Skip to forum
Notifications
Clear all

MacBook

25 Posts
13 Users
1 Reactions
1,953 Views

Siema!

Jest kilka pytań odnośnie sprzętu.

1/ Czy normalnie można pograć w poksa?
2/ Jak sie mają programy pokerowe typu HM czy PT?
3/ Ile stolików wytzymuje sprzęt o ile takie coś jest i ktoś badał?

Resztę pytań będe dopisywał jak mi się przypomni.

Pozdrawiam!

Reply
24 replies
Swist87

czy ja dobrze rozumiem ?
Pytasz się czy sprzęt najlepszej firmy elektronicznej uciągnie gre w pokera ? ;O
Its sick xdd

Reply
maciasowy

1. Oczywiście
2. Działają
3. Nie ma różnicy chyba. Znajomy grał 8 stołów i na spokojnie. Miał Core 2 duo 1,8 i 2 GB Ram

Anyway- dobry wybór- sam chce sobie sprawić w końcu Maca ale cieżko o jakiś dobry używany sprzęt a nówka to zbyt duży wydatek

Reply
Maksymus007

Napisane przez OMGEricCartman89
Siema!

Jest kilka pytań odnośnie sprzętu.

1/ Czy normalnie można pograć w poksa?
2/ Jak sie mają programy pokerowe typu HM czy PT?
3/ Ile stolików wytzymuje sprzęt o ile takie coś jest i ktoś badał?

Resztę pytań będe dopisywał jak mi się przypomni.

Pozdrawiam!

wiec tak
1. I tak i nie, albo raczej - to zalezy. P* smiga pięknie, ma ciągle rozwijaną wersje na OS X, 0 problemow. PartyPoker ma wersje, ale nie wszystko dziala. iPoker nie ma klientow - a reszta nie wiem.
Jest jeszcze taka sprawa, że można korzystać z Parallels - maszyna wirtualna Windowsa, ale z trybem, hmm..przeżroczystości, w sensie nie masz osobnego okna z osobnym systemem, ale aplikacje Windowsowe zachowują się jakby były Makowe. To kosztuje, można obejrzeć w necie jak to wyglada.
2. PT z tego co wiem ma wersje na OS X, HM nie ma.
3. Ja bez problemu grałem 10 na P*, sądze, że i 20 by śmigało, na FTP też grywałem 10 - problemem był raczej ekran - jego wielkość niż moc obliczeniowa.

Reply
DrugsOrMe

Napisane przez Maksymus007
wiec tak
1. I tak i nie, albo raczej - to zalezy. P* smiga pięknie, ma ciągle rozwijaną wersje na OS X, 0 problemow. PartyPoker ma wersje, ale nie wszystko dziala. iPoker nie ma klientow - a reszta nie wiem.
Jest jeszcze taka sprawa, że można korzystać z Parallels - maszyna wirtualna Windowsa, ale z trybem, hmm..przeżroczystości, w sensie nie masz osobnego okna z osobnym systemem, ale aplikacje Windowsowe zachowują się jakby były Makowe. To kosztuje, można obejrzeć w necie jak to wyglada.
2. PT z tego co wiem ma wersje na OS X, HM nie ma.
3. Ja bez problemu grałem 10 na P*, sądze, że i 20 by śmigało, na FTP też grywałem 10 - problemem był raczej ekran - jego wielkość niż moc obliczeniowa.

Można też zainstlować normalnego windowsa :)

Reply

@up

po to kupuje Mac, żeby nie mieć do czynienia z Windowsem;)

odpowiedzi na pytania w sumie tak:

1) da się ale na kilku roomach, a w zasadzie jedynie P* wszystko super hula, także ja bym się zastanowił...

2) jest jeszcze poker copilot - mam to - nie ma tyle opcji ale w miarę przyjazny

3) grałem za 3 letnim macbooku już z 20 stolików, więc easy

Reply

Czy to prawda, że najtrudniejszą rzeczą w kupnie MacBooka jest powiedzieć rodzicom, że jest się gejem?

Reply

Napisane przez JasonWatch
Czy to prawda, że najtrudniejszą rzeczą w kupnie MacBooka jest powiedzieć rodzicom, że jest się gejem?

made my day _love:

Reply
Maksymus007

nie, u mnie poszlo gladko, gorzej potem tlumaczyc debilom,ze ma sie gdzies ich "za te pieniadze kupilbys 2323232 laptopy z androidem i moglbys dolutowac do nich wlasny akcelerometr poprzez magistrale I2C, a takto nie mozesz"

Reply

Dzięki za info

nie, u mnie poszlo gladko, gorzej potem tlumaczyc debilom,ze ma sie gdzies ich "za te pieniadze kupilbys 2323232 laptopy z androidem i moglbys dolutowac do nich wlasny akcelerometr poprzez magistrale I2C, a takto nie mozesz"

ogromne +1 :f_grin:

Reply
Lynx33

Reply

A jeszcze ktoś zna jakąś stronke jakie aktualnie macbooki zostały wydane?
Chciałbym się rozejrzec po modelach itp.

:pokerface:

Reply
PLtotoryl

Czytam ostatnio jakąś książkę biznesową, był przytoczony przykład Apple, podobno głównym czynnikiem dla którego ludzie kupują ten sprzęt jest możliwość polansowania się z ogryzkiem jabłka na obudowie :challenge i trudno się z tym nie zgodzić ale dobrze, że kupujecie ten sprzęt, trzeba docenić ich geniusz marketingowy. Założyli target który będą ruchać na cenach i powiodło się :).

Windows jest beee, Mac jest super. Jak już kupicie Iphona Macbooka i Ipada to nie zapomnijcie o dokupieniu sobie Cadillaca i zrobieniu sztucznych cycków na to też jest moda :).

Reply

Firmy typu Apple, KFC itp dominują rynek dlatego, iż tam nie ma nic przypadkowego, każdy detal jest przemyślany. W Applu od świecącego jabuszka za ekranem, w KFC od przemakalnych po 3 dolaniu kubeczków :D

Reply
Maksymus007

Napisane przez PLtotoryl
Czytam ostatnio jakąś książkę biznesową, był przytoczony przykład Apple, podobno głównym czynnikiem dla którego ludzie kupują ten sprzęt jest możliwość polansowania się z ogryzkiem jabłka na obudowie :challenge i trudno się z tym nie zgodzić ale dobrze, że kupujecie ten sprzęt, trzeba docenić ich geniusz marketingowy. Założyli target który będą ruchać na cenach i powiodło się :).

Windows jest beee, Mac jest super. Jak już kupicie Iphona Macbooka i Ipada to nie zapomnijcie o dokupieniu sobie Cadillaca i zrobieniu sztucznych cycków na to też jest moda :).

ciekawe jest tez to, ze sporo roznych materialow dla programistow, grafikow etc. - screencastow czy screenow powstaje wlasnie na Macach :)
Zreszta IMO to jest komputer świetny dla ludzi którzy się znają - tj. potrzebują mocy Uniksa a nie chcą się bawić w Linuksy - był to główny powód dla którego sam wybrałem MacBooka. No i czas pracy na baterii :)
Ciekawe jest też, że u nas koronnym argumentem jest to, że ktoś za Maca przepłacił, a w odpowiedzi dowiaduje się, że hejtuje, bo go nie stać - w przeciwieństwie do reszty świata (na zachód powiedzmy) gdzie kwestie finansowe praktycznie się nie pojawiają.

A ze zawsze wszystko mozna lepiej i taniej...

Reply

bla bla bla bla tylko gdzie moge znaleść jakie modele zostały wydane :ayfkm:

Reply
mariuszl2

W wikipedii.

Reply

:sdrink

Reply
PLtotoryl

Napisane przez PLtotoryl

ciekawe jest tez to, ze sporo roznych materialow dla programistow, grafikow etc. - screencastow czy screenow powstaje wlasnie na Macach :)
Zreszta IMO to jest komputer świetny dla ludzi którzy się znają - tj. potrzebują mocy Uniksa a nie chcą się bawić w Linuksy - był to główny powód dla którego sam wybrałem MacBooka. No i czas pracy na baterii :)
Ciekawe jest też, że u nas koronnym argumentem jest to, że ktoś za Maca przepłacił, a w odpowiedzi dowiaduje się, że hejtuje, bo go nie stać - w przeciwieństwie do reszty świata (na zachód powiedzmy) gdzie kwestie finansowe praktycznie się nie pojawiają.

A ze zawsze wszystko mozna lepiej i taniej...

Z ciekawości ile ta bateria wytrzymuje?
Ostatnio czytałem recenzję ultrabooka toshiby (ekran 13cali z hakiem) czas pracy na baterii - 8h. Cena 4999zł.

Być może to hejtowanie z ceną Maca, nie jestem programistą ani nie gram w jakieś super wymagające gierki czy inne badziewie. Mam jakiegoś asusa który teraz na rynku można dostać za 1500zł z win7 i przez dwa lata użytkowania nie zaciął się ani razu ani nie miałem żadnego problemu, jeśli więc miałbym kupować nowy komp to jasna sprawa, że wybrałbym nowszy model asusa za 2000zł zamiast jabłka za 5000zł czy ile one kosztują bo dlaczego mam wybierać 2x droższą opcję skoro jej nie wykorzystam. Dodam jeszcze że komp jest użytkowany bardzo intensywnie po średnio 10h dziennie i zawalony programami różnej maści także działającymi w tle i jakoś nie ma absolutnie żadnego problemu.

Być może są osoby które potrzebują kompa do pracy gdzie zużywa się mocno zasoby kompa i jakiś zwykły lap nie dałby rady temu podołać, prawda jest jednak taka, że 95% kupujących te kompy mogłaby z powodzeniem używać opcji za 2000zł i windowsem i nie miałaby żadnych problemów a "japka :) kupują WYŁĄCZNIE dla szpanu. No bo jak wytłumaczyć kupowanie maszyny za 5000zł żeby wysyłać sweet focie na facebooka? :fuckyeah Ale każdy zarabia pieniądze to może sobie je wydawać na co lubi, znam kilka lepszych rzeczy za tą kasę :).

Reply
baxx1989

stabilność, bateria, design, stosunkowo mała awaryjność, wyświetlacz, JAKOŚĆ WYKONANIA. Nikt nikomu przecież nie narzuca zakupu maca, iphone'a, czy ipad'a... :)

Reply