Napisane przez CHanPL
Ja bym The Walking Dead polecił (swoją drogą trochę mnie to zaskoczyło ,że nikt przez 4 strony o tym nie wspomniał jak tak na szybko przejrzałem )
Zjebało się po tym sezonie, gdzie zniszczyli więzienie.
HOUSE OF CARDS - i jestem zdumiony, ze dopiero ja to napisalem (chyba, ze przeoczylem)

Napisane przez ShakeMeDown
true detective i house of cards to absolutne MUST SEE Peaky Blinders też sztosik.
pierwsza strona :f_drink::f_drink:
Aż mnie dziw bierze, że nikt nie wspomina o Deadwood - zrobił na mnie ogromne wrażenie, choć to może dlatego, że zawsze mnie parło do westernów. Jeśli się ogarnia dobrze angielski to doceni się też masę językowych perełek, no i jak western to oczywiście kilka motywów pokerowych też się znajdzie. Polecam!:f_thumbsup:
Lost ![]()
Ten serial ma 12 lat. Jak to się stało, że nie oglądałem go wcześniej? ![]()
Włączyłem sobie jeden odcinek wieczorkiem, właśnie będę zaczynać 10.
Napisane przez wg123
Lost
Ten serial ma 12 lat. Jak to się stało, że nie oglądałem go wcześniej?
Włączyłem sobie jeden odcinek wieczorkiem, właśnie będę zaczynać 10.![]()
Współczuje, straciłem 3/4 miesiąca na ten serial, zagrałem wtedy chyba z 600 spinów (planowałem 2k)
W sumie jak wątek został odkopany to może i ja dodam kilka słów od siebie ![]()
Nie potrafię powiedzieć, który serial był lepszy od którego bo każdy na swój sposób jest genialny (oczywiście w mojej opinii), ale oto moja dyszka, gdzie kolejność jest PRZYPADKOWA:
1. Californication - fajny, lekki serial, obejrzałem go kilka razy, gdyż jego humor tj. Hanka i Runkla baaaaardzo trafia w moje gusta ![]()
2. Wikingowie - na tą chwilę uwielbiam ale ostatni odcinek pogrążył mnie w rozpaczy
nie będę spoilerował jeżeli ktoś chce zacząć
3. Gra o tron - w zasadzie Wikingowie i GoT strasznie mi siebie przypominają, mimo iż różnią się diametralnie, oba w moim guście
4. Suits - kolejny fajny humor w wykonaniu Donny i Louisa, no i oczywiście postać Harveya ;d
5. Dexter - chyba im dalej tym gorzej ale i tak obejrzałem całego
6. Prison Break !! <3 1 sezon kozak, reszta też fajna aczkolwiek uważam, że gorsza - tak czy inaczej nie mogę się doczekać kolejnego sezonu, gdzie Michael ŻYJE
7. 39 i pół - o dziwo trafia do mnie humor Karolaka w tej wersji, może moje kubki smakowo-humorowe są zepsute?
8. Ostatnio wypuszczony Belfer ze Stuhrem, kto by pomyślał, że można zrobić ciekawy polski Serial, chociaż jak dla mnie zbyt "lekkie" zakończenie
spodziewałem się większej intrygi - no i boję się, że wychodzi z tego taki Ojciec Mateusz co teraz będzie udawał nauczyciela w różnych szkołach i próbował rozwikłać zagadki
9. Breaking Bad - mam bardzo mieszane uczucia, z jednej strony genialny serial, z drugiej strasznie mnie zaczął momentami irytować (tj. gdy Walter stał się zbytnim cwaniakiem, jego żona i syn zaczęli zrzędzić - ale to chyba o to chodziło, o normalne odruchy rodziny w takiej sytuacji)
10. hmm przyznam, że ciężko mi tu wstawić ostatnią pozycję bo mam w głowie kilka gorszych produkcji aczkolwiek ciekawych, tj. TWD, american horror story - potrafi zrobić z mózgu papkę -, Mentalista - ciekawy serial ale nigdy nie obejrzałem od początku do końca, tylko kilka odcinków w TV, Hannibal - obejrzałem 1 sezon i nie bardzo chciało mi się zaczynać kolejny
Jestem fanem seriali, ale strasznie długo zbieram się do rozpoczęcia nowego. Dlatego do tej pory nie zdobyłem się na House of Cards, Twin peaks, true detective i pozostałe wymienione w wątku ; / chyba będzie co nadrabiać
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyć
Napisane przez SooNicee
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyć
Po ilu sezonach jesteś? Serial sprawia wrażenie głupkowatego serialu dla nastolatków z masą ładnych mordek biegających i dramatyzujących bez sensu (widziałem tylko opis i jakieś zwiastuny/fragmenty). Dla mnie dyskwalifikujące dla serialu jest szyta na kolanie fabuła i nielogiczne zwroty akcji oraz płytcy bohaterowie którzy zachowują się jak debile (wyjątkiem są komedie ofc), jak pod tym względem stoi "The 100"?
Napisane przez HTAndrzej5
Napisane przez SooNicee
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyćPo ilu sezonach jesteś? Serial sprawia wrażenie głupkowatego serialu dla nastolatków z masą ładnych mordek biegających i dramatyzujących bez sensu (widziałem tylko opis i jakieś zwiastuny/fragmenty). Dla mnie dyskwalifikujące dla serialu jest szyta na kolanie fabuła i nielogiczne zwroty akcji oraz płytcy bohaterowie którzy zachowują się jak debile (wyjątkiem są komedie ofc), jak pod tym względem stoi "The 100"?
Opis pasuje do typowej produkcji CW więc wątpię by tu było inaczej. Filmwebowskie komentarze zdają się potwierdzać a Duszkowi pozostaje zazdrościć że nie obejrzał jeszcze żadnego potężnego serialu (sorry ale Suits i Lost to nie najwyzsza liga)
Żeby nie było offtopu - jestem w trakcie oglądania taboo. Klimat i Hardy 11/10 ale akcja idzie trochę wolno. Mi to nie przeszkadza i upatruje tu solidny background pod rollercoaster w późniejszych sezonach( jak to było w przypadku breaking bad)
Napisane przez HTAndrzej5
Napisane przez SooNicee
The 100 - lekko się boję go tak nazwać, ale chyba najlepszy serial jaki miałem okazje zobaczyćPo ilu sezonach jesteś? Serial sprawia wrażenie głupkowatego serialu dla nastolatków z masą ładnych mordek biegających i dramatyzujących bez sensu (widziałem tylko opis i jakieś zwiastuny/fragmenty). Dla mnie dyskwalifikujące dla serialu jest szyta na kolanie fabuła i nielogiczne zwroty akcji oraz płytcy bohaterowie którzy zachowują się jak debile (wyjątkiem są komedie ofc), jak pod tym względem stoi "The 100"?
Jestem na bieżąco z serialem. Próbowałem obejrzeć Wikingów niestety rozłożenie pierwszego odcinka nawet na dwa dni nie pomogło. Pierwszy odcinek GoT oglądam od zeszłorocznego lata i w dalszym ciągu nie obejrzałem. Ja nie jestem typowym filmwebowcem [?]
Spoiler
I dobrze mi z tym
http://www.filmweb.pl/serial/The+Get+Down-2016-737390
http://www.filmweb.pl/serial/Holistyczna+agencja+detektywistyczna+Dirka+Gently%27ego-2016-769054
http://www.filmweb.pl/serial/Ash+kontra+martwe+z%C5%82o-2015-729297
+ anime, które warto http://www.filmweb.pl/serial/Notatnik+%C5%9Bmierci-2006-349326
Taki ktory juz widzial w zyciu pare seriali i gowna typu lost ma w topce ale najgorszych a nie najlepszych?