Coś śmierdzi jak ktoś pisze bajki w stylu "pakiet zimowy" to albo jest kretynem albo takowego szuka. Co to jest ten pakiet hmm... podgrzewana szyba przednia i dysze od spryskiwaczy to jest po prostu kwestia poziomu wyposażenia. Zresztą mondeo w podstawowej wersji ma tyle bajerów, że sam w to nie wierzyłem. Pełna elektryka, klima itd.
Radio trochę kijowe średnio pasuje do wnętrza. Ja mam inny bajer: :D:D
Co mi nie pasuje na pierwszy rzut oka:
- Przebieg ciut mały ale być może realny - może faktycznie jakiś dziadek skończył kredyt spłacać i bierze inny.
- Książki serwisowe trochę na zdjęciach wyglądają na zbyt nowe. W serwisach często brudzą i wyginają.
- Silnik był myty - to już śmierdzi strefy silnika się nie myje tak często jak auto w środku to są celowe zabiegi.
- brakuje mi też tempomatu na kierownicy, w ghii to chyba był standard więc coś mi nie gra, może ktoś kierownice zmieniał.
Tylko sprzedający to handlarz, tutaj już śmierdzi. Nie zdziwił bym się jak to auto ma przebieg 180k zredukowali bo faktycznie dziadek jeździł i jest w dobrej kondycji.
Jedno co jest dobre w mondeo to to że nie masz paska rozrządu - tutaj masz łańcuch który się wymienienia wg producenta chyba dopiero przy 500k więc kilka tyś masz w kieszeni bo np. do mazdy 6 wymiana rozrządu to koło 5k koszt. A nie znajdziesz rozsądnej mazdy 6 z przebiegiem poniżej 150 k czyli już sygnał że rozrząd robisz. A jest taka zasada że jak kupujesz używane auto to powinieneś wymienić rozrząd bo nie wiesz co było poprzednio.
Co do formalności z autem zagranicznym to się nie przejmuj, z jakiego miasta jesteś??
Ja np. wydałem 150 zł i firma za mnie wszystko załatwiła podjechałem 1 raz skserować papiery i dać zaliczkę a potem tylko po tablice i dopłacić różnice.
Szkoda życia na załatwianie formalności.
Wrzucam na forum mondeo żeby spece się wypowiedzieli, może ktoś coś wie na temat tego autka.
Tutaj masz linka na którym możesz komentarze śledzić:
http://www.mondeoklubpolska.pl/showthread.php/66318-Mondeo-benzyna-pro%B6ba-o-ocen%EA.?p=997981#post997981
tutaj masz mojego byka:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
szczególnie ten panelik dotykowy jest wypas - wypalasz najnowszą mape forda i masz takie navi że każda nokia się chowa:D
szoker22 - nie wiem ile miałeś samochodów i jakie masz doświadczenie bmw,audi, czy mesie to są lux marki ferki,lambo i inne to już jest półka dla elity. Przeciętne auta to fordy,ople,citroeny, itd. Popatrz na allegro ile kosztują klocki tarcze i inne bajery eksploatacyjne do takich aut a potem porównaj do popularnych marek. Głupi filtr paliwa czy oleju będzie droższy, płacisz za markę bo nie każdego stać żeby jeździć BMW czy Mercem taka jest filozofia tych firm. Oczywiście filtr paliwa to grosze ale często koszty się składają do kupy i powstaje ładna faktura.
Ja o nic nie walczę, podpowiadam tylko koledze bo nie ma doświadczenia.
Co do fantazji to pisałem wyżej, że takie auta się kupuje nowe nie za 30k.
Jeżeli się mylę podrzuć kilka propozycji nie lux marek typu BMW,Audi za około 25k popatrzymy co można dostać i w jakim stanie.
Najłatwiej wydaje się nie swoje pieniądze, podsuwając komuś to co sami byśmy chcieli mieć. Czy ja namawiam kogoś na Deawoo żeby było taniej?
Nie - czy ja kupiłem forda ka? bo będzie tańszy i spali 2 litry mniej? Nie kupiłem Mondeo bo lubię duże auta i duże silniki. Więc tutaj totalnie się mylisz co do swojej wypowiedzi.
Auto się kupuje po to żeby fajnie nim jeździć a nie wkur... się że co miesiąc w serwisie zostawiasz 2 tyś i co sobotę laweta cię do domu ściąga.
Auta nie kupuje się bo mi się podoba chyba że zarabiasz 30 tyś miesięcznie i chcesz wydać 60k na auto to wtedy faktycznie kupujesz czerwone bo pasuje do sznurówek. W przeciwnym wypadku decyzje dokonuje się po analizie i z rozsądkiem.