Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Internet z netii

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
518 Wyświetlenia
mouse91

na pewno wielu użytkowników posiada internet z netii, mam do was pytanie zatem; czy u was na łączu też są takie problemy?

ja już nie mam siły.. najpierw czekałem 2 miesiące na podłączenie od podpisania umowy (za te miesiące bez łącza musiałem oczywiście zapłacić) a teraz nie ma tygodnia żeby nie było problemu z netem chociaż na kilka minut

za każdym razem gdy w późnej fazie mtt dostaje jakiegoś premiumam handsa zamiast się cieszyć mam strach w oczach że będzie disconect :D

macie z netią podobnie? czy tylko w moim mieście takie jaja? umowa kończy mi się we wrzesniu. zastanawiam się nad zakupep drugiego internetu a netie bym normalnie płacił do rozwiązania umowy

. mam 8mb łącze się przez wifi

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Mam 1M bez problemow smiga juz ponad rok

Odpowiedz
Cytat

Ja mam 6mb i fajnie chodzi. Ich stosunek do klienta jest po prostu żenujący. O wszystko trzeba się dopytywać, przedłużałem umowę w LISTOPADZIE, nie otrzymałem od nich ani umowy ani routera, który miał być gratis. Dzwoniąc tam dowiedziałem się, że muszę za router zapłacić 100 zł... Porażka a miał być za darmo. Ostatnio nie miałem internetu ponad tydzień, dzwoniąc codziennie, słyszałem ciągle to samo "Ja Pana doskonale rozumiem, proszę cierpliwie czekać, usterka zostanie usunięta w ciągu 24 godzin" No niestety naprawy przeciągnęły się do tygodnia. Tak mnie zdenerwowali, że postanowiłem zadzwonić i powiedzieć, że kupiłem nowy router i teraz mam internet (oczywiście router był całkiem sprawny) Powiedzieli, że kurier z nowym routerem pojawi się w poniedziałek, przed chwilką odebrałem przesyłkę a dzisiaj mamy czwartek. Jest to najbardziej waląca w ch*ja firma świadcząca usługi internetowe z jaką miałem do czynienia. Co do przerywania połączenia to cały czas się tłumaczą "Trwają prace konserwacyjne na centrali" bądź "mamy aktualizację oprogramowania". Aktualnie od pewnego czasu wszystko śmiga ale jak długo nie mam pojęcia... Na pytanie czemu co kilka dni trwają te prace i aktualizacje odpowiedzieli mi "Jeżeli Pan chce to skierujemy sprawę do działu reklamacji, gdzie będzie Pan się mógł domagać zwrotu pieniędzy za dni, w które nie miał Pan internetu" Nosz k*rwa ŻENADAAAAAAAA Jak masz możliwość uciekaj stamtąd gdzie tylko możesz.

Odpowiedz
Cytat

Jesli chodzi o adsl w netii na linni tp, to jesli roznica cen nie jest bardzo znaczna to polecam wybrac tp. Przy jakichs usterkach technicznycz netia zwale wine na tp, a tp na netie. :P Jakosc interentu mialem lepsza w tp. Do netii przynajmniej raz w miesiacu cos sie zjebie i trzeba do nich dzwonic. I dziwnym trafem 5minut po rozmowie jest wszystko ok... Taka historia kazdego miesiaca mi sie przytrafia, za kazdym razem taki sam scenariusz...

Odpowiedz
Cytat
napalm77

o matko! dobrze że przeczytałem ten wątek bo zastanawiałem sie nad zmianą neostrady na netię. ale bym sie wrąbał :facepalm:
u mnie jak na taką wielką firmę z PRLowskim rodowodem net z TPSA chodzi całkiem dobrze. serwisant też spoko gościu, obcykany w temacie kompów i neta lepiej niż ja mimo że ma on z 50 lat na karku, jest tego samego dnia lub na nastepny dzień najpóźniej <-po zgłoszeniu usterki. mieszkam w mieścinie 15tys niepowiatowej więc do wyboru mam tp, netia, dialog (też ponoc rozczarowujący) i lokalnych operatorów bazujących na tpsa tamci wcześniej pewnie też. no i o dziwo jako jedni z pierwszych w regionie mamy LTE bezprzewodowy najszybszy net w plusie, t mobile itp. do 100Mb/s , wyciąga u nas 50-80 Mb/s,

Odpowiedz
Cytat
mouse91

no to widzę że nie tylko ja mam problemy z tym szitem...

macie racje, obsługa klienta to u nich to mega żenada. Osobiście nic nie załatwisz bo trzeba przez tą ich infolinie dzwonić. Ale na tej infolinii średnio raz na dziesięć uda Ci się trafić na ogarniającego kolesia.

Kiedyś z jedną usterką jak dzwoniłem do nich 7 razy w ciągu 2 dni usłyszałem 4 różne warianty naprawienia usterki - każdy nawijał co innego.

Mało tego, niektóre skurczybyki są takie cwane że jak im się nie chce/ nie umieją pomóc to mówią że muszą coś sprawdzić, włączają Ci muzyczkę i każą czekać... problem w tym że już nie wracają...

kiedyś zrobiłem taki eksperyment i powiedziałem, pierdole niech strace kasę na połączeniu ale poczekam aż wróci. czekałem ok 25 minut...

wczoraj podczas mini sesji znowu miałem problemy.. no i postanowiłem coś z tym zrobić

1. albo napisać pismo z reklamacją
2. zerwać umowę i zapłacić karę
2. jeżeli kara była by bardzo wysoka to płacić rachunki do września, a w między czasie załatwić drugi internet

ale przed chwilą zadzwoniłem na incredible infolinię i babka mi powiedziała że na dzień dzisiejszy kara za zerwanie umowy to 320 zł...

jeśli tak to easy game :D

Odpowiedz
Cytat