Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Feedback - FCbEAN1899

14 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,808 Wyświetlenia
FCbEAN1899

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
mgrudzie

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

neichetnie to pisze ale musze dac negatywny feedback.
uzytkownik po paru dniach downswingu chcial przerwac staking, nawet przerwal i wystawil nowy, ale dogadalismy sie na kontynuacje.
neistety po przegraniu 1/3 rolla komputer mu padl i oddal reszte pieniedzy (powinien w tym momencie zejsc limit nizej zeby odrabiac).
po paru dniach komputer naprawil i stwierdzil ze nie ebdzie grac nlhe tylko plo, i ze nie bedzie grac nl5 bo tam nie ma motywacji.

nie jest to zbyt powazne podejscie dlatego nie polecam, chyba ze FCbEAN1899 jakos to ze mna ureguluje, ale narazie nic tego nie zapowiada

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

Pewnie będą o feedback pytania, więc wyjaśniam, że nie do końca było tak jak mgrudzie napisał. Nie chciałem przerywać stackingu to raz, lecz musiałem z przyczyn innych ( prywatnych ) o których on nie wspomniał. Na pewno przyczyną nie był downswing, bo -100$ to zwykły swing. Na żadne PLO nie przechodziłem, miałem przerwę od pokera, o której informowałem mgrudzie i robiłem to przede wszystkim dla dobra stackingu, bo w warunkach których byłem nie mogłem kontynuować gry zwłaszcza, jeżeli jestem pewny, że będzie to EV-.

Również chciałbym przeprosić mgrudzie i uregulować straty, ponieważ zdaję sobie sprawę, że kiedyś moja głupota zaważyła na tym, że ciężko mi teraz będzie wystawić stacking, a sporo zmądrzałem. Proszę o zaglądnięcie na priv.

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

Railling ze stackingu w ktorym uczestniczylem

W skrócie:
1. gracz shipnął turniej za 16,5$(15+1,5$) i uznał że skoro w zasadach stackingu jest <15$ to wszystko grane ponad jest na jego konto i jego portfel. Więc nie doliczył shipa do stackingu mimo że wcześniej ani slowa nie pisał że cokolwiek będzie grane poza stackingiem. Jaki sens ma wystawianie stackingu na mtt <15$ jeśli za swoje sie gra 16,5$?

2. wszelka próba rozmowy przez skype kończyła sie w stylu:
[12:42:10] FCbEAN1899: hahahaha, dobra, rozlicze i odesle, baj, nie widze sensu dalej rozmawiac na ten temat :)
[12:45:03] FCbEAN1899: ale czekaj kurwa
[12:45:07] FCbEAN1899: raz mowisz ze zamkniety temat
[12:45:10] FCbEAN1899: a teraz dalej to ciagniesz
[12:48:44] FCbEAN1899: dzieki za dobre rady, rozliczam bez shipa, elo
[12:51:25] FCbEAN1899: powtorze jeszcze raz, oszustem to mozesz byc Ty, a nie ja i tak mnie ne nazywaj, moge to uznac jako zwykle nieporozumienie, podtrzymuje swoje stanowisko. koncze ta rozmowe juz ( sam miales to zrobic) .
[12:56:05] FCbEAN1899: no a co bede robil wszystko co Ty powiesz?
[12:56:40] FCbEAN1899: no to chcialbym zebys juz zakonczyl swoje wywody
[12:56:45] FCbEAN1899: napisal negatywny feedback
[12:56:56] FCbEAN1899: bo wedlug Ciebie na niego zasluguje
[12:57:04] FCbEAN1899: i zrujonowal mi cale zycie pokerowe :)

3. przy rozliczeniu oczywiście były problemy bo gracz najpierw zapomniał odjąć pozostałe turnieje 16,5$ które grał, a nie shipnał, następnie kazał zapłacić za prowizje od wysłanych $ przez MB (zaledwie 0,05%).

Podsumowując, każdy niech sam decyzuje czy chce robić interesy z tą osobą. Ja osobiście czuje sie oszukany i bede dalej staral sie uregulować rachunki z tą osobą w Rzeszowie.

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

No to lecimy, od początku :).

Stacking opierał się głownie na 180tkach turbo, MTT było dodatkiem dlatego z zapiskiem do 15$. Shipnąłem turek za 16.50$ ze swojej kasy, który rozgrywałem już nieraz, a wpisowe pokryłem z własnej kieszeni oczywiście.

Próba na skype wyglądała w CAŁOŚCI tak:

[12:27:39] travisfx: przeczytaj co napisalem w raillingu
[12:27:45] travisfx: jak sie ustosunkujesz to daj znac
[12:27:51] travisfx: nie musisz pisac na ps.pl
[12:30:17] travisfx: generalnie mam dzis bardzo duzo zalatwien, wiec bede wdzieczny jak w maire szybko przemyslisz sprawy
[12:36:27] travisfx: ehh widze ze bronisz stanowiska do 15$
[12:36:53] Bartek j: napisalem juz w wątku
[12:36:56] travisfx: powiem Ci tylko tyle że napisal do mnie juz 3osoby na skype w tje sprawie i wg mnie sytuacja z Twojej strony jest nie do wybrponienia
[12:37:11] travisfx: nie chcialem tego mowic ale to zwykle oszustwo i kazdy to tak postrzega
[12:37:13] Bartek j: człowieku kurwa, co ja mam Ci zrobic zebys uwierzyl, ze nie chcen ikogo w chuja zrobic
[12:37:15] travisfx: ale przeczytam
[12:37:19] Bartek j: jakie oszustwo?
[12:37:25] Bartek j: o co mnie osadzasz?
[12:37:33] Bartek j: Ty chyba nie wiesz co piszesz
[12:38:14] travisfx: lol.. odmowiles mi swapniecia i sie mszcze lol..
[12:38:19] travisfx: stary na jakiej planecie Ty zyjesz
[12:38:28] Bartek j: bo nie wiem co Ci do glowy wstapilo
[12:38:34] travisfx: no bo sluchaj
[12:38:37] travisfx: po co wystawiasz stacking
[12:38:44] travisfx: żeby grac turki do 15$ a wyzej za swoje ?
[12:38:46] travisfx: no zastanow sie
[12:38:47] Bartek j: a czemu nie?
[12:38:49] travisfx: jak to wyglada
[12:38:49] Bartek j: kurwa
[12:39:03] travisfx: no wystawiasz bo nie masz kasy wiec to jest po prostu nielogiczne
[12:39:04] Bartek j: a dlaczego wystawilem stacking?
[12:39:05] Bartek j: napisalem tam?
[12:39:11] Bartek j: hahaha juz dawon mam hajs na swoje stawki
[12:39:15] travisfx: wg mnie sprawa jest nie do wybronienia i kazdy bez wyjatku uzna ze to zwykle oszustwo
[12:39:18] Bartek j: zwlaszcza, ze jestem wygrywajacym graczem
[12:39:20] travisfx: natomiast nie mam zamiaru sie klocic
[12:39:26] travisfx: wyslij ile uwazasz spowrotem
[12:39:38] Bartek j: wysle tyle ile jest w cashierze
[12:39:52] Bartek j: + dodam do tego tury ktore gralem za +15$
[12:40:45] Bartek j: bez 11$ R&A ktore gralem na 888 z ejdnym rebuyem zeby mogl wejsc kurwa do profitu, bo widzialem tam dobre value, a turek za 16.50 to byl po prostu 'one time'
[12:40:59] Bartek j: i to na starsach gdzie field w chuj
[12:41:10] travisfx: odeslij ile uwazasz
[12:41:13] travisfx: dla mnie temat zamkniety
[12:41:28] travisfx: wg mnie to byl jeden z wazniejszych dni w Twoim zyciu pokerowym
[12:41:45] Bartek j: hahaha
[12:41:52] travisfx: jak dla mnie dobre imie ejst waznijesze niz wsystko inne, ale nie mam zamiaru nikogo przekonywac
[12:42:17] Bartek j: hahahaha, dobra, rozlicze i odesle, baj, nie widze sensu dalej rozmawiac na ten temat :)
[12:42:22] travisfx: teraz sie smiejesz ok, ale kiedys mnie wspomnisz
[12:43:03] travisfx: czyli rozliczasz bez shipa tak ?
[12:44:13] Bartek j: nie dodaje swojego rolla do shipa jako nagrode
[12:44:35] travisfx: swojego rolla ?
[12:44:39] travisfx: przeciez grales naszymi pieniedzmi
[12:44:49] travisfx: chyba ze masz w historii transakcji przelew 16,5$
[12:44:59] travisfx: bo my mielismy sie rozliczac wg cashiera
[12:45:10] Bartek j: ale czekaj kurwa
[12:45:14] Bartek j: raz mowisz ze zamkniety temat
[12:45:17] Bartek j: a teraz dalej to ciagniesz
[12:45:18] Bartek j: ?
[12:45:24] travisfx: i co z pozostalymi turkami ktore grales na starsach a 16,5$ czy gdzies napsiales że grasz za swoje i że swoje 16,5$ wtopiles ?
[12:45:27] Bartek j: nazywasz mnie oszustem
[12:45:28] Bartek j: kurwa
[12:45:30] Bartek j: napisalem Ci to juz
[12:45:31] Bartek j: a Ty nie rozumiesz?
[12:45:42] Bartek j: ze znajde wszystkie MTT > 16.50 i oddam?
[12:45:45] travisfx: rozumiem ze chcesz nas oszukac
[12:45:48] Bartek j: tak chcialem zrobic na poczatku
[12:45:59] travisfx: ale gdzies tak napisales na forum
[12:46:00] travisfx: ze tak zrobisz ?
[12:46:04] travisfx: ze 16,5$ oddasz
[12:46:11] Bartek j: przy join.me bys zobaczl
[12:46:24] travisfx: i jaki to ma w ogole sens żeby robic stacking na <15$ a samemu grac za 16,5$ zastanow sie i mi odpowiedz
[12:46:53] Bartek j: a sens do chuja waclawa ma taki, ze po prostu chcialem wzbogacic moja oferte o jakies shipy
[12:47:01] travisfx: sluchaj jesli dzis starcisz dobre imie, a jesli nie dodasz shipa to na pewno tak bedzie, to nie masz zadnych szans na gre live pokera
[12:47:08] Bartek j: moze nie jestem jakis wierzacy, ale przysiegam, ze jestem uczciwmy czlowiekiem i nie chcialem nikogo oszukac
[12:47:35] Bartek j: dlaczego?
[12:47:42] travisfx: jak chciales wzbogacic oferte o shipy ? moglbys to wyjasnic?
[12:47:49] Bartek j: wlasnie tka jak bylo na 888
[12:47:49] Bartek j: proste
[12:48:05] travisfx: nie pograsz live to live nie da sie grac bez stackingu, a jak tu sie tak rozliczysz to zapewniam CI ze kazdy na ps.pl bedzie CIe mial za oszusta
[12:48:42] travisfx: nawet nie bede musial pisac feedbacku, wystarczy ze ktos zobaczysz railling i jak to wyglada, Twoje stanowisko nie ma zadnego sesnu
[12:48:51] Bartek j: dzieki za dobre rady, rozliczam bez shipa, elo
[12:49:04] travisfx: juz nie mowiac ze jakby ktos Cie rozpoznal to moglbys dostac po glowie, bo w tych 60% nie tylko ja jestem
[12:50:29] travisfx: zastanow sie dobrze czy chcesz byc oszustem zanim cos napiszesz
[12:50:38] travisfx: bo to nie tylko poker,ale ogolnie w zyciu
[12:51:32] Bartek j: powtorze jeszcze raz, oszustem to mozesz byc Ty, a nie ja i tak mnie ne nazywaj, moge to uznac jako zwykle nieporozumienie, podtrzymuje swoje stanowisko. koncze ta rozmowe juz ( sam miales to zrobic) .
[12:51:46] travisfx: i nie pisz ze nie masz szczescia do inwestorów, bo juz stackowalem wiele osob i zawsze wspolpraca nam sie dobrz eukladala, zreszta no co tu mowisz.. sytuacja jest ewidentna
[12:52:16] travisfx: ok no mozesz siebie nie nazywac oszustem
[12:52:19] travisfx: ale to co zrobisz dzisiaj
[12:52:32] travisfx: to bedzie oszustwo i gwarantuje CI ze kazdy to tak bedzie widzial
[12:53:00] travisfx: bo nie ma kompletnie sensu wystawiania stackingu <15$ i grania pojedyńczych kilku turniejów za 16,5$ i do tego nie informowanie o tym inwestorów
[12:55:04] travisfx: już nie wspominajac ze to był turke za 15$ a z rakiem mial 16,5$. jeszcze masz czas żeby sie zastanowic nad swoim stanowiskiem
[12:55:33] travisfx: porozmawiaj moze z kims znajomym to CI powie jak to wyglada
[12:55:37] Bartek j: nie mam czasu, bo juz rozliczam, i od kiedy kurwa do BI nie bierze sie rake, no padne zaraz
[12:55:54] travisfx: aha nie masz czasu ok
[12:56:12] Bartek j: no a co bede robil wszystko co Ty powiesz?
[12:56:20] Bartek j: nie bede przeciez pisal do kogos i rozmawial bo tak mi radzisz
[12:56:34] travisfx: a czy ja Ci mowie zebys robil wszystko co Ci mowie ?
[12:56:47] Bartek j: no to chcialbym zebys juz zakonczyl swoje wywody
[12:56:52] Bartek j: napisal negatywny feedback
[12:57:02] Bartek j: bo wedlug Ciebie na niego zasluguje
[12:57:11] Bartek j: i zrujonowal mi cale zycie pokerowe :)

tutaj rozmowa odnośnie przelewania kasy, Numberone nie mógł poczekać 1 dnia bo miałem limity i nie mogłem podnieść, dlatego zaproponował mb, a ja nie chciałem płacić prowizji, dlatego chciałem żeby to on ją pokrył. Można spojrzeć też na rozliczenie, gdzie dodałem na FTP parę $, nadal Pana to boli?
[14:02:21] Bartek j: masz skype do kfasa?
[14:22:18] travisfx: za meisiac bede w Rzeszowie
[14:22:24] travisfx: to odwiedze Cie
[14:22:34] travisfx: mam nadzieje ze zastane rodziców
[14:22:39] travisfx: bo dalej czuje sie oszukany na 1620pln
[14:27:32] travisfx: poza tym znajomy pisze że nic nie dostal na 888

Na koniec jak się można było łatwo spodziewać wpadka na chatę gwarantowaną, co tylko dowodzi o inteligencji i stylu Nomberone1, ale do odważnych świat należy.

Mam nadzieję, że moi przyszli inwestorzy zwrócą uwagę na fakt jaką osobą jest Numberone1.

Odpowiedz
Cytat
buktodfeind

FCbEAN1899 prawdopodobnie nie jest najuczciwszym człowiekiem na świecie, ale moim zdaniem ma tu zdecydowanie więcej racji.

czasem w umowie umieszcza się punkt, mówiący że w czasie trwania nie można grać żadnych innych gier. w tej ofercie go nie ma. więc może je grać. to chyba logiczne?
za czyje pieniądze? no to chyba też oczywiste, nie za $ inwestorów, bez ich wiedzy. więc za swoje. twierdzicie że nie ma swoich i grał za wasze, skąd możecie to wiedzieć?

nie powinno was obchodzić co grał poza stakingiem o ile wszystko dobrze policzy/zwróci/przedstawi szczegółową historię itp

poza tym wystarczy poczytać jego bloga żeby wiedzieć że busto raczej nie jest, powinien mieć sporo $ poza stakingiem, więc to że grał za swoje jest bardzo wiarygodne. i gdyby przegrał te kilka turków za 16$ to miałby z czego wam zwrócić... :facepalm:

a logika NumberOne1 mnie rozwala :facepalm: ''nie możesz grać >15$, to sie nie liczy do stejka, zwracaj buy iny! oo jeden shipnąłeś, a no to ten się liczy, dawaj moją działkę'' :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

Jesli chodzi o dochodowosc to wydaje mi sie rowniez ze staking bedzie, i w przyszlosci tez powinien byc dochodowy.

Jednak w pewnym stopniu problemem jest podejscie. Mialem juz przypadek takiego 'zatajania' gry oprocz stakingu i osobiscie mi sie to niepodoba, wszystko powinno byc jasne przed sfinalizowaniem umowy. No ale powiedzmy ze to kwestia sumienia stejkowanego.

Jesli chodzi o rozliczenie z zaleglego stakingu to dostalem kase, takze tutaj nalezy sie +. Jednak pozostaje duzy niesmak za forme. Otrzymalem 70% kwoty , poniewaz:

Byłem w stanie oddać wszystko, ale moim zdaniem ogromnym nietaktem z Twojej strony było wywieranie sztucznej presji w moim wątku w dziale Railing. Tak, moge Ci przelać na mb, zrobie to jak tylko bede mial czas.

Mi osobiscie podejscie FCbEAN1899 do stejkerow jest niefajne, i nie bede w niego inwestowal, mimo ze uwazam ze to jest ev+ z finansowego punktu widzenia.

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

Rozmawialem na ten temat z kilkoma osobami i każdy stwierdził że to co zrobił bartosz j. było jawnym i ewidentnym oszustwem.

Nikt nie zostal poinformowany o tym że gracz gra za swoje turnieje za 16,5$ które defakto możnaby podpiąć pod turnieje ze stackingu - sam uwazałem że te turki są zgodne z harmonogramem. Nie było tez żadnych przelewów specjalnie na te turki. To tak jakby prezes firmy grał za pieniądze firmy na giełdzie i w razie wygranej powiedział że przeciez grał za swoje, bo w ramach działalności firmy nie było mowy o graniu na giełdzie. A w razie wtopy no to przeciez oddałby ze swoich.

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

Napisane przez NumberOne1
Rozmawialem na ten temat z kilkoma osobami i każdy stwierdził że to co zrobił bartosz j. było jawnym i ewidentnym oszustwem.

Nikt nie zostal poinformowany o tym że gracz gra za swoje turnieje za 16,5$ które defakto możnaby podpiąć pod turnieje ze stackingu - sam uwazałem że te turki są zgodne z harmonogramem. Nie było tez żadnych przelewów specjalnie na te turki. To tak jakby prezes firmy grał za pieniądze firmy na giełdzie i w razie wygranej powiedział że przeciez grał za swoje, bo w ramach działalności firmy nie było mowy o graniu na giełdzie. A w razie wtopy no to przeciez oddałby ze swoich.

hehe, widze, ze Ty masz spore pojecie o gieldzie O_o.

Odpowiedz
Cytat
kfas

Niepoważny staker

Odpowiedz
Cytat
Dante872

Ja tam uważam ze racje ma FCbEAN1899 , w stakingu jest jasno określone jakie turki się do niego liczą. Dla mnie równie dobrze mógłby sobie zagrać sobie one time Sunday Million i go szipnąć, jego sprawa co robi z własnymi pieniędzmi.

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

pieniadze ostatecznie zostały oddane a Bean przyznał sie do oszustwa.

o całej sprawie można przeczytać tutaj:
Railling

Bean jest na mojej czarnej liście stackingowej i na pewno nie polecam stackingowania tego gracza, mimo iż jest prawdopodobnie wygrywającą osobą.

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

tak jak w railingu, przepraszam jeszcze raz Numberone1 i resztę inwestorów, człowiek uczy się na błedach, nie miałem zamiaru oszukać

Odpowiedz
Cytat
museeek

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat