Skip to forum
Notifications
Clear all
313 Posts
100 Users
23 Reactions
56 K Views
zlatanzinteru

Number priv chętnie coś dokupię netek mi bardziej pasuje jeśli w $

Reply
NumberOne1

ok pula się troche uszczupliła. dzieki za transakcje.

Reply
zlatanzinteru

również dziękuję za transakcje.

Reply
Edziorrr
NumberOne1

Napisane przez Edziorrr
http://www.wykop.pl/ramka/1754416/wykop-efekt-tworzymy-wlasna-walute/

będzie można co nieco zarobić.

jeśli chodzi o DGC tutaj moje spostrzeżenia na jej temat sprzed miesiąca:
"Natomiast problem większy z DGC jest taki że:
po1 baritus (główny dev DGC) się zcashował kilka tygodni temu - znaczy to tyle że sprzedał udziały w powstającej przez niego giełdzie DGC. To niestety bardzo śmierdzi. Zwykle jeśli ktoś sie cashuje to dlatego bo spadła mu motywacja do dalszego działania i chce poczuć pieniądze własne pracy. To działa jeszcze bardziej demotywująco. Powtarzając za Thiel'em - "powodzenie firmy zależy od wielkości pensji pobieranej przez jej wynalazców w początkowym etapie działania".
po2 DGC jest wciąż notowane tylko i wyłącznie na cryptsy (na pozostałych giełdach obroty są zerowe każdego dnia) - giełdzie która traci obroty każdego dnia na rzecz btc-e i mcxnow i która wciąż nie może sobie poradzić z silnikiem transakcyjnym - transakcje są bardzo wolne. Jeśli crypsy padnie - to DGC razem z nią. to dodatkowy czynnik ryzyka.
po3 społecznośc jeszcze 2miesiące temu miała sporo ciekawych pomysłów co do rozwoju DGC, z tego co widzę żaden ale to żaden z nich nie został wdrożony w życie.
po4 baritius uważa że najwiekszą siłą alt-crypty są zlecenia kupna - dlatego namawia ludzi żeby inwestowali w tą kryptowalutę. Wg mnie zwiekszanie chwilowe wielkości popytu mija się z celem.
po5 baritius bardzo długo nie mógł poradzić sobie z multipoolami, a wymyślone przez niego rozwiązanie (spowolnienie ruchów trudności) wciąż niesie wiele zagrożeń.
po6 dowiedziałem się, nie wiem ile w tym prawdy, że baritius odpowiada prawdopodobnie za kilka innych alt-coinów i ogólnie to niezły ściemniacz."

Reply
Edziorrr

a o goldcoinie coś wiesz?

Reply
NumberOne1

Napisane przez Edziorrr
a o goldcoinie coś wiesz?

tylko tyle że kiedyś miał jakiś zwariowany model emisji, że nagle spadł reward chyba o 90%. Generalnie nie podoba mi się jak moneta w nazwie ma gold. Albo gold albo coin. Kiedys była Chinacoin - upadla po kilku miesiącach dogorywań

Reply
babel92

jest ktoś w stanie wyjaśnić dlaczego litecoin wzrósł aż o 96% w ciągu 24h, a np. Primecoin spadł o prawie 22%?

Reply
NumberOne1

Napisane przez babel92
jest ktoś w stanie wyjaśnić dlaczego litecoin wzrósł aż o 96% w ciągu 24h, a np. Primecoin spadł o prawie 22%?

kwestia flow'ów
dziś albo jutro prawodpodobnie prime wybije o ponad 100% a LTC bedzie na zero.
jakies 4-5 dni temu wszytko stało a prime rósł 150%, a Novacoin 200%.
myśle że ten wzrost który zrobił fontas z 0,0048 do 0,0093 kilkanascie minut pobudził "uśpione portfele" i teraz niestety wiele osob chce sie zcashowac z XPM. To chwilowy czynnik. Musi sie pojawić większy popyt żeby przełamać szczyty.

Mysle ze trzeba sie cieszyc ze wzrostu LTC - ta kasa predzej czy później sie zdywersyfikuje na inne alty. Obstawiałbym że jak zacznie sie korekta na ltc to XPM zacznie swój nastepny wzrost.

Dziś sprzedaje XPM po 6$
bitcoin po cenach z mtgox

Reply
NumberOne1

.

Reply
Krobb

NumberOne1, przyjmij zapro.

Reply
NumberOne1

.

Reply
Edziorrr

NumberOner1, co myślisz o mniejszych kryptowalutach? Czemu warto się przyjrzeć Twoim zdaniem? Mi się wydaje, że Litecoin to czysta bańka, kopia Bitcoina nie wyróżniająca się niczym po za czasem powstania. Ciekawie natomiast się zapowiada Primecoin.

Reply
babel92

Napisane przez Edziorrr
NumberOner1, co myślisz o mniejszych kryptowalutach? Czemu warto się przyjrzeć Twoim zdaniem? Mi się wydaje, że Litecoin to czysta bańka, kopia Bitcoina nie wyróżniająca się niczym po za czasem powstania. Ciekawie natomiast się zapowiada Primecoin.

przejrzyj poprzednie strony i linki które NumberOne podał, bo to wszystko co napisałeś już wcześniej napisał ;)

Reply
Edziorrr

A to przepraszam, nie śledziłem tematu ;)

Reply
NumberOne1

.

Reply
kuBakuDranski

wezme za 1150 :)

Reply
NumberOne1

.

Reply
kuBakuDranski

daj skype, musze wiedziec jak to sie robi jeszcze nie kupowalem :P