Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

IQ test

47 Posty
24 Użytkownicy
4 Reakcje
16.4 K Wyświetlenia
7OKER

Nie wiadomo czy i ile osób zrobiło test a nie chciało upublicznić wyniku. Poza tym na forum pokerowym, raczej są osoby o ponad przeciętnych zdolnościach analitycznych.

Odpowiedz
Cytat
konrad1007

Brałem udział w teście organizowanym przez mense, nie płaciłem stówki za członkostwo, sam test chyba 35 kosztował, co do wyniku mam przepiękny dyplom 156+, ale komu to potrzebne... do CV mam sobie dopisać? dopisałem, i po to żeby na rozmowie o pracę jako magazynier babka mnie zapytała :"I jak to się stało że ma pan zaproszenie do MENSY"? no kurwa... magazynier!? powinienem zrobić na każdą rozmowę osobne CV, żeby niepotrzebnych rzeczy nie zamieszczać

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez konrad1007
powinienem zrobić na każdą rozmowę osobne CV, żeby niepotrzebnych rzeczy nie zamieszczać

Koniecznie! Nie żartuję.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Ja nie robiłem testu żeby nie zaniżać forumowej średniej :f_cool:

konrad1007 tak jak pisze ultrac pisz oddzielne CV do każdej pracy ułożone pod pracodawcę.
Też do tego doszedłem.
Pracodawcy w czasie kryzysu zachowują się jak panna na wydaniu i sami nie wiedzą czego chcą.
Chcieliby mieć pracownika taniego i wszystko umiejącego, ale jak za dużo wypiszesz w CV to nie masz szans bo w ich rozumowaniu zaliczysz się do kilku kategorii:
-jesteś super fachowcem (o jakim mażą) ale boją się że za dużo zażądasz i jak zareagujesz na ich propozycję wynagrodzenia (to coś jak strach przed koszem od pięknej kobiety) to rzadki przypadek u pracodawców ale się zdarza.
-Jesteś kolekcjonerem umiejętności uprawnień, szkół ale w praktyce nic nie umiesz.
-"jak to możliwe że jeszcze nie masz pracy" to na pewno coś musi być z tobą nie tak.
-(inna wersja pierwszej kategorii) jesteś dobrym fachowcem i inteligentnym ale przez to będziesz cwaniakować (w domyśle nie pozwolisz się oszukiwać) i stawiać swoje warunki więc lepiej dać sobie z tobą spokój i zatrudnić "głupiego i silnego" :facepalm:

Ja właśnie zostałem w ten piątek zwolniony za "cwaniakowanie" a dokładniej domagałem się zaległej wypłaty :rage:

Tak że życzę powodzenia i pisz CV typowo pod ogłoszenie firmy :fdrink

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

tez 145

Odpowiedz
Cytat

same geniusze :pokerface: Ja kurcze wpisałem kod który mi wysłali ale nic na maila nie dostałem. :evil:

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

a maila wspisales? xD

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

to podaj maila to Ci forwardnę tego pdfa z tymi ekstra zadaniami

Odpowiedz
Cytat
lukich1908

Napisane przez MikeWrclv
to podaj maila to Ci forwardnę tego pdfa z tymi ekstra zadaniami

Wczoraj próbowałem wykminić to zadanie dla grupy Prometheus, ale nie mam pojęcia o co w nim chodzi, jednak trochę mi brakuje do elity. :f_mad: Dzisiaj spróbuję jeszcze posiedzieć na świeżym umyśle, zobaczymy czy coś wymyślę. :D Reszta była prosta.

Odpowiedz
Cytat
Lonke777

Moim zdaniem te testy są o dupe rozbił, ponieważ nie badają one inteligencji społecznej ani emocjonalnej.
Najlepszym wyznacznikiem tego jak ktoś jest "dobry w życie" jest to jak bardzo jest szczęśliwy.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

Napisane przez 7OKER
Poza tym na forum pokerowym, raczej są osoby o ponad przeciętnych zdolnościach analitycznych.

Tak tak, wiele osób lubi się tak pocieszać ;)

Mimo wszystko te ponad przecietne zdolnosci analityczne sprawiaja ze 90%* pokerzystów i tak przegrywa ;) (chyba ze pokerzysci ktorzy udzielaja sie na forum sa w tych 10%* wygrywajacych )

* nie pamietam dokladnie jak malo % osób wygrywa

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

W czerwonym wyszło mi 162 :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Bardziej istotne jest to co możesz zmierzyć linijką niż subiektywnym testem, w którym wszystkim wychodzą podobne wyniki z przebadanych.

Tak BTW. polecilibyście ten test innym osobom gdyby wyszło wam 80?

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

Napisane przez Jatzek3
to co możesz zmierzyć linijką

_ugly:

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

szpaq, co mierzysz linijką?

Odpowiedz
Cytat
Szp4Q

ja używam metrówki

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

No i zeszła dyskusja na temat IQ do licytacji na temat długości..... wiadomo czego :facepalm: :D
Może jeszcze nie jawnie ale, ale już już powolutku zaczyna się rozkręcać :rage:

Odpowiedz
Cytat
YasQ

Napisane przez Sebkrol

Napisane przez 7OKER
Poza tym na forum pokerowym, raczej są osoby o ponad przeciętnych zdolnościach analitycznych.

Tak tak, wiele osób lubi się tak pocieszać ;)

Mimo wszystko te ponad przecietne zdolnosci analityczne sprawiaja ze 90%* pokerzystów i tak przegrywa ;) (chyba ze pokerzysci ktorzy udzielaja sie na forum sa w tych 10%* wygrywajacych )

* nie pamietam dokladnie jak malo % osób wygrywa

Te dane 90-10 delikatnie mowiac, slabo oddaja rzeczywistosc. Biora one pod uwage jakiegos Jasia Kowalskiego, ktory na koncie u buka w przerwie meczu zagral jakies 10 rozdan albo 1 SnG, przegral i juz nigdy nie slyszal o pokerze. Analogiczna sytuacja do Forexa, gdzie pod uwage w statystykach biora ludzi ktorzy ujrzeli reklame - wplac 100zl i zarob 100 000zl w 15min. Oni to robia uznaja, ze sie nie udalo wiec to jakis wielki przekret. Chcial bym zobaczyc stosunek wygrywajacych do przegrywajacych np po 1mln rozdan, po 10k SnG itp. Nie chodzi o wyeliminowanie wariacji ale eliminacje szumu. Graczy ktorzy zagrali jedna sesje w zyciu i "przegrywaja w pokera".

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Kiedyś w jednym z artykułów na Strategi były publikowane wyniki badań prowadzonych na pokerze. Badania te były przedstawiane podczas wykładu na jakimś uniwersytecie w stanach gdzie udowadniano że poker to gra umiejętności.
I z tamtych statystyk wynikało że ponad 30% graczy jest do przodu. Nie ważne jak dużo do przodu ale jednak.
Tylko że tam brali chyba pod uwagę próbki nie mniejsze niż ileś tam rąk.
Graczy rekreacyjnych też brali pod uwagę. Ale chyba wyeliminowano graczy jednorazowych lub grających zupełnie z przypadku.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez YasQ
Chcial bym zobaczyc stosunek wygrywajacych do przegrywajacych np po 1mln rozdan, po 10k SnG itp. Nie chodzi o wyeliminowanie wariacji ale eliminacje szumu. Graczy ktorzy zagrali jedna sesje w zyciu i "przegrywaja w pokera".

Zwróć uwagę na to że wyniki będą zaburzone. Przewiduję że wśród graczy których będziemy mieć w próbce - "+1MLN HANDS", będzie zbyt duża reprezentacja graczy wygrywających.

Powód prosty - gracze przegrywający często "torbią się" wcześniej.

Tak upraszczając sprawę:
$$$ wygrane przez gracza z +1MLN rozdań w największej części są wygrane właśnie od graczy którzy zagrali 100 rozdań, 1K rozdań, 10K rozdań, 100K rozdań.

Ale nie mam żadnego podparcia cyferkowego do tego co piszę. Po prostu intuicja mi tak mówi :pokerface:

Jeśli ktoś ma dane jakieś na temat przepływu gotówki to chętnie przeczytam.

Odpowiedz
Cytat