Zastanawiam się nad zakupem vpna. Internet bezpośrednio podłączam do kompa, na kablu. Czy odpalenie programu z vpnem jest wystarczającą ochroną? Pytam, bo dużo osób instaluje vpn na routerze, a ja bezpośrednio podłączam neta do kompa. Jestem w temacie zielony, dlatego pytam
.
To w jaki sposób lączysz się z internetem nie ma żadnego wpływu na bezpieczeństwo twojego połączenia z VPN. Transmisja jest szyfrowana i nawet jakbyś łączył się z publicznie dostępnego wifi to nic Ci nie grozi.
Byli tacy co myśleli, że się schowają, za TORem dajmy na to...
http://www.cyberdefence24.pl/574294,polska-policja-lapie-przestepcow-za-torem-wywiad
Widzisz - to wszystko opiera się tak jak mityczny hacking - na zaniedbaniach użytkowników. Jeśli ktoś ogarnięty chce pozostać ogarnięty za TORem to będzie. W przypadku grania w pokiery policja nie będzie miała żadnej szansy namierzyć winnego bo cała transmisja jest z automatu szyfrowana. Tyle,że TOR z uwagi na opoznienie w przesyłąniu pakietów uczyniłby granie w pokera udręką więc nie tędy droga
VPN też jest bezpieczny bo w defaulcie wszystko musi byćszyfrowane + operatorzy vpn nie mają obowiązku przechowywania logów.
Nie rozumiem jakby miała wygladac gra w pokera za pomoca VPN. Załóżmy że łącze sie z VPN z Czech. Pokeroom to wykrywa i prosi mnie o potwierdzene adresu(tak bylo kiedy mieszkalem w UK) Pozatym jezeli chodzi i wypłaty to prawdopodobnie płatnośći przez skrill i neteller beda zablokowane bo nasze konta sa podpiete pod konkretny kraj. Jakby ktoś madry mógł sprostować moje myśli byłym niezmiernie wdzieczny.
Zastanawia mnie tez kwestia Bialorusinow których mozna spotkać online. U nich poker online jest zakazany a jednak jest ich sporo przy stolikach. Czy u nich dziala to na tej samej zasadzie co u nas wczesniej(marta ustawa)?
Czy pozostalo mi grindowanie Lotto online?
Napisane przez psychonauta
Nie rozumiem jakby miała wygladac gra w pokera za pomoca VPN. Załóżmy że łącze sie z VPN z Czech. Pokeroom to wykrywa i prosi mnie o potwierdzene adresu(tak bylo kiedy mieszkalem w UK) Pozatym jezeli chodzi i wypłaty to prawdopodobnie płatnośći przez skrill i neteller beda zablokowane bo nasze konta sa podpiete pod konkretny kraj. Jakby ktoś madry mógł sprostować moje myśli byłym niezmiernie wdzieczny.
Zastanawia mnie tez kwestia Bialorusinow których mozna spotkać online. U nich poker online jest zakazany a jednak jest ich sporo przy stolikach. Czy u nich dziala to na tej samej zasadzie co u nas wczesniej(marta ustawa)?
Czy pozostalo mi grindowanie Lotto online?
Grający z UK używają "innego" oprogramowania niż z Polski więc dlatego jest problem. Wydaje mi się, że granie z IP czeskiego czy słowackiego nie spowoduje żadnej reakcji pokerroom-u. Ja przez kilka miesięcy grałem z IP z Panamy i Kostaryki i poza jednym roomem, który z mety zablokował mi konto i odblokował po wyjaśnieniu, że ja to ja, nic się nie działo. Oprócz Białorusi jest więcej krajów, których obywateli nie powinno być przy stole, a są. Czyli jakoś można.
Pokerroom musi pewne weryfikacyjne rzeczy robić (przepisy) ale tak naprawdę to mają to gdzieś, więc pewnie zbyt sumiennie tych weryfikacji nie robią.
Pokeroom to wykrywa i prosi mnie o potwierdzene adresu(tak bylo kiedy mieszkalem w UK)

Poker na Białorusi jest legalny (w Rosji nie). Podatek dochodowy wynosi 13%, w 2014 było 12%. Na Białorusi nie ma tajemnicy bankowej, wiec jeżeli się przelewa na konto lub na kartę to po czasie US otrzymuje te dane od banku. Jedyny minus, to że podatek jest naliczany od wypłat, a nie od dochodu wiec nie opłaca się wypłacać więcej niż się wygrało. Oczywiście są sposoby na obejście ale...
Napisane przez kamilecek001
Do czego ci ten vpn potrzebny ? Opera ma wbudowana wtyczke vpn z serwerami z Usa,Uk,Holandia,Singapur,Kanada.Mozna tez sciagnac deskopowa wersje z wiekszym wyborem serwerow https://www.surfeasy.com 3$/m.
Na chrome jest tez wtyczka Browsec
No tak to w przeglądarce.
Ale co jeżeli chcemy odpalić poker room??
Odpali się z naszego IP od usługodawcy.
Jeżeli VPN miałby kosztować ok 5$/msc to dla mnie ok dalej można grać micro
Napisane przez giuseppePK
Jeżeli VPN miałby kosztować ok 5$/msc to dla mnie ok dalej można grać micro![]()
Mniej więcej tyle kosztuje przy wykupieniu na rok.
Na tym surfeasy w deskopowej wersj,i chyba daloby rade grac nie wiem jak to sprawdzic.Na cybergoscie raczej sie da i tez drogie to nie jest http://www.cyberghostvpn.com/pl#/buy