Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Studia

55 Posts
32 Users
0 Reactions
4,087 Views

Doradzicie co wybrać po liceum ?
Jakiś kierunek na który potrzebna jest rozszerzona matura z matematyki (mogą być kierunki na które trudno się dostać).
Piszcie gdzie warto studiować, a gdzie nie i dlaczego.

54 replies
kozak567

ić na medycyne

Napisane przez kozak567
ić na medycyne

Bez biologii będzie ciężko ^^

kfas

Zainteresowania? Preferowane miasta?

@up

Napisane przez toxifly
Jakiś kierunek na który potrzebna jest rozszerzona matura z matematyki

cała Polska - i tak będę musiał coś wynająć na miejscu//akademik.

Napisane przez toxifly
Doradzicie co wybrać po liceum ?
Jakiś kierunek na który potrzebna jest rozszerzona matura z matematyki (mogą być kierunki na które trudno się dostać).
Piszcie gdzie warto studiować, a gdzie nie i dlaczego.

Moze matematyke ?
Napisalbys wiecej czego oczekujesz

damianpat

Napisane przez kozak567
ić na medycyne

po ch...?

pasja mija gdzieś w połowie studiów
a są łatwiejsze sposoby na zrobienie kasy

niby nie ma dużo zajęć, ale są studia gdzie można się opierdalać z czystym sumieniem

jedyny plus to towarzystwo na poziomie i dostęp do służby zdrowia szybszy

Zarządzanie i Ekonomia (Politechnika Gdańska) / Ekonomia czy tam jak to będziesz miał:
- wymagana matma
- ogólnie jeden z tych "spokojniejszych" kierunków, na pewno nie ma takiego hardcore'u jak na ETI
- populacja studentów ETI cechuje się proporcjami płciowymi zbliżonymi do panujących w Watykanie, podczas gdy na ZiE i tego typu masz procentowo więcej dziewczyn, w tym od cholery fajnych lasek :D
- uczysz się na zarządcę/prezesa/ekonomistę
- towarzystwo na poziomie (w większości)

Sterwor

Jak nie wiesz gdzie isc to idz na calosc.

artaveld

Rynek pracy jest przesycony ekonomistami, praca po tym faktycznie niezla, tylko ilu moze byc prezesow?

Jezeli zdajesz matme i ogarniasz przedmioty scisle w tym matematyka, fizyka, jakies podstawy chemii, to zdecydowanie proponuje ktoras z Politechnik.

Budownictwo, Inż. Srodowiska, Mechanika, Elektrotechnika itp. to kierunki po ktorych masz sprecyzowany zawod, wyksztalcenie techniczne i najwazniejsze tytul inzyniera, co podnosi zdecydowanie twoja wartosc na rynku pracy.

Niestety nie sa to latwe studia, nie ma opierdalania ale warto sie te 5 lat przemeczyc ;-)

a finanse czy cos takiego na UE? mam ten sam dylemat co ty a tu zaniedlugo trzeba bedzie decyzje podejmowac :/

ja osobiscie studiuje budownictwo i bardzo mi sie podoba;p i mam ciekawe perspektywy na przyszlosc;p ale musisz sie tym interesowac bo jak nie bedziesz to szybko cie wykosza.. xP

meda1ik

-populacja studentów ETI cechuje się proporcjami płciowymi zbliżonymi do panujących w Watykanie, podczas gdy na ZiE i tego typu masz procentowo więcej dziewczyn, w tym od cholery fajnych lasek

Dlaczego nie patrząc po nicku wiedziałem, że to Ty? :D

Idź na architekture, albo geodezje.
Matematyki w c**, a studia ciekawsze niz te wszystkie informatyki, elektroniki, mechaniki i budownictwa.

Napisane przez meda1ik
Dlaczego nie patrząc po nicku wiedziałem, że to Ty? :D

Pewnie po drugiej części się domyśliłeś :P

ozi
ozi

Mechanika, automatyka, robotyka ;)

Napisane przez ozi

Wyślij go na samogłoski to na pewno będzie miał czas na pokera ;)

ozi
ozi

Napisane przez perfectto

Napisane przez ozi

Wyślij go na samogłoski to na pewno będzie miał czas na pokera ;)

Na lajcie :f_biggrin:

shin0bi69

EAIiE, AGH :f_biggrin:

derus

Pie**** studia zostan ninja.

Ja studiuje finanse i rachunkowość na UŁ i na razie ciezko mi cokolwiek powiedzieć o tych studiach bo więcej tam nie byłem niż byłem, na pewno sa lajtowe, ale też średnio ciekawe chociaż co kto lubi. Jeśli interesują Cię kierunki ekonomiczne to pomyśl o SGH w Wawie, po tej szkole przyszlość masz na pewno zapewnioną.

Jeśli piszecie jaki kierunek to moglibyście też pisać jakie trzeba zdawać przedmioty na maturze żeby się tam dostać ?
W tym momencie mam zaznaczone że zdaje tylko matematykę na poziomie rozszerzonym, ale gdyby był potrzebny jakiś inny przedmiot żeby się dostać na studia które chciałbym wybrać to jeszcze będę mógł zmienić w styczniu.