Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Android - gry i oprogramowanie

18 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
4,207 Wyświetlenia
salyk

Na pewno na forum znajdą się osoby z telefonami na Androidzie, wątek o iPhone'ach już jest:
iPhone'y - oficjalny temat

Czas założyć też i o Androidzie..

Jakie gry/programy polecacie?

Może ja zacznę:
- Majesty - świetna gierka, na prawdę polecam (płatna)
- Alchemy - fajna gierka logiczna. Wciąga!
- Wszystkie AngryBirds,
- Townsmen 6,
- Pocket Legends,
- Skype,
- TeamViewer,
- Yanosik,
- Mobile Counter (do zliczania zużytego transferu)
- GO SMS PRO,
- Endomondo.

Co jeszcze?

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
bearlock

ja uzywam

sygic (gps)
poker equity calturator

Odpowiedz
Cytat
imfar

Ja korzystam z:
Dice - przydaje się jak braknie kompletów kości do gry.
Jedi Light Saber :pokerface:
Meditation Support
Shazam - jakby ktoś nie wiedział programik do rozpoznawania piosenek
Stoper/Timer
Bubble - poziomica

Przy okazji zapytam czy ktoś ma jakiś fajny odtwarzacz, umożliwiający zmienianie kawałków bez odblokowywania ekranu - najlepiej darmówka ;)

Odpowiedz
Cytat
Sz0gun

Backgammon
pinball classic
poker equity
PokerBlinds
DealMaker(poker icm)
Super Sudoku
Pool Master Pro
Astro File Manager

Odpowiedz
Cytat
ktosik

Ja polecę od siebie

- Lair Defense
- Sentinel

a z programów

- Wifi Analyzer (sprawdzanie dostępności sieci)
- Aldiko (czytanie ebooków) w połączeniu z calibre na PC

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Napisane przez bearlock
ja uzywam

sygic (gps)
poker equity calturator

- endonodo
- evernote .Program do tworzenia notatek. tworzy również konto na stronie evernote.com Mozna dodac wtyczkę do chrome na komputerze. Jenym kliknieciem "wycina" adres / cała strone internetowa i przesyła do programu. Polecam

Odpowiedz
Cytat

Z tych, ktore ja polecam to:

Skype -dziala swietnie

Team Viewer - dziala rewelacyjnie

Mozilla Firefox - osobiscie korzystam bezposrednio z google, ale Mozilla tez sie moze przydac.

Java Quick reference Card - Wersja 1.1.3 - no Java do gierek

Bwin - dziala swietnie - polecam jak ktos gra cash,ma cisnienie na gre w pokera, a nie ma dostepu do kompa w danej chwili

Prawo jazdy B - swietna aplikacja dla uczacych sie na prawko z aktualnymi testami,zdjeciami itp. Lepiej uczyc sie z tego niz z plyty czy ksiazki

Flashlight - bardzo dobra latarka z roznymi opcjami. Mozna sobie widget na glowny pulpit telefonu dac

Allegro

Numerki - expresowe wyniki lotka

tvn player - mozecie pelno filmow i programow ogladac w dobrej jakosci

Wiki Encyklopedia - czasem sie moze przydac

Gauge Battery widget - pokazuje na rozne sposoby np procentowo ile zostalo baterii

Night Vision camera - taki troche noktowizjer

Skaner kodów - przykladacie telefon do produktu i pokazuje wam cene itp

Gotujemy - ciekawe przepisy kulinarne z obrazkami

Retro Camera - robi wam zdjecia na kilka roznych sposobow np. w stylu retro

Sporo tego jest.

Ciekawe są tez niektore programy do konwertowania filmow,bo jak nagracie cos telefonem w jakosci HD to wyjdzie wam z 15 minutowego nagrania 1,5 GB, wiec pozniej jest problem zeby to zgrac, a przy pomocy konwerterow mozna odrazu nagrywac filmy o mniejszej wadze

jak koledzy wyzej : Pool Master Pro i Wi Fi Analyzer

Odpowiedz
Cytat
JackSparow111

Moje programy to:

AK notepad - notatnik
Andoku - sudoku
Angry Birds - wiadomo
aWallet Password - aplikacja do przechowywania haseł, loginów itp. kasuje przechowywane dane po kilku błędnych próbach logowania do programu
ColorDict Dictionary - aplikacja do słowników + słowniki (najlepszy słownik offline)
Converter Pad - konwerter
ES File Explorer - manager plików
FBreader - czytnik ebooków
Financisto - aplikacja do zarządzania osobistymi finansami
Gotujemy - przepisy
MobiCalcFree - kalkulator
Maxthon - przeglądarka internetowa
OI Lista Zakupów
Polska Prasa - gazety w telefonie
PowerAMP - odtwarzacz MP3 (wersja platna)
Przepisy.pl - przepisy
QQPlayer - odtwarzacz multimedialny
QuickPic - przeglądarka zdjęć
RockPlayer - odtwarzacz multimedialny
Samsung remote - pilot do TV samsunga (wymaga wi-fi)
Sygic - nawigacja offline
TuneIn Radio - radio internetowe
Uninstaller - prosty uninstaler
Wi fi analyzer - analiza Wifi

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Do czego Wam Team Viewer? Żeby obserwować na telefonie co się dzieje na komputerze? :D

Odpowiedz
Cytat
JackSparow111

Napisane przez imfar

Przy okazji zapytam czy ktoś ma jakiś fajny odtwarzacz, umożliwiający zmienianie kawałków bez odblokowywania ekranu - najlepiej darmówka ;)

Polecam PowerAMP, niestety płatny ok 2 eurasy, posiada funkcje o którą pytasz + wiele innych. Możesz wypróbować za darmo i jak Ci się spodoba to kupujesz kod odblokowujący.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
salyk

Napisane przez ajej87
Do czego Wam Team Viewer? Żeby obserwować na telefonie co się dzieje na komputerze? :D

Nie używam tego cały czas, aczkolwiek już dwukrotnie musiałem pilnie połączyć się z komputerem i coś zrobić ;)

Po prostu - przydaje się..

Pytanko, czy ktoś testował różne nawigacje? BO sam nie wiem na którą się zdecydować..

Od siebie do programów dodam jeszcze:
- QR Droid (do kodów QR jeśli ktoś używa)
- Elixir
- Urodziny
- Ringdroid (można przycinać kawałki piosenek i robić dzwonki)
- Transportoid (autobusy miejskie w całej Polsce)
- Złap taxi
- X Construct

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ajej87

Ja od ponad miesiaca nie mam dostepu do swoje kompa, a ze gram rozne ligi wymagajce regularnego grania codziennie to sila rzeczy musze grac przez team Viewer,ale opanowalam to do perfekcji,wiec na luzie gram 2 stoly,a jak trzeba to i trzy. Dziala swietnie,rzadko laguje. Opcja super jak np wygrasz satke do wazniejszego turnieju,a musisz wyjsc z domu albo jak Ci sie zachce sikac czy jesc w trakcie grania kilku turniejow.

Odpowiedz
Cytat

Również polecam PowerAMP, najlepszy odtwarzacz, który gra od innych o niebo lepiej, mój HTC Desire + SoundMagic PL30 (najlepsze słuchawki jakie kiedykolwiek miałem, moja 2 para, zmieniłem tylko kolor) + PowerAMP = cudo dla uszu :)

Moje programy:

ColorNote - fajny notatnik z ładnymi widżetami
2 player control - gierka w sam raz na pogranie z kumplem przed zajęciami
AirDroid - telefon w komputerze, coś a la chmura, ładnie i schludnie wygląda
Opera Mobile - o niebo lepsza przeglądarka od podstawowej, ma flasha, czego nie ma Mozilla i przewijanie stron działa o wiele szybciej niż na podstawowej
Facebook - kiedyś używałem FriendCaster'a Pro, ale niedawno zrobili interface taki jak w iphonach i się bardzo przyjemnie korzysta
Facebook Messenger - działa jak smsy, ktoś do Ciebie piszę, dostajesz od razu powiadomienie, ładnie zrobiona
Onet News, o2 Newsy, Wp.pl - wiadomo
WidgetLocker - o wiele ładniejsze lockery ekranów od podstawowych, a na xda jest mnóstwo do pobrania
Zedge - tapety hd, dzwonki, alarmy
Go Go Goat! - jedna z najlepszych gierek na szybką rozgrywkę
Goggles - odczytywanie kodów, rozpoznawanie marek, log firm, tłumaczenie tekstu poprzez zrobienie zdjęcia i wiele innych funkcji:)
JakDojade - bardzo przydatne narzędzie jak ktoś korzysta z komunikacji miejskiej, chociażby sprawdzić za ile będzie dany autobus, albo trasę jak jedziemy w jakieś nieznane miejsce w mieście
LapseIt Pro - programik do timelapsu, można stworzyć bardzo fajne rzeczy, np zachodzące słońce, przelatujące gwiazdy jak mamy czyste niebo itd
Jelly Defense - hit od polskiego wydawcy, najlepszy tower defense w jakiego grałem, fajna muzyka, miłe dla oka
Osmos HD - jedna z ciekawszych gier jakie grałem

Na razie tyle z takich ciekawszych :)

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez salyk

Napisane przez ajej87

Nie używam tego cały czas, aczkolwiek już dwukrotnie musiałem pilnie połączyć się z komputerem i coś zrobić ;)

Po prostu - przydaje się..

Pytanko, czy ktoś testował różne nawigacje? BO sam nie wiem na którą się zdecydować..

Chyba najbardziej ludzie zadowoleni są z Sygic. Ale już niedłygo będzie Automapa dla androida, beta testy już się skonczyły.

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

Napisane przez JackSparow111
Polecam PowerAMP, niestety płatny ok 2 eurasy, posiada funkcje o którą pytasz + wiele innych. Możesz wypróbować za darmo i jak Ci się spodoba to kupujesz kod odblokowujący.
Pozdrawiam

Powerm AMP to podstawa!! Każdy kto slucha mp3 z telefonu musi go mieć. Kosztuje nie 2 a ponad 4 euro, z jakimiś opłatami 21pln.
Ja mam na tel: Mx video player,Opera mini., Astro, rozkłąd jazdy pkp, mpk, poker odds, real calc, periodic table, slownik polsko - angielski, 50 languages, audio recorder, callrecorder, 50 states, US presidents, World Map, Google sky, Nasa, Satellite AR, Moon 3d _rolleyes: How to Tie (wiązanie krawata) :P, Exchange r. - kursy walut, Polska Prasa, Pap news, Poziomica (bubble), decybelomierz po koreańsku, Odglosy zwierząt (po ch...?) :facepalm:, Biblia, Kamasutra :D, itd
Z gierek (tylko bezpłatne): Ptaki, pinballe rózne (najlepszy deluxe), pool master, par 3 golf, pacific wing, nu pogodi (kto pamieta radzieckie jajeczka? _ugly:, Bow man (robin hood dla ubogich), modern conflict, tetris,...na myślenie: kilka sudoku, magic cube - kostka rubika, minesweeper - oczywiscie saper, best iq test - tylko na raz, strip poker :rage:.
Jest tego sporo ale i tak byli użytkownicy np. javy są czasem zawiedzeni, gdyż nie mogą często znaleźć prostej aplikacji, lub gry z tamtego systemu na androidzie.

Odpowiedz
Cytat
yaqbpl

Poker No Limit Trainer?
http://pl.pokerstrategy.com/news/content/Przedstawiamy-nowy-program:-Poker-No-Limit-Trainer-na-iOS-oraz-Android_52891/

widzicie potencjal dla podobnej, bardziej zawansowanej aplikacji?
np wszystkie askpekty z arykułów o strategii, analizowane na przykladach wlasnej historii rozgrywej.

Odpowiedz
Cytat
michael93pl

To ja jeszcze wrzucę co tam u siebie posiadam i sie raczej nie powtarza :p:

-Join me (ile treningów mtt obejrzałem na nim leżąc już w łóżku)
-PES2011 również chyba nie trzeba przedstawiać, całkiem grywalna i za szybko się nie nudzi, nagle niedociągnięcia tylko
- GTA3 imho klasyk, jak na pcta tyle, że bez kodów :D
-Polska Prasa jakieś nowinki, masa różnych gazet oraz + za info z regionu
- Where is my droid appka po skonfigurowaniu w razie zgubienia/kradziezy umożliwia zlokalizowanie( choć nie potrafie tego ustawic :P )
- Around me world mogłoby byc dokladniejsze ale opcja znalezienia sklepu/szpitala/bankomatu/kawiarni w okolicy
-Hawx fajna giera, wcielenie się w pilota myśliwca
-Mx videoplayer do filmow, odtwarza wszelkie napisy
-Easy mp3 downloader w pamięci olbrzymia ilość utworów, można dowoli słuchać oraz ściągać
-anydo app do planowania dnia, wiele funkcji i za friko

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

Full screen Caller ID - aplikacja która pozwala ustawić zdjęcie osoby która do nas dzwoni na cały ekran aplikacja w języku angielskim (wszędzie można znaleźć wersję pro ze wszystkimi funkcjami)

jeżeli ktoś ogarnia dobrze angielski osoba która zrobiła aplikację szuka pomocy w tej chwili tłumaczenia polskiego jest 95% :)

http://www.isodroid.com/translate/detail?id=2

a tak to wygląda

Odpowiedz
Cytat