Skip to forum
Notifications
Clear all

Internet LTE.

22 Posts
14 Users
0 Reactions
1,478 Views
blejk8e

Witam, mam problem. W obecnym studenckim mieszkaniu mam straszny problem z internetem. Przycina, laguje itd. Ogólnie palenie hajsu. Jestem zmuszony do zakupu jakiegos internetu LTE. Nie moge niestety szarpnąc sie na jakies stałe łacze gdyż wynajmuje pokój w domku jednorodzinnym.

Testowałem już playa, działał w miare i do gry myślę, że by starczał. Ale nie mam doświadczeń z innymi jak cyfrowy polsat i plus a słyszałem, że te są całkiem, całkiem i posiadają nocne transfery. Macie jakieś doświadczenia? Starczy taki internet z limitami 10-15gb do gry 3 sesje turniejowe w tygodniu? Bo do przeglądania to wystarczy ten net który już mam. Pozdro.

Reply
21 replies
thomaPL

plus / polsat maja wiekszy zasieg
limit starczy - w nocy w plusie jest opcja dodatkowe 50gb transferu

Reply
cfanniakus

ja uzywam plus lte jako alternatywe dla swojego stalego lacza i ogolnie bardzo polecam

zasieg jak na moja lokalizacje (male miesteczko) rewelacja

ja uzywam modem + simplus lte ale w obsludze polecili mi abym wzial sobie abonament bo taniej bedzie i jest bo za 1gb/mies jest 16 zl+ pakiet nocny 5gb chyba za 10 zl

jak masz jakies pytania to smialo

Reply
blejk8e

Może poprostu poleć mi cfanniaku jakiś pakiet. myslisz, że 10gb na gre by starczyło czy lepiej już ten za 59? I który modem?

http://internet.plus.pl/indywidualni/abonament/promocje/bez-limitu-modem-lub-router-si-nowi-klienci

pakiet nocny opłaca się dobierać? Nie zamierzam ściagac odrazu mowie a turki zwykle koncze max 4.

Reply
shovi

10gb na poker ?(

Ja na internecie playa mialem 4gb/2 miseiące, przy czym dałem radę oglądać youtube, czytać onety i czasem z kumplem gadać podczas sesji na skajpie...

Reply
cfanniakus

ja poki co uzywam internetu na karte kupilem sobie starterkow po atrakcyjnej cenie+ modem zte mf821 (ma super mocna antene)

mam starter 15 LTE 1gb na 14 dni / kosztuje mnie to okolo 15 zl/mies

pakiet nocny zalezy imo jak jestes nocny marek to spoko i duzo ogladasz etc

ostatnio sie przeprowadzilem i zmuszony byelm do uzywania plusa lte to przy normalnym dzialaniu zuzylem 3gb danych

same starsy nie pochlaniaja duzo/ spokojnie 1g chyba wystarczy

ja osobiscie bym polecal kupno modemu (koszto 120-200 zl) + starter
chyba ze jestes zdecydowany na umowe tylko musisz sprawdzic ile danych Ci bedzie potrzeba

Reply
vandervelde12

Napisane przez shovi
10gb na poker ?(
Ja na internecie playa mialem 4gb/2 miseiące, przy czym dałem radę oglądać youtube, czytać onety i czasem z kumplem gadać podczas sesji na skajpie...

Ja przez swieta testowalem wlasnie net z Playa i jak chodzil to byl dosc przyzwoity, nawet streamy chodzily dobrze (te na str bukmacherskich), problem byl jednak jeden ze bardzo czesto rozlaczalo, często nawet gubilo calkowicie połaczenie (ikonka Play znikala w polaczeniach). Testowałem to w Wałbrzychu, niby lekkie za$%^pie, ale chyba nie aż takie i wydaje mi się powinien chodzić lepiej.

Reply
bl4dy84

Zeby sprawdzic jaki bedzie zasieg: mapa BTSow

Zaznaczyc UKE oraz LTE. Zobazysz jaki operator jest w poblizu Twojego miejsca zamieszkania - jak mieszkasz do 1km od BTSa to powinno byc git.

Reply
blejk8e

Czyli kupując taki modem + starter(zwykly starter jak do telefonu?) nie jestem związany żadną umową i wielce prawdopodobne, ze wszystko powinno pociągnąc nawet i 1gb a jesli nie to moge doładować następne 1gb? Tak to rozumiem :). To w sumie miałoby sens bo bardzo możliwe, że będę się wyprowadzał do innego mieszkania a tam juz internet może być całkiem inny.

Ja przy normalnym użytkowaniu przy testowaniu playa w tydzien wyrąbałem 8gb :P. Ale jakby sam pokier (tak jak mówie 3x w tygodniu sesja turniejowa na 12stolow na 2-3 softach) to mysle, ze dam rade.

To znaczy, że tylko playa mam w zasięgu?:P

Reply
przemek20011

Ja jak jestem poza miejscem zamieszkania mam 2 nety. Jeden to darmowy aero 2, drugi to kupuje taki zestaw i rok mam spokój. Bez umów, itd, jak się skończy kupuje po prostu kolejny pakiet. Najważniejsze że przeważnie karta rok czasu aktywna.

NET

NET 2

Reply
diabelb

Jeśli masz zasięg LTE playa to mają obecnie najlepszą oferte.

http://www.play.pl/oferta/play-internet/internet-na-karte/starter-zasiegowy/

Za 30 zł miesięcznie masz 200GB limit transferu (jak doładujesz za więcej to internet wyjdzie nawet taniej - przy założeniu że promocja się szybko nie skończy ;) ). Po przekroczeniu limitu prędkość spada do 2Mb/s więc nadal przyzwoicie tylko zasięg kiepski. Obecnie LTE play obsługuje tylko jakieś 20 miast. Na kartę bez umowy.

Edit: jak by ktoś pytał skąd wziąłem te 200GB to tutaj macie szczegóły oferty
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/Regulamin-Uslugi-Darmowy-Internet-LTE-na-30-dni_13112013.pdf

ogólnie promocja wymiata

Reply

Play też ma nielimitowane nocne transfery. 9zł/ mc chyba :thinking:

Reply
blejk8e

Nic z tego nie rozumiem już. Confuseeed :yaoming :.

Jak wiadome nikt 200gb transferu za darmo nam nie da. Ale reasumujac, jesli kupie taki starter to korzystam z niego przez modem zte podany wyzej przez cfaniaka tak? I po miesiecznym przetestowaniu wkladam starter do fona, doladowywuje go pozniej dalej do modemu i mam wtedy jak w ofercie.

30 zł 1,57 GB 3 GB 30 dni tak?

I nie jestem zwiazany zadna umowa, doladowywuje jesli mi brakuje. A na pokera te 4gb powinny starczyc? Musze rozwiac watpliwosci, bo kumpel mi katuje, ze na bank nie jest tak kolorowo:D.

I jeszcze jedno ten modem http://www.rzeszowiak.pl/na-sprzedaz-modem-modem-lte-zte-mf821-bez-4641605

bedzie działał w play?

Reply
AriannaPL

Kolego kup na allegro starter 12gb -- 50zł na okolo 4miechy . i masz neta za kilkanascie zł miesiac .
Najlepsza opcja narazie jest LTE z plusa/cyfrowego polstatu .. reszta tylko w wiekszych miastach . Testowalem play , orange i orange kaplica ciezko pograc w mneijszych miasteczkach a na wiosce to lipa totalna . play nieco lepiej , ale mimo wszystko najlpsza opcja toplus.

Reply
ikarPL

jedno pytanie - laczysz sie przez wifi?? jesli tak sprobuj sie podlaczyc kablem, roznice powinienes odczuc zasadnicza

Reply
blejk8e

Napisane przez AriannaPL
Kolego kup na allegro starter 12gb -- 50zł na okolo 4miechy . i masz neta za kilkanascie zł miesiac .
Najlepsza opcja narazie jest LTE z plusa/cyfrowego polstatu .. reszta tylko w wiekszych miastach . Testowalem play , orange i orange kaplica ciezko pograc w mneijszych miasteczkach a na wiosce to lipa totalna . play nieco lepiej , ale mimo wszystko najlpsza opcja toplus.

No okej, starter 12gb - 50 zł, ale jaki modem do tego? Rzeszów, jest bardziej większym miastem niż mniejszym. I wg. mapy najlepszy zasięg mam z playa. W sumie plusa tam nawet nie widzę. Więc tam gdzie przebywam - Rzeszów ul. Cicha będzie dobrze mi działał net z cyfry czy plusa?

Z góry dziekuję wszystkim za wszelaką pomoc:).

Reply
krawczeiro

Mieszkam 5km od ciebie i używam orange tylko do pokera. Dziala świetnie + kosztuje grosze na alllegro, za to play trochę za często mi przycinał. Modem huawei e1750c

Reply
blejk8e

Nieźle mi z kolei wygląda ten plus. Ale czy w mojej lokalizacji bralibyście? I z jakim modemem? I juz nie katuje. ^^

/I jeszcze jedno, modem musi byc kompatybilny z win 8. A slyszalem, ze są problemy czasem.

Reply
diabelb

Napisane przez blejk8e
Nic z tego nie rozumiem już. Confuseeed :yaoming :.

Jak wiadome nikt 200gb transferu za darmo nam nie da. Ale reasumujac, jesli kupie taki starter to korzystam z niego przez modem zte podany wyzej przez cfaniaka tak? I po miesiecznym przetestowaniu wkladam starter do fona, doladowywuje go pozniej dalej do modemu i mam wtedy jak w ofercie.

30 zł 1,57 GB 3 GB 30 dni tak?

I nie jestem zwiazany zadna umowa, doladowywuje jesli mi brakuje. A na pokera te 4gb powinny starczyc? Musze rozwiac watpliwosci, bo kumpel mi katuje, ze na bank nie jest tak kolorowo:D.

I jeszcze jedno ten modem http://www.rzeszowiak.pl/na-sprzedaz-modem-modem-lte-zte-mf821-bez-4641605

bedzie działał w play?

30 zł 1,57 GB 3 GB 30 dni tak? NIE !!!!!!!!

w ramach promocji "Darmowy internet LTE na 30 dni" dostajesz 200GB transferu w LTE. Modem powinien działać. Poczytaj sobie na ich stronie.

Reply
socosoco

ode mnie antena jest w odleglosci 1,5km i jest napisane TA:2 antena z orange
czy to jest mocny zasieg? jest jeszcze jakas antena ale TA:3 to jakas mniejsza firma, nie komorkowa
kupic komorke z LTE czy wystarczy taki modem?

Reply