Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Podatek

30 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
2,074 Wyświetlenia
Urbi23

mazaq,
US na to 75% podatek od dochodów z nieznanego źródła, czyli kara wyniesie 112'500 zł. No chyba, że przyznasz, ze to z pokera internetowego - wówczas kara 100% + rozprawa w sądzie, czyli dodatkowa grzywna + koszty itp.

Jeżeli nie masz źródła utrzymania, które byłoby w stanie w teorii przynajmniej na styk pokryć zakup tego samochodu, to nie radzę tego robić ;)

Do wszystkich pozostałych,
Zyski czerpane z pokera można bez obaw wykorzystać wyłącznie na zakupy artykułów, nie podlegających spisaniu umowy kupna-sprzedaży czy temu podobnej. Możecie kupić rower, 100litrów JackaDanielsa, słoik korniszonów, ale domu czy samochodu już nie.

Oczywiście przy założeniu, że takich pieniędzy nie jesteście w stanie wyprać, co trudne nie jest, ale naturalnie nie będę o tym pisał na forum

Banki MOGĄ zgłaszać do US KAŻDY przelew, który im się nie podoba. Granica o której tu mowa, czyli 15k€ to kwota przy której mają OBOWIĄZEK o tym informować, ale często tego nie robią.

Podsumowując,
Zyski z pokera są w tym kraju nielegalne. Jeżeli nie chcecie mieć żadnych problemów z US, wypłacajcie kartą Net/MB i nie kupujcie nic, co podlega umowie prawnej. Jesteście wówczas nie zagrożeni

Jeżeli ktoś jest prosem, utrzymuje się z pokera, to dobrze wie jak sobie radzić z US. Najpierw dysponujcie takimi pieniędzmi, a później się martwcie

+1

nic dodać, nic ująć

mazaq

A jeśli wytłumaczymy US :
Pojechałem na Teneryfe, zagrałem w turnieju w kasynie i wygrałem 300k.
Co wtedy? :D

Pawellipa

Napisane przez mariuszl2
Za dochód z nieznanego źródła podatek palci sie podobno 70%. Ale zawsze mozesz zrobic tak jak pewna pani ze Śląska, a mianowicie gdy do niej zglosil sie US miala ponoc 14mln zlotych. Zeby nie placic powiedziala, ze sa to dochody z jej wlasnej nieprzymuszonej prostytucji :) A ze panstwo z prostytucji nie moze czerpac zyskow nie ma prawa pobrac tego podatku.
Zawsze jest to jakas linia obrony :P

Słyszałem ,że to najlepszy sposób na spławienie US :)

Napisane przez mazaq
A jeśli wytłumaczymy US :
Pojechałem na Teneryfe, zagrałem w turnieju w kasynie i wygrałem 300k.
Co wtedy? :D

Musisz wtedy sprawdzić czy Polska ma podpisana umową z Teneryfą (raczej z Hiszpanią) umowe o unikaniu podwójnego opodatkowania , a jeżeli tak to jaka metodę zastosowno do eliminacji podwójengo opodatkowania .. czy wyłącznia, wyłączenia z progesją, odliczenia, odliczenia proporcjonalne :)

pozatym jako polski rezydent masz zakas brania udziału w tym przestępczym procederze jakim jest gra w karty, przez który matki płaczą, ojcowie włosy z głowy rwą, a siostry zachodzą w nieplanowane ciąże

Napisane przez tjall77
pozatym jako polski rezydent masz zakas brania udziału w tym przestępczym procederze jakim jest gra w karty, przez który matki płaczą, ojcowie włosy z głowy rwą, a siostry zachodzą w nieplanowane ciąże

niezły tekt :P

ale przeciez prawo polskie nie zabrania rezydentom grania w karty za granicą :)

ostatnio czytałem interpretację Ministra właściwego do spraw finansów w sprawie wygranej w turnieju EPT czy coś w Londynie ... w skrócie polak wygrał 300k funów jak ja znajdę to wrzuce

kNoq001

góral wygral te 300k o ile pamietam sam zglosil sie do US co z tym fantem ma zrobic ;p ale nie pamietam jak to sie skonczylo

M4cko

Chodzi o to? ;)

no ok, ale to się tyczy wygranej w brytyjskim kasynie, ale jak to się ma do wygranej w turnieju online?