Polecam ten ranking:
50 najlepszych seriali http://www.film.org.pl/prace/plebiscyt_seriale/najlepsze_seriale_10-1.html
Polecam ten ranking:
50 najlepszych seriali http://www.film.org.pl/prace/plebiscyt_seriale/najlepsze_seriale_10-1.html
Napisane przez sergii1984
Polecam ten ranking:50 najlepszych seriali http://www.film.org.pl/prace/plebiscyt_seriale/najlepsze_seriale_10-1.html
Dziękuję! Przypomniałeś mi o dwóch serialach które chcę zobaczyć i zachęciłeś do obejrzenia jednego, o którym nie miałem pojęcia.
Do autora tematu: Chcesz serial który zmieni mocno zawartość Twojej głowy? Wtedy koniecznie Six Feet Under. Chcesz klasyczny, łatwy, przyjemny i wciągający story telling? Jeśli tak to sięgnij po Lost albo Prison Break (jestem dopiero w połowie drugiego sezonu więc polecam tylko na podstawie genialnego pierwszego). Chcesz skondensowanego funu i maksymalnie dobrej zabawy? Wtedy na pewno Entourage i Californication. GL&HF.
Najlepszy serial jaki oglądałem to Objawienia (Apparitions), szkoda że tylko jeden sezon i tak krótki
Ja podobnie jak Lynx mogę polecić Six Feet Under - serial daje wiele do myślenia. Dodatkowo Lost (Zagubieni) oraz Fringe (taki nowoczesny X-Files) też dobre na jesienne wieczory przed sesją.
Pierwsza Miłość
Oglądam na Ipla od pierwszego odcinka sprzed 7 lat. A zawsze tak nienawidziłam seriali, a tu proszę, jeden mnie wciągnął jak cholera
00. Kompania braci
1. Dr House
2. Entourage
3. weeds
4. Game of Thrones
5. spartacus
6. the Borgias
7. Vampire Diaries
8. Boardwalk Empire
http://www.imdb.com/search/title?num_votes=5000,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series
Rzym(najlepiej tylko pierwsza seria :P) a z komediowych Świat według Bundych ♠_love:
Napisane przez Aimboy
Breaking bad to chyba jak masz problemy ze snem, serial jest mega nudny, w jednym odcinku się prawie nic nie dzieje, taki serial 5/10.
Wybacz, ale jedyne co mogę zrobić to :facepalm:. Taki hint, BB to nie jest serial akcji.
Od siebie poleciłbym:
- Dramat/Kryminalny: The Wire, Breaking Bad (nie polecam za to Dextera, w porównania z tymi dwoma nie ma szans)
- Z SF: Firefly, Fringe
- Komedie: Arrested Development, The Big Bang Theory
- Fantasy: Gra o Tron (chociaż bardziej polecam książkę ;))
W tej chwili Breaking Bad podniosło poprzeczkę seriali fabularnych tak wysoko, że nie widzę aby ktoś mógł prędko zagrozić pozycji tego serialu. On nie jest nudny tylko bardzo powoli dzieje się tam akcja co też jest plusem bo masz czas dostrzec:
- zdjęcia: mistrzostwo - właściwie każdy kard to oddzielna fotografia
- dialogi: ścieżkę przetarł Tarantino i jego następcy depczą mu po piętach w tym serialu (polecam monolog w przedostatnim odcinku 3 sezonu o tym jak... zapomniałem imienia, ten łysy gangster opowiada jak był policjantem i jeździł ciągle do kłótni domowej - poziom pulp fiction i benkartów wojny razem wzięty)
- klimat: ten cały New Mexico wymiata max i idealnie komponuje się w fabułę i balans bieli w tym serialu
- bohaterowie: dawno tak dobrze wyważonych nie widziałem
- gra aktorska: w sumie nawet jak ktoś jest słaby to reszta podciąga całą scenę
Prawie nie widzę wad w tym serialu.
Teraz emitują nowy serial prawniczy "Suits", który może się podobać lub nie ale jeżeli ktoś tak jak ja jest świeżakiem w dużej korporacji i ciągle wszystko pierdoli to doskonale się odnajdzie.
Napisane przez brikp
Napisane przez Aimboy
Breaking bad to chyba jak masz problemy ze snem, serial jest mega nudny, w jednym odcinku się prawie nic nie dzieje, taki serial 5/10.Wybacz, ale jedyne co mogę zrobić to :facepalm:. Taki hint, BB to nie jest serial akcji.
To znaczy, że ma być mega nudny i przez 3/4 odcinka mam oglądać jak sprzątają trupa z wanny?
Napisane przez brikp
Napisane przez Aimboy
Breaking bad to chyba jak masz problemy ze snem, serial jest mega nudny, w jednym odcinku się prawie nic nie dzieje, taki serial 5/10.Wybacz, ale jedyne co mogę zrobić to :facepalm:. Taki hint, BB to nie jest serial akcji.
To znaczy, że ma być mega nudny i przez 3/4 odcinka mam oglądać jak sprzątają trupa z wanny?
Napisane przez Aimboy
Napisane przez brikp
Napisane przez Aimboy
Faktycznie pierwsze odcinki są do dupy, ja również sobie odpuściłem po piątym, ale po jakimś czasie obejrzałem szósty, potem siódmy i cieszę się z tego, bo później serial robi się bardzo dobry.
Napisane przez Stasjo88
Breaking Bad 9/10
Prison Break 1 sezon 9,5/10, reszta sezonow 8/10
Luther 8,5/10
The Killing 9/10
Boardwalk Empire 8,5/10
Gra o Tron 9/10
Californication 8/10To najlepsze seriale jakie oglądałem poza Dexterem i Spartacusem.
Jeśli chodzi o komediowe to:
Big Bang Theory 9/10
Modern Family 8,5/10
The Office pierwsze 3 sezony 8,5/10
My name is Earl 8,5/10
IT Crowd 9/10
Stasjo88
muchas gracias za IT CROWD
przezabawne
Breaking Bad jest niesamowity.
Po pierwszym sezonie, troche nudnym, mialem mieszane uczucia. Ale pozniej jest tylko coraz lepiej. 4 tez daje juz rade, narazie 4 odcinki wyszly.
Z tego co tu jeszcze nie padało to Scrubs, jak dla mnie pierwsze 8 sezonów wypas.
Tak to jeszcze :
Weeds
Californication
GoThrones
Spartacus
House