Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Skype problem

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
652 Wyświetlenia
jubi89

Witam,

dzisiaj chciałem dodać kontakt do listy i wyskoczyło okienko, że błąd połączenia z internetem. Jako, że internet mam to szybko obczaiłem czym może to być spowodowane i wyczytałem, że dużo osób miało ten problem i minął po zainstalowaniu nowego IE bo coś tam.

Ja niestety mam zainstalowany IE9 + pracujący w trybie online więc pomysły mi się skończyły.
Po stronie skype'e też raczej problem nie leży bo na drugim kompie normalnie dodałem ten kontakt.

Na obu jest ta sama wersja skype+IE9
różnią się Windowsem (Vista - 7) i antywirem ( ESET - Avira)

Postanowiłem przeinstalować skype na moim kompie (win7+avira), ale skończyło się tylko na odinstalowaniu, bo przy instalacji wywalił komunikat, że błąd połączenia z serwerem :facepalm:

Teraz nawet nie mam skype.

Ma ktoś może jakiś pomysł?

Teraz odinstaluje avire i obczaje czy ona nie jest przyczyną.

EDIT: Gówno to dało

Chyba mam coś z kompem/ustawieniem internetu bo nie tylko skype nie chce mi się zainstalować, ale również bwin.
Nie wiem czy problem będzie występował w każdej instalce z łączącej się z internetem, ale spróbuje kilka.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
jubi89

Instalka ongame przeszła jakoś, ale po włączeniu softu wygląda to tak.

Uploaded with ImageShack.us

Czyli jest coś zjebane po mojej stronie, ale nie wiem co........

mógłby ktoś pomóc

Odpowiedz
Cytat
Duzers

Mi to wygląda na jakąś blokadę portów. W którym miejscu to nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo nie wiem skąd masz internet.

Odpowiedz
Cytat
jubi89

Nie wiem co to jest blokada portów, ale na innych kompach nie ma tego problemu więc wydaje mi się, że jest to coś na moim kompie, a nie związane z dostawcą. Wcześniej jakoś udało mi się zainstalować, a teraz jakieś jaja.

Internet mam z UPC.

Mi osobiście (nie jestem informatykiem) wydaje się, że jest to coś związanego z połączeniem z IE, bo skype niby z niego korzysta. A pewnie ongame też (aczkolwiek instalke ma własną)

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Pewnie jakiś bzdet na kompie.

Ostatnio ja np. nie mogłem zrobić update'u przez kilka programów mimo, że spokojnie mogłem się łączyć ze źródłem i pobierać pliki, chociażby przez stronę. Okazało się, że stąd http://windows.microsoft.com/en-US/windows/troubleshooting-update-issues punkt 4. pomógł. Więc pewnie też w jakichś ustawieniach programów używających IE coś się porąbało.

Swoją drogę też UPC i mi się tak zrobiło po tym jak ostatnio mieli jakieś problemy techniczne -,- (ciekawe co ma jedno do drugiego :P)

A IE śmiga lekko jako przeglądarka?

Gl!

Odpowiedz
Cytat
jubi89

IE śmiga aż miło.

Co do tego linka to nie wiem czy mnie dotyczy bo nie znalazłem u siebie czegoś takiego jak Microsoft Security Essentials.
Chyba, że to coś jest dobrze ukryte :P

W każdym razie spróbuje tych pktów.

EDIT:
Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale od jakiegoś czasu nie mogą mi się zainstalować aktualizację na kompie.
Codziennie jak wyłączam kompa to się instalują i im się to nie udaje :facepalm:

Chociaż to jest raczej skutek niż przyczyna problemu

Odpowiedz
Cytat
jubi89

Zaraz pójdzie format......

Ściąga sobie człowiek program do rozwiązywanie problemów a tu takie jaja

Spotkał się może ktoś z czymś takim jak code 80040402

szukam w google, ale jezyk angielski + jezyk informatyczny = bełkot (jak dla mnie)

Da sobie z tym radę ktoś z ograniczoną wiedzą informatyczną ?

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Ktoś pisze, że założenie nowego konta użytkownika (i korzystanie z niego) mu pomogło. Może spróbuj.

http://www.zxro.net/uncategorized/repair-0x80040402/ Tutaj też dużo osób chwali sobie ten program co jest tam do ściągnięcia: SpeedyPC Pro i wygląda, że wielu pomógł. Wydaje się, że robi to co Cię interesuje.

EDIT: Nie, mój problem był raczej zupełnie inny. Chociaż wydaje mi się, że z podobnego gatunku.

Odpowiedz
Cytat
jubi89

Program zainstalowałem - rozwiązał mi >100 problemów, ale ten został (jak i bazowy odnośnie skype).

Zrobiłem przywracanie systemu i teraz już mam skype (kontakty będę dodawał z innego kompa :facepalm: ). Nie mam już siły na walkę tym smokiem. Robię sobie przerwę bo w końcu nie jest to jakiś krytyczny błąd.
Po sesji założę jakiś post na forum komputerowym i zobaczę co mózgi napiszą. Do tego momentu jakoś przeżyję.

Co do robienia nowego użytkownika to jakoś mi nie bardzo pasuję bo chyba mniej pieprzenia byłoby z formatem (czuję, że mnie nie ominie w przyszłości).

Dzięki za zainteresowanie i poświęcony czas.

Odpowiedz
Cytat