Witam.
Czy za pieniądze zarobione w Pokera online płaci się podatek?
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję to pytanie, jeśli nie to przepraszam.
W Polsce nie płaci się podatku, gdyż gra w pokera w internecie jest nielegalna ♠_smile:
W Polsce podatku nie płacisz bo poker jest tu teoretycznie zakazany. W praktyce jest tak, że grasz, wypłacasz i masz wszystko gdzieś ♠_cool:
Ta druga ustawa zakazujaca hazardu on-line chyba nie weszla w zycie ? Wiec poker nie tyle jest zakazany co nie istenieje
To w takim razie spytam z ciekawości: Jak gracz w Polsce, ktory wygral niezla sumke w pokera (np. ostatnio gracz w sunday millions wygral/a ok. miliona złotych) uniknie urzedu skarbowego ? Wypierze te pieniądze czy przeprowadzka na Gibraltar ? ♠_cool:
jezeli bedziesz wyplacac wiecej niz 2k miesiecznie urzad skarbowy moze sie zainteresowac. jako gracz PS tyle bedziesz zarabiac w dwa dni ♠_biggrin:
powodzenia
Napisane przez wojnar1991
To w takim razie spytam z ciekawości: Jak gracz w Polsce, ktory wygral niezla sumke w pokera (np. ostatnio gracz w sunday millions wygral/a ok. miliona złotych) uniknie urzedu skarbowego ? Wypierze te pieniądze czy przeprowadzka na Gibraltar ? ♠_cool:
Jak bedziesz tyle mial to sie bedziesz zastanawial. Najpierw tyle wygraj
Napisane przez smoked2jo
jezeli bedziesz wyplacac wiecej niz 2k miesiecznie urzad skarbowy moze sie zainteresowac. jako gracz PS tyle bedziesz zarabiac w dwa dni ♠_biggrin:
powodzenia
dlaczego akurat 2k?
no wlasnie nie wiem, gdzies tak przeczytalem (pewnie na tym forum). nigdy nic nie wyplacilem (tez nie wplacilem) a moj BR to tylko moja zabawka i narzedzie do osiagniecia celu wiec nie zamierzam nic wyplacac, chyba, ze bedzie lgalne a ja uzbieram na mieszkanie.
Napisane przez wojnar1991
Ogólnie to chciałby mieć takie problemy typu, jak skaszowac milion złotych. ![]()
Ale ogólnie to żeśmy rozkminiali to ostatnio po partyjce i znaleźliśmy rozwiązanie.
"-Dzień dobra panie prywatny prawnik z drogiej kancelarii, nazywam sie Rafał, wygrałem milion złotych w pokera w zeszłą niedzielę.
-Witam bardzo serdecznie!!! Pan tu popisze. Pieniądze zaraz będą przelana na 10 kont szwajcarskich"
Moim zdaniem powinno zadziałać.
potrzebujesz drogiego prawnika, żeby założył ci 10 (!?) kont w banku szwajcarskim?
Milion złotych daje możliwości. Kolega z branży twierdzi, że w zupełności wystarczy, żeby olać US.
Ale (póki co) takie problemy mnie po prostu nie dotyczą ♠_frown:
czyli nikt nie wie ile mozna jednorazowo/okresowo wyplacac zeby nikt sie nie doczepil?
Napisane przez enjoy27
czyli nikt nie wie ile mozna jednorazowo/okresowo wyplacac zeby nikt sie nie doczepil?
To ja się spytam inaczej: Do kogo się dotychczas przyczepili i jakie miał z tego nieprzyjemności?
karta mb/netka = ile chcesz
na konto w polskim banku = wiele razy czytalem, ze powyzej 15k € zglaszaja do US
Napisane przez enjoy27
Z tego co słyszałem przelewy powyżej 10k zł są monitorowane także poniżej tej granicy można swobodnie wypłacać, czy tak faktycznie jest tego nie wiem
Założmy :
Wygrywamy 300k$ w pokera.
Wypłacamy to.
Dysponujemy kwotą prawie miliona złotych z nieznanego źródła.
Kupujemy samochód za 150k.
Co na to US ?
Za dochód z nieznanego źródła podatek palci sie podobno 70%. Ale zawsze mozesz zrobic tak jak pewna pani ze Śląska, a mianowicie gdy do niej zglosil sie US miala ponoc 14mln zlotych. Zeby nie placic powiedziala, ze sa to dochody z jej wlasnej nieprzymuszonej prostytucji
A ze panstwo z prostytucji nie moze czerpac zyskow nie ma prawa pobrac tego podatku.
Zawsze jest to jakas linia obrony
Ewentualnie jedziesz do UK, wypłacasz tam kasę, wracasz do polski i w zenaniu podatkowym wpisujesz dochód z pracy w UE (na wyspach podatek od gier hazardowych wynosi 0%, także w Internecie).
Napisane przez mariuszl2
Za dochód z nieznanego źródła podatek palci sie podobno 70%. Ale zawsze mozesz zrobic tak jak pewna pani ze Śląska, a mianowicie gdy do niej zglosil sie US miala ponoc 14mln zlotych. Zeby nie placic powiedziala, ze sa to dochody z jej wlasnej nieprzymuszonej prostytucjiA ze panstwo z prostytucji nie moze czerpac zyskow nie ma prawa pobrac tego podatku.
Zawsze jest to jakas linia obrony![]()
Nie ma prawa, a jednak od niej wzieli 2.3mln czy iles