Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Samochód

107 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
16.7 K Wyświetlenia

brak oznaczenia A6 na klapie bagażnika - nikt sam tego nie ściąga i samo to też nie odpada dopiero po dzwonie się ten element gubi i nikt w naprawie nie zakłada (a jak założy to często w złym miejscu).

jakbys chcial wiedziec audi udostepnia opcje braku oznaczen na tylniej klapie, co innego gdyby nie bylo znaczka audi...

keeraam
Qalulo

Miniówka jest ultra mała . Jesli masz wiecej niz 1.7 to bedziesz wygladal przynajmniej zabawnie :P Na pewno dobra opcja sa hondy ktore sa praktycznie bez awaryjne, megane tez jest fajna opcja. http://otomoto.pl/honda-accord-2-2-diesel-skora-alu-klmatroni-C9568221.html Najlepiej jedz do jakiegos duzego komisu samochodowego, przejedz sie kilkoma autami poogladaj i wtedy bedzie najlatwiej cos kupic.

Piromanek

Mini też jest spoko (trochę kobiece ale ujdzie :D ).
Sam takiego szukałem ale problem polega na tym, że są strasznie drogie.

To ogłoszenie to jakaś bajka jest nie ma opcji kupna takiego auta za 25k.

Koleś zapłacił już około 1,5 tyś zł opłat + sprowadził go z Francji czyli jakieś 1000zł + no i oczywiście musi coś zarobić czyli + - 2 tyś i 1 rezerwy na targowanie. czyli twierdzi że kupił za 5 tyś euro a z ogłoszeń poniżej nie wynika aby sprzedawali mini we Francji z takim przebiegiem po 5tyś euro

http://www.leboncoin.fr/voitures/offres/pays_de_la_loire/occasions/?f=a&th=1&rs=2002&q=mini

Aimboy

Niesamowicie mi się te mini nie podobają :D

szok38

Aimboy ślij maila do TVN Turbo . Po tym praniu mózgu , które zaserwowali Ci chłopaki jedynie Zakup Kontrolowany Cię ratuje :D .

bartasbydg

To moze i ja cos napisze ;)

Czytając poprzednie wypowiedzi to nasuwa sie jakas wielka teoria spiskowa wszystkich samochodów z małym przebiegiem. Fakt faktem, że ten można zmienić (jeśli nie zrobi tego fachowiec i zmieni np. tylko w liczniku można łatwo dojść czy było coś ruszane ) ale zdarzaja sie samochody z mala ilością kilometrów i niekoniecznie kręcone. Wiec nie ma co generalizować, ze auto przykladowo firmowe musi miec min 300k bo znam przypadek sprzed 2 tygodni gdzie auto firmowe z kratka bodajze 7 letnie mialo autentyczny przebieg ok. 50 tys bo bylo kupione na firme a sluzylo tylko corce wlasciciela do dojazdow na uczelnie itp.

Sprawa ekspoatacji to z reguły jest tak , że japończyki są droższe jeśli chodzi o wymiany i czesci ale z drugiej strony są w mojej opinii mnie awaryjne. Decydując się na konretny model warto sprawdzić ceny podstawowych rzeczy typu:
1. Pasek rozrządu z rolkami ( o ile nie ma łańcuszka)
2. Drażki kierownicze z końcówkami
3. Łaczniki stabilizatora
4. Wachacze (jaka cena czy występuja kompletne czy np maja wymienialne tuleje, bo moze sie okazac ze cos zacznie stukac a cena wachacza np 5 stowek sztuka i robi sie problem)
5. Amortyzatory

Co do kupna auta nowego... Dla mnie bez sensu bo wyjeżdżając z salonu od razu tracisz parę tysięcy no chyba, że chcesz mieć świadomość nowego auta (chociaz odbierajac z salonu warto sie dokladnie przyjrzec bo znam z autopsji ze bywaja auto uszkodzone w transporcie lub na placu naprawione i sprzedawane jako "nowka" :])

Osobiscie (ze wzgledu na mozxliwosci jakie mam) wolalbym poszukac auto uszkodzone z malym przbiegiem i dobrym wyposazenie kupic taniej i naprawic. Uszkodzenie np. blotnik przedni drzwi przednie i tylne i auto juz jest sporo tansze a naprawe mozna zrobic normalnym kosztem (wymieniajac elementy i lakierujac) i w sposob ze przy przyszlej sprzedazy nie bedzie problemu. Jesli masz duzo czasu na zakup, checi i miejsce gdzie mozesz dokonac naprawy to poelcam tego typu opcje.

Nawiązując do super atrakcyjnych ubezpieczeń radze uważać bo bywa tak, ze agent wcisnie Ci ubezpieczenie, które jest tanie ale przy stłuczce okaże się że zostajemy z ręką w nocniku bo mamy wykuipony taki pakiet ac , ze zamaist spokojnie naprawić trzeba kombinować (np. zapisy odnoscnie udziału wasnego w szkodach)

Osobiscie mam Toyotke rocznik 2003 i jestem bardzo zadowolony jesli chodzi o brak awaryjnosci i mogę szczerze polecić no ale wiadomo, ze ile ludzi tyle preferencji :D

Bez odbioru...