiusK

Mam jeszcze pytanko co do portfela.
Wystarczy przechowywać w bezpiecznym miejscu plik wallet.dat który znajduje się początkowo w %AppData% czy trzeba coś jeszcze?

Reply
NumberOne1

Napisane przez ArcadiusK
Mam jeszcze pytanko co do portfela.
Wystarczy przechowywać w bezpiecznym miejscu plik wallet.dat który znajduje się początkowo w %AppData% czy trzeba coś jeszcze?

monety sie zapisuja tylko w wallet.dat
jesli masz ten plik to tam siedzi Twoja kasa

Reply
NumberOne1

Niestety ale źle mi się śpi z tą inwestycją. Mogę sellnac jeszcze kilka bitcoinow po cenie z goxa. Mogę się osobiście spotkać na wymianę za kasę w wawie. [Treść edytowana]

//oferta handlowa - jeneral86

Reply
Madziunka

Napisane przez babel92
wykonałem transakcje wraz z użytkownikiem NumerOne1, bardzo uczciwy i pomocny, dzięki za to :sdrink

A ponoc regulamin zabrania

Reply
socosoco

NumberOne1 da sie kopac primecoiny? jaki komputer musi byc minimum? ja mam 2 rdzeniowy, 4b ram

Reply

Witajcie,

Przypominam, że oferty handlowe są na tym forum zabronione. Proszę przenieść te dyskusje na priv.

Pozdrawiam,

jeneral86

Reply
slawciu

Napisane przez Madziunka

Napisane przez babel92

trenerów regulamin nie dotyczy

Reply
babel92

Napisane przez Madziunka

Napisane przez babel92

Miałem na myśli, że wcześniej dokonywałem już transakcji z tym userem (nie powiązanych zarówno z wątkiem jak i tym forum), więc jest on osobą zaufaną a nie złodziejem + chciałem mu podziękować za pomoc w wyjaśnieniu jak działa giełda kryptowalut oraz gdzie założyć konto (dostałem linki, namiary na strony etc).

Nie wiem o co tu się spinać, naprawdę. Jak ktoś jest naciągaczem i nikt nic nie powie to jest w porządku, a jak napisałem, że to zaufany user i jak Wam napisze "warto założyć konto tu i tu, masz link: www.kasztany.com" //mniej przypadkowy link - jeneral86 to nie musicie się bać, że jak klikniecie to właduje się Wam trojan, to jest szum? Proszę nie nadinterpretowywać mojego postu.

Życzę miłego dnia

Reply
kondziorf

//oferta handlowa - jeneral86

Reply

Proszę nie publikować tego typu pytań. Oferty handlowe są na tym forum zabronione.

Pozdrawiam,

jeneral86

Reply