Witam, jako, że ostatnio polubiłem mulititabling + 15 stolow to nie chce juz meczyc sie na swojej 15 tylko chcialbym miec cos porzadnego
22 albo 24 cale
koszt maks to 1200-1500 co polecacie?
pozdrawiam
Witam, jako, że ostatnio polubiłem mulititabling + 15 stolow to nie chce juz meczyc sie na swojej 15 tylko chcialbym miec cos porzadnego
22 albo 24 cale
koszt maks to 1200-1500 co polecacie?
pozdrawiam
Ja mam Iiyama prolite b2403ws b1
cena ok 1200 pln 24"
kupiłem jakies 2-3 tyg temu, monitor wspaniały naprawde polecam w tym przedziale cenowym chyba najlepsza 24"
Każdy poleca, co sam posiada ![]()
LG 22" LCD W2252TQ-PF
http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-22-lcd-w2252tqpf.352.329003.html
Shad0w69 napisał
Ja mam Iiyama prolite b2403ws b1
cena ok 1200 pln 24"kupiłem jakies 2-3 tyg temu, monitor wspaniały naprawde polecam w tym przedziale cenowym chyba najlepsza 24"
+1
Ja na dniach biore tego Monitor LCD Gateway 24" FHD2401 , wydaje sie najlepszy w tym przedziale cenowym do tego dobra rozdzielczosc 1900x1200.
a jak myślicie, bardziej opłaca się kupić 24" za 1200 zł
czy 2x22" jakieś Samsungi po 600 zł każdy ?
temat milion razy odgrzewany, ale zawsze można mieć wymówkę: "Technologia się zmienia bla bla bla co jest aktualne TERAZ"
Ja rozumiem, że nie każdy czyta Twojego bloga i fajnie jest pochwalić się jeszcze większej ilości osób, że akurat w tym miesiącu przyfarciłeś i nie przeputałeś całej wypłaty.
Otóż rynek monitorów LCD jest od kilku lat niezmienny a producenci zmieniają tylko design puszek co pół roku ładując w nie te same matryce.
Na dniach rozhula się wojna rynkowa z monitorami LED to będzie dopiero atrakcja. 60 cali rozdziałka kosmiczna kilkukrotnie wieksza od 30'owej 2560x1600, za śmieszne pieniądze. Ale to trzeba poczekać.
Obecnie Alledrogo zalała fala powystawowych 30' Gatewayów za śmieszne pieniądze. Celujesz w 24' strzelam, że teraz pracujesz na kwadratowej 19'
Będzie to spora różnica, ale zapewniam Cię, że niedosyt poczujesz szybciej niż Ci się wydaje. Postaw dwa razy na czarne dorzuć 600zł kosztem mniejszego żarcia w przyszłym miesiacu i zainwestuj w 30'
Chwilowo Philips jest Monopolistą na rynku LED, ale nachapie się nachapie na tych co sa w stanie zapłacić więcej i chcą mieć szybciej a po roku zacznie odsprzedawać patenty i LEDy będą jak bułeczki.
A wtedy damian będzie sobie pluł w brodę, bo za tą cenę co zapłacisz teraz za LCD kupisz za 3 lata LEDa 2xwięcej cali 3xwięcej pixeli milion razy lepsze kolory
ale z takim założeniem.... byśmy jeszcze po drzewach skakali.
potwierdzam slowa Pysza, 24 cale to za malo na multitabling. Jak sie dorobie to kupie sobie z 46 cali
sam mam Samsunga 2494HM - swietny monitor, ekstra jakosc nie to co LCD, LG, iyama. Zreszta przejdz sie po sklepach i sam zobacz jak swieca
profisz napisał
potwierdzam slowa Pysza, 24 cale to za malo na multitabling. Jak sie dorobie to kupie sobie z 46 cali
Błędny tok rozumowania. Jak wsadzisz sobie do samochodu większe kółka to wcale nie znaczy, że szybciej pojedziesz. Trzeba ingerować w moc. Mocą monitorów jest rozdzielczość, a nie cale. Cale to tylko taki dodatek dla tych co mają duże pokoje i mogą sobie wstawić do salonu 72' tylko i wyłacznie po to aby się od niego odsunąć 3 metry dalej bo się nie da oglądać. relatywnie wychodzi to samo co z mniejszą przekątną ale możemy się pochwalić sąsiadowi, że mamy 72 cale. :/
nawet 72 cale ma TAKĄ SAMĄ rozdzielczość co 24' mianowicie 1920x1200.
Zmiescisz na nim DOKŁADNIE TYLE SAMO STOLIKÓW co na 24, tyle że przy 72' będziesz miał większe te stoliki, a systemowo ich i tak więcej nie upchniesz na powierzchni roboczej.
Największą znaną rozdzielczością dla przeciętnego kowalskiego jest 2560x1600 z 30' matrycy Sharpa.
profisz napisał
sam mam Samsunga 2494HM - swietny monitor, ekstra jakosc nie to co LCD, LG, iyama.
Brawo stary... co to za marka LCD?
Dobra mniejsza o to. Kupiłeś największą kupę na rynku i wąchasz ten smród z uśmiechem na twarzy, bo ktoś Ci wcisnął kit o tym, ze LG HP iiyama śmierdzi jeszcze bardziej, a nawet nie wąchając innych.
Musze Cie zmartwić... Szajsung wcale nie jest dobry... Nie jest też tragiczny. Wypuścił na rynek barabolce jak i dobre modele, choć tych dobrych są znikome ilości.
Zapłaciłeś za swój model znacznie więcej niż kosztują iyamy a dostałeś bubla.
Szajsung wypuścił matryce o rozdziałce natywnej 1920x 1080???? WTF???
Wszystkie normy mają 1920x1200.
Samsung szybko się obudził, że takiej rozdziałki nie supportuje wiekszość programów i gier. To jest takie semi nie FULL HD :/
Jedym słowem niewypał.
Przestali produkować te matryce a pozostałości z całej produkcji upchnęli w paru lipnych modelach i puścili po kosztach z minimalną ceną końcową.
Jesteś git koleś! Napisz jeszcze na paru innych forach że iiyama, która do swoch modeli wrzuca matryce zakupione w fabrykach Samsunga, że są do dupy i że twój 2494HM to świetny monitor
profisz napisał
no dokladnie o to chodzi aby stoliki byly wieksze
:heart: ![]()
Tak w multitablingu chodzi o to, żeby stoliki byly większe :*
:heart: ![]()
Kup sobie 46' ale taki tani jakiś zo ma HD ready 720p i napisz na forum jak to fajnie sie multitablinguje na nim
potwierdzam slowa Pysza, 24 cale to za malo na multitabling
Ciekawe. Ja mam 22' i jakoś gra na 18 stołach nie sprawia mi problemu
Ciekawe dlaczego wszyscy jeżdżą nad morze samochodami pociągiem ew... ja z Krakowa dojdę z buta...
Można grać 50 stolików na 10 calowym netbooku i będzie bardzo komfortowo pod warunkiem, że wiemy jak je ustawić.
Rzecz gustu. Skoro mowa o większej ilości cali pod multitabling... to domyślam się, że chodzi o ustawienie stolików obok siebie....
Best TIP!
Opanować system POP UP ze starsów... Wszystkie stoliki masz zmaksymalizowane na maksa a aktualny stolik wyskakuje Ci na samą górę. Wykonujesz ruch chowa się i wyskakuje następny gdzie trzeba podjąć decyzję. Pograć tak 20k hands i można spokojnie odpalać znacznie wieksze liczby stolików niż to się może wydawać grając nawet na komórce czy zegarku.
Pyszu napisał
profisz napisał
sam mam Samsunga 2494HM - swietny monitor, ekstra jakosc nie to co LCD, LG, iyama.Brawo stary... co to za marka LCD?
![]()
Dobra mniejsza o to. Kupiłeś największą kupę na rynku i wąchasz ten smród z uśmiechem na twarzy, bo ktoś Ci wcisnął kit o tym, ze LG HP iiyama śmierdzi jeszcze bardziej, a nawet nie wąchając innych.Musze Cie zmartwić... Szajsung wcale nie jest dobry... Nie jest też tragiczny. Wypuścił na rynek barabolce jak i dobre modele, choć tych dobrych są znikome ilości.
Zapłaciłeś za swój model znacznie więcej niż kosztują iyamy a dostałeś bubla.
Szajsung wypuścił matryce o rozdziałce natywnej 1920x 1080???? WTF???
Wszystkie normy mają 1920x1200.
Samsung szybko się obudził, że takiej rozdziałki nie supportuje wiekszość programów i gier. To jest takie semi nie FULL HD :/
Jedym słowem niewypał.
Przestali produkować te matryce a pozostałości z całej produkcji upchnęli w paru lipnych modelach i puścili po kosztach z minimalną ceną końcową.Jesteś git koleś! Napisz jeszcze na paru innych forach że iiyama, która do swoch modeli wrzuca matryce zakupione w fabrykach Samsunga, że są do dupy i że twój 2494HM to świetny monitor
![]()
zeby zboaczyc full hd to gumowy potrzebujesz monitora 42cale albo wieksze
samsung szajs ? masz klapki na oczach
nara
profisz napisał
zeby zboaczyc full hd to gumowy potrzebujesz monitora 42cale albo wieksze
samsung szajs ? masz klapki na oczach
nara
Nigdzie nie napisałem, że MARKA Samsung to szajs. Napisałem że model Samsunga 2494HM to wielki crap.
Skoro przedstawiasz to takim tonem to znaczy, że uważasz Samsunga za bardzo dobrą firmę... Samsung to koncern i robi wszystko. Jak się robi wszystko to ma się dużą ofertę dla szerokiego grona konsumentów.
Samsung ma więcej tanich i gównianych rzeczy niż tych naprawdę dobrych.
Ale skoro Pan w MediaMarkt powiedział Ci że Samsung to dobra firma to tej wersji się trzymajmy. Do tego jak kierownik wyraźnie zaznaczył, żeby pozbywać się jak najszybciej takich gównianych produktów, bo po paru miesiacach to już wcale sie tego nie sprzeda dając premię od każdego dobrze zbajerowanego klienta ktory z usmiechem na ustach wychodził ze sklepu z takim szitem...
Reszte sobie dopowiedz.
To żeby zobaczyć FULL HD to potrzeba koniecznie monitora 42cale albo więcej też usłyszałeś od pana z Media?
To tak jakbym powiedział:
"Żeby zarabiać na pokerze NL texas holdem trzeba grać od NL200 na niższych poziomach się nie da zarabiać"
Do pokera lepiej nadają się monitory o proporcjach 16:10. Ostatnio robiłem rozeznanie, i wpadł mi w oko Samsung 2493HM, jednak jest on praktycznie nie do dostania - jak znajdziesz bierz w ciemno, nawet 2 sztuki, albo daj namiar