jesli macie problem ile dac na WOSP, proponuje tak 1 buy-ina (wg stawek na jakich gracie) . bedzie sympatycznie i pokerowo ![]()
edit: i nie nadszarpnie zbytnio BR
nie World Of Series Poker ![]()
jak wbilem sie na ten temat to myslalem ze chodzi o WSOP:). serduszko za 1BB da nam calkiem przyzwoity bb/100 dla pana Owsiaka
Original od b0nias
nie World Of Series Poker
jak wbilem sie na ten temat to myslalem ze chodzi o WSOP:)
Ja też byłem absolutnie pewien ![]()
A wszystkich drwiącym z Jurka i tego co robi radzę puknąć się w łepetynę...
Original od WolandPL
A wszystkich drwiącym z Jurka i tego co robi radzę puknąć się w łepetynę...
puk, puk...
ja bym moze i dal gdybym wiedzial ze te pieniadze napewno docieraja tam gdzie trzeba, jeszcze jak uczylem sie w LO to wiele osob chwalilo sie ze wyciaga po 3/4 pieniedzy z tych puszek a jakies ankiety zeby mozna bylo zbierac kase sprzedawali.. zalosne.. szkoda mi tego ze tacy kretyni niszcza idee pomocy.
a co do owsiaka to ciekawy jestem jak zarabia przez caly rok.. moze przyklad idzie z gory
Original od charl85
ja bym moze i dal gdybym wiedzial ze te pieniadze napewno docieraja tam gdzie trzeba, jeszcze jak uczylem sie w LO to wiele osob chwalilo sie ze wyciaga po 3/4 pieniedzy z tych puszek a jakies ankiety zeby mozna bylo zbierac kase sprzedawali.. zalosne..
Mam wrażenie, ze szukasz wytłumaczenia dla siebie. Nie wpłacam, bo cośtam.
Nie ufasz zbierającym? To wyślij sms'a, zrób przelew lub zadzwoń pod specjalny numer telefonu. Jaki problem?
Original od armadilo
Original od WolandPL
A wszystkich drwiącym z Jurka i tego co robi radzę puknąć się w łepetynę...puk, puk...
![]()
I co? Pomogło?
Jeśli chodzi o Owsiaka to on ma kasę z WOSP i dobrze, należy mu się. Gdyby nie miał tych pieniędzy to by tego nie robił bo musiał by jakoś zarabiać na życie i nie miałby czasu zajmować się organizacją WOSP.
Sporej liczbie osób się wydaje, że on pracuje jeden dzień i zgarnia majątek a to tak nie wygląda. Organizacja takiej imprezy to są miesiące przygotowań, a poza tym on musi potem zadbać o odpowiednie rozdysponowanie zebranych środków.
Należy sobie zadać pytanie "Dam na WOSP bo w ten sposób można pomóc setkom tysięcy dzieci czy nie dam bo Owsiak sobie zarobi?"
Spójrzmy najpierw ile sami robimy dla innych ile na to czasu poświęcamy i porównajmy to z osiągnięciami Owsiaka, a dopiero potem ile on z tego ma.
Ja tam wszelkie Owsiaki omijam z daleka
Chcecie to wpłacajcie, ale ja robię fold na preflopie
:P Najbardziej wkurzają mnie Ci wszyscy ludzie chodzący z tymi serduszkami przyklejonymi do siebie...
Original od macromia
Ja tam wszelkie Owsiaki omijam z dalekaChcecie to wpłacajcie, ale ja robię fold na preflopie
:P Najbardziej wkurzają mnie Ci wszyscy ludzie chodzący z tymi serduszkami przyklejonymi do siebie...
A możesz wytłumaczyć, dlaczego nie pomagasz wrzucając choćby złotówkę?
Original od WolandPL
I co? Pomogło?
No pewno!
Wydaje mi się, że pokerowe forum to nie jest odpowiednie miejsce na ewangelizację na WOSP.
Każdy robi co chce i wara od tego, proste... Pokerzyści powinni szanować wolność wyboru.
NO chyba, że JOwsiak zorganizuje WOSP Poker Tour to będzie można o tym pogadać. Na razie proponuję zamknąć temat i EOT.
Original od WolandPL
Mam wrażenie, ze szukasz wytłumaczenia dla siebie. Nie wpłacam, bo cośtam.
Nie ufasz zbierającym? To wyślij sms'a, zrób przelew lub zadzwoń pod specjalny numer telefonu. Jaki problem?
Nie szukam wytlumaczenia, nie wplacam bo nie ufam zbierajacym i wiem ze wiekszosc pieniedzy nie dociera tam gdzie ma dojsc.. Poza tym nie lubie owsiaka, a jesli chodzi o przelewy itd to czasami robie ale np na konto caritasu, albo wysylam smsa na jakas fundacje (bynajmniej nie Jolki K. hehe) Nie ma problemu
I tak jak macromie wkurzaja mnie te serduszka i caly ten szum wokol tego wszystkiego. Mysle ze nie pomaga wrzucajac chocby zlotowki z tych samych powodow jak ja - poprostu jest przekonany ze ta zlotowka nie dotrze tam gdzie trzeba.
To co mówi charl też, ale nie tylko, po prostu uważam, że jest 47659715093621 innych fundacji i organizacji, które lepiej wykorzystają powierzone pieniądze. Myślisz, że jesteś zajebisty bo wrzucisz 2 złote do puszki ?
Akurat jakiś zbierający ma na piwko %-)
Dobrze, niech każdy robi co mu sumienie dyktuje.
Śmieszne tylko wydają mi się argumenty "nie dam im, bo rozkradną"... Skoro wykazują co rok kilkadziesiąt milionów PLN, a ponad połowę wg Was rozkradają, to ile niby zbierają naprawdę?? 100 milionów co rok?
A moim skromnym prywatnym osobistym zdaniem skala pomocy np. Caritasu jest mikroskopijna w porównaniu z WOŚP. I to nie jest żadna ewangelizacja. To konkretny sprzęt kupiony dla konkretnych ośrodków pomagający konkretnym ludziom.
Woland a skad wiesz jaka jest skala pomocy caritasu ? Nie ma wielkiej pompy to nie ma pieniedzy ?! Bzdura gdybys poswiecil chwile to wiedzialbys jak duze sumy i jak wiele akcji organizuje np caritas, nie trzeba koncertow, aukcji, transmisji itd.. Poza tym nie wiem ile zbiera faktycznie wosp wiem ze wiele osob wyciaga z tych puszek 3/4 wrzuconych pieniedzy. To pewnie male piwo ale koszty organizacji tego wszystkie sa gigantyczne i gdyby nie robic wielkiej pompy raz do roku mozna by zebrac znacznie wiecej i osiagnac znacznie wiecej oszczedzajac na kosztach organizacyjnych, gdyby ludzie poprostu wplacali przez caly rok tyle ile w ciagu tego jednego dnia pieniadze od serca a nie dlatego zeby dostac serce wosp..
Original od WolandPL
A moim skromnym prywatnym osobistym zdaniem skala pomocy np. Caritasu jest mikroskopijna w porównaniu z WOŚP. I to nie jest żadna ewangelizacja. To konkretny sprzęt kupiony dla konkretnych ośrodków pomagający konkretnym ludziom.
Sorry, ale nie wytrzymałem... Miałem nie odpowiadać , ale tilt mnie na takie teksty łapie.
Twoje skromne, prywatne, osobiste zdanie średnio mnie obchodzi, oto fakty (tylko 2006 rok), źródło http://www.caritas.pl/zalacznik.php?id=94 :
WPLYWY CARITAS W POLSCE: 239 771 820,38 zł
POMOC UDZIELONA PRZEZ CARITAS: 234 046 334,87 zł
Przestudiuj sobie resztę i się zastanów nad tym co napisałeś. Może jakaś pokuta, np. 8*BI na konto Caritasu.
Ładnie się ogląda w telewizji uratowane dziecko dzięki zaawansowanej aparaturze, a trochę ciężej pokazać hospicja, w których pomaga sie śmiertalnie chorym ludziom, albo 150tys dożywianych codziennie dzieci...
Teraz już na prawdę EOT z mojej strony, a reszta róbta co chceta...
Original od charl85
wiem ze wiele osob wyciaga z tych puszek 3/4 wrzuconych pieniedzy
Powtarzamy się - to nie wrzucaj do puszek tylko zrób przelew.
Original od armadilo
WPLYWY CARITAS W POLSCE: 239 771 820,38 zł
POMOC UDZIELONA PRZEZ CARITAS: 234 046 334,87 zł
To, idąc tropem przeciwników WOŚP, ciekawe ile Caritas nakradł, bo skoro zbierają to na pewno kradną, nie?