Skip to forum
Notifications
Clear all

windows 7/8

6 Posts
4 Users
0 Reactions
634 Views

witam

kupiłem laptopa z windowsem 8. Mimo długiej walki nie udało mi się zainstalować bazy postgresql i nie mogę korzystać z poker trackera, a laptopa kupiłem właśnie do gry.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć:

a) Jak mogę przeinstalować system? Czyli skąd pobrać dysk instalacyjny i jak to zrobić, by było legalnie, bo na spodzie laptopa jest hologram microsoftu, nie ma jednak kodu.

b) Czy zainstalowanie pirackiego windowsa 7 jest skomplikowane? Wystarczy pobrać z torrentów, włożyć płytę do napędu i postępować zgodnie z instrukcjami? Czy stracę przez to gwarancję?

Z góry dzięki, pzdr

Reply
5 replies

Zamiast zmieniać Windows lepiej napisz jaki miałeś problem z PostgreSQL'em. Instalowałeś wersje x64? Kilka osób na tym forum już pisało, że nie ma problemu z instalacją trackera na Windowsie 8.

Reply

Próbowałem wszystkich wersji. A teraz po odinstalowaniu i skasowaniu z dysku, PT4 podczas instalacji zachowuje się tak, jakby baza danych już była zainstalowana, nie proponuje instalacji nowej i próbuje się łączyć z nieistniejącą.

Wiem, że inni instalowali bez problemów i dlatego chcę przeinstalować system, bo dla mnie to jest niezrozumiałe :facepalm:

W poradnikach w dziale o programowaniu pokerowym piszą o dodatkowym użytkowniku stworzonym dla tej bazy, a u mnie nic takiego się nie dzieje, nie mówiąc już w ogóle o tym, że konta użytkowników w w8 to coś całkiem innego niż we wcześniejszych wersjach

Reply
Skibcio

Witaj niceblack,

Trochę zdziwił mnie Twój post. Postgres jak i PT4 działają na Windowsie 8 bez problemu.
Podobnie dziwi mnie stwierdzenie, że Windows 8 różni się od wcześniejszych systemów. Sama idea Windowsa nie zmieniła się od wersji 98 (może nawet wcześniej), jest co prawda sporo różnic.

Jedyną poważniejszą różnicą jaką wprowadzono do 8 jest interfejs Metro UI, znany z urządzeń mobilnych. Jednak w łatwy sposób można z niego zrezygnować.

Jeśli instalowałeś już postgresa i się to nie udało to każda następna instalacja także się nie powiedzie. Trzeba go całkowicie usunąć, samo włączenie programu usuwającego postgresa nie wystarczy i trzeba wykonać wskazówki jakie są zawarte w 6 punkcie FAQ.

Jeśli będziesz mieć problem z oprogramowaniem, to lepiej załóż temat w dziale Narzędzia pokerowe i pomoc techniczna. Ten dział służy ogólnej dyskusji na tematy związane z technologią i oprogramowaniem, a nie z pomocą dotyczącą tych tematów....

Pozdrawiam.

Reply

Założyłem ten post, Skibcio, bo skoro mój laptop jest wyjątkowy i na nim to nie chce działać, to w takim razie przeinstaluję windowsa i spróbuję ponownie.

Reply
KrisB27

no właśnie jaki windows polecacie na nowego laptopa z SSD?

Reply