Witam
Do dziś miałem podłączony monitor Dell U2412M na przejściówce hdmi/dvi-d. Obecnie przy takim podłączeniu jest tylko czarny ekran a na analogowym działa. Próbowałem na dwóch laptopach i jest to samo, kabel też sprawdziłem. Monitora zupełnie nie widzi i przy podłączeniu przez dvi-d w monitororze tak jak by się wyłączało nawet podświetlenie.
mialem podobny problem z nowym monitorem z tym ze komp widzial a obraz czarny, jezdzilem do serwisu i unich dzialal u mnie pizda zimna byla
nowa listwa rozwiazala sprawe moze tego spróbuj
Na szczęście to jest monitor della z gwarancją next bisnes day, więc zadzwoniłem zgłosiłem problem i na następny dzień miałem już nowy monitor.
A to u mnie chyba przyczyną jest HDMI w laptopie bo konsola podłączona do monitora tym samym kablem działa. No nic na razie będę pracował na kablu VGA a z czasem trzeba będzie to ogarnąć.
U mnie nawet na nowym monitorze ekran potrafi sie na chwile wyłączyć, ale to chyba wina mojego laptopa dell vostro3650, nie raz jak dotknę metalowej obudowy, to kopie iskierą i monitor na chwile sie wylancza. Wiec albo to laptop albo listwa.
Miałem podobny problem i okazało się, że gniazdo zaśniedziało. Czyszczenie spirytusem pomogło.
Pozdrawiam