Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Podatek

30 Posts
22 Users
0 Reactions
2,072 Views
Notorious85

Witam.
Czy za pieniądze zarobione w Pokera online płaci się podatek?
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję to pytanie, jeśli nie to przepraszam.

29 replies
SamRadziwill

W Polsce nie płaci się podatku, gdyż gra w pokera w internecie jest nielegalna _smile:

kacz7

W Polsce podatku nie płacisz bo poker jest tu teoretycznie zakazany. W praktyce jest tak, że grasz, wypłacasz i masz wszystko gdzieś _cool:

YasQ

Ta druga ustawa zakazujaca hazardu on-line chyba nie weszla w zycie ? Wiec poker nie tyle jest zakazany co nie istenieje :D

wojnar1991

To w takim razie spytam z ciekawości: Jak gracz w Polsce, ktory wygral niezla sumke w pokera (np. ostatnio gracz w sunday millions wygral/a ok. miliona złotych) uniknie urzedu skarbowego ? Wypierze te pieniądze czy przeprowadzka na Gibraltar ? _cool:

smoked2jo

jezeli bedziesz wyplacac wiecej niz 2k miesiecznie urzad skarbowy moze sie zainteresowac. jako gracz PS tyle bedziesz zarabiac w dwa dni _biggrin:
powodzenia

hellYeahEnT

Napisane przez wojnar1991
To w takim razie spytam z ciekawości: Jak gracz w Polsce, ktory wygral niezla sumke w pokera (np. ostatnio gracz w sunday millions wygral/a ok. miliona złotych) uniknie urzedu skarbowego ? Wypierze te pieniądze czy przeprowadzka na Gibraltar ? _cool:

Jak bedziesz tyle mial to sie bedziesz zastanawial. Najpierw tyle wygraj :]

murkins

Napisane przez smoked2jo
jezeli bedziesz wyplacac wiecej niz 2k miesiecznie urzad skarbowy moze sie zainteresowac. jako gracz PS tyle bedziesz zarabiac w dwa dni _biggrin:
powodzenia

dlaczego akurat 2k?

smoked2jo

no wlasnie nie wiem, gdzies tak przeczytalem (pewnie na tym forum). nigdy nic nie wyplacilem (tez nie wplacilem) a moj BR to tylko moja zabawka i narzedzie do osiagniecia celu wiec nie zamierzam nic wyplacac, chyba, ze bedzie lgalne a ja uzbieram na mieszkanie.

KudlatyPL

Napisane przez wojnar1991

Ogólnie to chciałby mieć takie problemy typu, jak skaszowac milion złotych. :f_cool:
Ale ogólnie to żeśmy rozkminiali to ostatnio po partyjce i znaleźliśmy rozwiązanie.
"-Dzień dobra panie prywatny prawnik z drogiej kancelarii, nazywam sie Rafał, wygrałem milion złotych w pokera w zeszłą niedzielę.
-Witam bardzo serdecznie!!! Pan tu popisze. Pieniądze zaraz będą przelana na 10 kont szwajcarskich"

Moim zdaniem powinno zadziałać.

potrzebujesz drogiego prawnika, żeby założył ci 10 (!?) kont w banku szwajcarskim?

KudlatyPL

Milion złotych daje możliwości. Kolega z branży twierdzi, że w zupełności wystarczy, żeby olać US.
Ale (póki co) takie problemy mnie po prostu nie dotyczą _frown:

igotyouu

czyli nikt nie wie ile mozna jednorazowo/okresowo wyplacac zeby nikt sie nie doczepil?

kacz7

Napisane przez enjoy27
czyli nikt nie wie ile mozna jednorazowo/okresowo wyplacac zeby nikt sie nie doczepil?

To ja się spytam inaczej: Do kogo się dotychczas przyczepili i jakie miał z tego nieprzyjemności?

kNoq001

karta mb/netka = ile chcesz
na konto w polskim banku = wiele razy czytalem, ze powyzej 15k € zglaszaja do US

Napisane przez enjoy27

Z tego co słyszałem przelewy powyżej 10k zł są monitorowane także poniżej tej granicy można swobodnie wypłacać, czy tak faktycznie jest tego nie wiem :P

mazaq

Założmy :

Wygrywamy 300k$ w pokera.
Wypłacamy to.
Dysponujemy kwotą prawie miliona złotych z nieznanego źródła.
Kupujemy samochód za 150k.
Co na to US ? :D

mariuszl2

Za dochód z nieznanego źródła podatek palci sie podobno 70%. Ale zawsze mozesz zrobic tak jak pewna pani ze Śląska, a mianowicie gdy do niej zglosil sie US miala ponoc 14mln zlotych. Zeby nie placic powiedziala, ze sa to dochody z jej wlasnej nieprzymuszonej prostytucji :) A ze panstwo z prostytucji nie moze czerpac zyskow nie ma prawa pobrac tego podatku.
Zawsze jest to jakas linia obrony :P

Ewentualnie jedziesz do UK, wypłacasz tam kasę, wracasz do polski i w zenaniu podatkowym wpisujesz dochód z pracy w UE (na wyspach podatek od gier hazardowych wynosi 0%, także w Internecie).

kfas

Napisane przez mariuszl2
Za dochód z nieznanego źródła podatek palci sie podobno 70%. Ale zawsze mozesz zrobic tak jak pewna pani ze Śląska, a mianowicie gdy do niej zglosil sie US miala ponoc 14mln zlotych. Zeby nie placic powiedziala, ze sa to dochody z jej wlasnej nieprzymuszonej prostytucji :) A ze panstwo z prostytucji nie moze czerpac zyskow nie ma prawa pobrac tego podatku.
Zawsze jest to jakas linia obrony :P
Nie ma prawa, a jednak od niej wzieli 2.3mln czy iles