Skip to forum
Notifications
Clear all

problem z internetem

10 Posts
7 Users
0 Reactions
781 Views
saja13

Siema

Od pewnego czasu router w moim domu znajduje się piętro niżej od mojego pokoju.
Od tego czasu mam ciągłe problemy z łączem. Co chwile jak gram wyskakuje mi powiadomienie "establishing connection" i już po prostu nie wyrabiam i caly czas gram na tilcie.

Wcześniej gdy od routera dzielił mnie jeden pokój, też czasami tak się działo, ale teraz to jest przegięcie. Jest to dziwne o tyle, że często mam 5/5 kresek zasięgu a i tak się tak dzieje.

Jeszcze jest taka sprawa, nie wiem czy to może mieć jakikolwiek związek, ale od tego czasu mamy telewizor podpięty do routera, może to też ma coś do rzeczy.

Prawdopodobnie zatem jest to powód zasięgu i tu pytanie co można na to poradzić? Oprócz kupna nowego routera, czy jest jakaś opcja zwiększenia wydajności czy tam zasięgu? Cokolwiek co mogłoby naprawić ten problem?

Reply
9 replies
elo3200

Ja bym sprawdzil czy tuz przy ruterze nie dzieje sie to samo. Ale nie znam sie na tym zupelnie. Pomyslalem jednak, ze sie wypowiem.

Pozdro112

Reply
aonpl

http://allegro.pl/173-kabel-sieciowy-lan-ethernet-rj45-cat5e-10m-i2969752665.html

RJ-45. Tani sposób, na pewno pomoże w 100%.

Reply
saja13

No tylko srednio moglbym go pociagnac przez caly dom :D

Reply
musashi87

Napisane przez aonpl
http://allegro.pl/173-kabel-sieciowy-lan-ethernet-rj45-cat5e-10m-i2969752665.html

RJ-45. Tani sposób, na pewno pomoże w 100%.

niekoniecznie mozliwe, że poprostu masz słaby router i za dużo zapytań jednoczesnych. P* nie potrzebuje dużo transferu ale pinguje jak szalony i szczególnie jak masz DoS Protection w routerze ustawiony na bardzo czuły to będzie Cie czesto rozłączać

Reply
MrBaikal

kiedyś miałem problem z routerem - to wyłączyłem go na parę godzin nie wiem co to miało dać ale po takiej operacji działało normalnie "zapchany router" google może to coś z tym związek ma

Reply
saja13

Ogólnie jest tak, że czasami gram i co 2 minuty wyskakuje problem z połączeniem, a czasami gram 2h i nic. Żadnych problemów, smiga elegancko, więc już kompletnie nie wiem o co to może chodzić, jedyne co mi przychodzi na myśl, to problem ze strony dostawcy internetu, bo to wydaje się najbardziej logiczne w tej sytuacji.

Reply

TV podpiety do routera - masz na myśli, że twoj dostawca internetu dostarcza również pakiet programów TV po kablu internetowym czy po prostu tv z opcją przeglądania inrernetu?

Reply
saja13

tv z dostepem do neta

Reply
kprzemo

Jesteś w stanie tymczasowo podpiąć kompa/lapka do routera po kablu i pograć trochę? Wtedy będziesz wiedział czy to nie wina modułu Wi-Fi routera. Ja miałem taki przypadek z routerem z Inei i PS3, po Wi-Fi często wywalał mnie z gierek. Po kablu śmigał bez niczego.

Podaj też co to za router i jaki dostawca.

Reply