Witajcie.Jako że nadeszło nieuniknione (torba) to strasznie się nudze.Praktycznie cały czas poświęcam szukaniu sposobów na taf i czytaniu ale mimo wszystko nudze się.Kto mi poleci jakiś dobry serial? Widziałem już Dextera,Sparcatusa,Game of thrones i coś tam o zombie.Co jeszcze warto obejrzeć?
pozdr
ja powrocilem do starszych seriali ktore nadal bawia ![]()
obecnie mloce Dharma and Greg i 3rd Planet from the Sun
Fringe wymiata. Właśnie kończę 2 sezon. Też oglądałem Spartacusa i Gre o Tron. Fringe to taki serial o zjawiskach paranormalnych. Jest sobie agentka FBI, troszkę nienormalny naukowiec i jego syn. W pierwszym sezonie badają przypadki dziwnych śmierci w drugim akcja już jest trochę bardziej pokręcona, ale polecam chociaż to nie klimaty dwóch wcześniej wymienionych. Dextera nie widziałem i nie mam jak porównać.
A na "torbę" zainteresuj się everestem i sng shasta bodajże, uczą "cierpliwości i pokory".
Napisane przez Maksiu78
Moda na sukces
Wartka akcja,ciekawi bohaterowie
za krótkie
Breaking Bad 9/10
Prison Break 1 sezon 9,5/10, reszta sezonow 8/10
Luther 8,5/10
The Killing 9/10
Boardwalk Empire 8,5/10
Gra o Tron 9/10
Californication 8/10
To najlepsze seriale jakie oglądałem poza Dexterem i Spartacusem.
Jeśli chodzi o komediowe to:
Big Bang Theory 9/10
Modern Family 8,5/10
The Office pierwsze 3 sezony 8,5/10
My name is Earl 8,5/10
IT Crowd 9/10
Z mojej strony mogę polecić:
Big Bang Theory
Breaking Bad
Camelot
Doctor Who
Dr House
Ekipa (Entourage)
Eureka
FlashForward
IT Crowd
Luther
Mad Men
Magia kłamstwa (Lie to me)
Misfits
Przygody Merlina (The Adventures of Merlin)
Sanctuary
Sliders
The Killing
Torchwood
V
Niektóre kosa, inne się po prostu miło i przyjemnie ogląda. Kolejność nieprzypadkowa, alfabetyczna
A ja z wymienionych wskażę na "IT crowd". W słowniku języka polskiego nie ma takiego określenia, które by wyraziło siekę powodowaną tym serialem.
Kryminalne:
1. CSI
2. CSI Miami
3. CSI NY (jednak najsłabszy z nich)
4. NCIS ( 8 sezonów a poziom znakomity )
5. NCIS LA
6. Dollhouse (2 sezony) szkoda że drugi sezon taki niewypał. pomysł na serial świetny ale wykonanie gorsze)
7. Burn Notice
plus kreskóweczki
Family guy
American dad
Futurama
simpsons
the cleveland show
Mnóstwo tego. Sam próbuje ogarnąć pozostałości po main sezonie w USA a do tego doszły wakacyjne pozycje o od września znowu z 10 pozycji wraca na ekran
zajrzałem na mego filmweba, coś się tu znalazło. Niektóre z nich są naprawdę świetne. Kolejność losowa
- White Collar
- Weeds
- Friends
- Six feet under
- Sons of Anarchy
- Przystanek Alaska
- True Blood
- Zakazane imperium
- Gotowe na wszystko
- Dr House
- Mentalista
- Californication
- Necessary Roughness
- Mad Men
- Teoria wielkiego podrywu
- Lost
- Castle
- Fringe
- Miasteczko Twin Peaks
- Joey
- FlashForward
- The Event
- The Killing
- Undercovers
Pomimo, że nie cierpię mody na wampiry, pattisony i itd. bardzo chwalę sobie True Blood, czwarty sezon również daje radę - rozrywka na najwyższym poziomie, genialna satyra amerykańskiej klasy średniej, żonglerka stereotypami, zabobonami jednocześnie często bardzo zabawny.
Z drugiej strony polecam Six Feet Under, co ciekawe oba stworzył Alan Ball.
Napisane przez Stasjo88
Breaking Bad 9/10
Prison Break 1 sezon 9,5/10, reszta sezonow 8/10
Luther 8,5/10
The Killing 9/10
Boardwalk Empire 8,5/10
Gra o Tron 9/10
Californication 8/10To najlepsze seriale jakie oglądałem poza Dexterem i Spartacusem.
Jeśli chodzi o komediowe to:
Big Bang Theory 9/10
Modern Family 8,5/10
The Office pierwsze 3 sezony 8,5/10
My name is Earl 8,5/10
IT Crowd 9/10
Breaking bad to chyba jak masz problemy ze snem, serial jest mega nudny, w jednym odcinku się prawie nic nie dzieje, taki serial 5/10.
Prison break - faktycznie pierwszy sezon to jest ~10/10, ale reszta jest już mega słaba i przekombinowana i pewnie wahałaby się od 5-7 na 10.
Boardwalk również może się wydawać nudnawy, ale serial jest naprawdę bardzo dobry.
Co do komedii to dodałbym:
- dwóch i pół
- friends
- blue mountain state