Skip to forum
Notifications
Clear all

It's time!

169 Posts
28 Users
174 Reactions
11.7 K Views
Riverek

Witam serdecznie wszystkich na moim nowym blogu :)

It's time!

Czas w końcu coś zmienić!

Po wielu wielu latach grindu for fun na nieprawdziwe $ i profitu na tego typu grach ( nie chce wchodzić w szczegóły, ale Ci co grali kiedyś na tego typu serwisach wiedzą o co chodzi ) przychodzi czas na poważną grę na prawdziwe $.

Miałem już kiedyś epizody na real $, ale stosowałem całkowity wbrew logice bankroll managment, przez co wcześniejsze próby nie miały prawa się udać.

Stety / niestety jestem z tych co uważają, że żeby grubo mieć trzeba grubo grać.

W związku z tym po raz kolejny zastosuje agresywny bankroll managment, ale z głową i wpłacam 7012,50 PLN aby uzyskać 1650 euro stacku na gre na Unibet (zgodnie z przelicznikiem bonusa 500 euro powinien być stały kurs 1 eur = 4,25pln co powinno dać 1650euro) z zamiarem grania tam TH NL 50 (wcześniej o zgrozo stosowałem jeszcze agresywniejszy i to kilkunastokrotnie!). Jako cashowiec nie mam problemu z graniem MTT, dlatego również i je będę wrzucać od czasu do czasu do volumenu moich gier.

Jednym z moich marzeń było zawsze nie tyle zagrać co wygrać turek live i postanowiłem również zrealizować to marzenie! Jako, że planuje w 2021 ( ciężki rok dla pokera live jak i poprzedni ) związać się z Unibetem to poprzez ten poker room, będę się starał zrealizować większość pokerowych celów, w których poczet wchodzą.

1. CEL nr 1 osiągnąć 6 cyfrowy stack! (a jak musi być ambitnie) – samą grą cash może być to niełatwe, stąd będę grał dodatkowo od czasu do czasu MTT celując w konkretny ship. Cel min. to z gier cash planuje osiągnąć 5 cyfrowy stack. Dorzucając do tego turnieje w których planuje zdobywać niczym w grze w statki od 1 masztowca(1-9 euro) do 6 masztowca (min 100 000 euro - niestety na Unibet nie ma póki co opcji ustrzelić 7 masztowca – 1mln).
2. Wygrać live main event serii Unibet! (jak już mówiłem musi być ambitnie).

Jeśli chodzi o wyniki to postaram się je publikować zgodnie z zasadami Mega Bankroll Challenge 1 raz w tygodniu i będę podawał stack z Unibet po aktualizacjach, ale wyjściowo będzie to 1564,41 euro gdyż po wpłaceniu w poniedziałek (tj. 08,02,2021) 7012,50 złotych przeliczyło mi je finalnie po kursie rynkowym co dało właśnie 1564,41 euro. Nie wiem jeszcze jak często będę grał, bo choć chciałbym regularnie tzn codziennie min te 1,5h, to wiem, że nie zawsze będzie to możliwe. W związku z powyższym w tygodniu chciałbym zagrać minimum te 10,5h (wiem mało, ale nie jestem Pro i poker nie stanowi mojego źródła utrzymania, a jest to hobby). W samej grze nie mam zamiaru stawiać na ilość, tylko na jakość co tyczy się zarówno stolików, jak i samej gry oraz czasu gry.

Jeśli chodzi się o dokształcanie około pokerowe (analiza rozdań, artykuły, materiały szkoleniowe, mindset, itp.) to w zależności od sytuacji planuje na nie przeznaczyć 10-20% (1h-1,5h) czasu przeznaczonego na grę lub odpowiednio więcej jeśli sytuacja będzie tego wymagała.

Uważam się solidnego amatora (wkrótce się to okaże), a grę w pokera traktuje jako zajefajne hobby po pracy i w wolnym czasie dla siebie, które daje dużo fajnych możliwości i to nie tylko finansowych :) Oczywiście najbliższy czas (2-3 miesiące) pokaże w jakim kierunku będzie to wszystko szło, ale uważam, że jest tylko jedna, jedyna opcja, że będę szedł cały czas do przodu i wygrywał, mimo że lekko nie będzie to nastawiam się na swoją najlepszą grę, która w long runie przyniesie realizacje zamierzonych celów.

Zainteresowanych zapraszam do śledzenia bloga jak i moich wyników.

Pozdrawiam,

Reply
168 replies
Moderator
retrograde87

Powodzenia w uzyskiwaniu wymarzonych celów . Bardzo ambitnie.

Reply
Pawez0

.

Reply
szugamiszcz

Cel ambitny, stawki nie takie małe, uważaj żeby za szybko nie spaść z rowerka, gl! :f_thumbsup:

Reply
Adams911

Elo ziom będę śledził znamy się dobrze jeszcze z gry na wirtualne na znanym wielu tu serwisie ;)

Mam tylko 1 ale z tego z rozmawialiśmy nie masz zbyt dużego doświadczenia w graniu nl50 więc może być ciężko wystartować z tego pułapu w każdym bądź razie życzę powodzenia i trzymam kciuki.

Reply
chmura87

Będzie ciekawie!!!!...:) powodzenia życze :)

Reply
mampokera

.

Reply
Riverek

A więc aktualizacja bankrolla po 7 dniach wygląda następująco: 1157,27 euro a to oznacza spory minus - 407,14.
Początek był całkiem ok, ale na tym wyniku zadecydował głównie czarny piątek (do tego momentu było +80 euro), gdzie poniosłem największy straty. Największym błędem było w ogóle zaczynanie sesji w tym dniu w godzinach pracy. Miałem zagrać około 30min w ramach oderwania i relaksu od pracy, a skończyło się na kilku godzinach grindu po tym jak przegrałem pechowo 2x all in gdzie początkowo byłem z przodu, ale skończyło się jak się skończyło. Potem już poleciało dalej samo i grałem na tilcie (większość all in gdzie byłem z przodu nadal przegrywałem - 80%).
Szkolny błąd niczym amator, ale nie odpuszczam, wyciągam wnioski i walczę dalej. Zmieniam na pewno strukturę i planuje więcej czasu przeznaczyć na analizę sesji (50/50). Mimo czarnego piątku widzę też dużo pozytywów, bo mimo wszystko grało mi się dobrze. Na koniec miesiąca postaram się wkleić jakiś wykres o ile będzie to możliwe z gier na Unibet.

Reply
Pawez0

Zaplanuj ile będziesz grał danego dnia i dla relaksu to zagraj sobie w fife :)

Reply
albert012345

Sorki ale czarno to widze...

Reply
Riverek

Bankroll na ten moment wygląda następująco 749,94 euro. Był nieudany shot na NL100, na których nie poszło stąd spadek i teraz schodzę na NL25.

Zacząłem grać misje na Unibet i uzbierało mi się trochę różnych biletów do MTT, których chociaż część będę chciał wykorzystać w tym tygodniu.

Zagrałem bodajże 5 satelit za 4eur do Unibet Open z czego jedną wygrałem i awansowałem do dalszego etapu.

Dość dobrze gra mi się póki co HexaPro, które gram od czasu do czasu, albo z otrzymanych darmowych biletów, albo w godzinach promocyjnych mnożników. Niestety min mnożnik x1,5 powoduje, że w tych grach może być niezwykle ciężko zrobić jakiś większy profit.

Mimo iż malejący stack na to nie wskazuje to gra mi się dość dobrze i coraz lepiej czuje się zarówno w lobby jak i samej grze.

Obecny tydzień pokaże w jakim kierunku będę zmierzał, ale jestem optymistą i staram się pracować nad grą i nie popełniać tak głupich błędów jak wcześniejsze (choć nie ustrzegłem się innych jak shoty na NL100).

Zobaczymy czy będę w stanie coś wycisnąć z otrzymanych biletów do MTT i jak będzie mi się grać na NL25.

Reply
DzikiHenry

Widze ze jestes fanem UFC , jest tips na potrojenie rolla :) Blachowicz vs Adesania , czuje ze wrzucam rolla na to :)

Reply
Riverek

Powiem więcej Janek to mój kolega ;) Jesteśmy z tego samego miasta, ale obecnie Janek z wiadomych względów osiadł w Warszawie. Będzie dobra bitka 06.03, ale choć w bukmacherkę lubię się czasem pobawić, to nie odważę się tego obstawić, choć wiadomo, że całym serduchem za Janem!

Reply
devotional

Powodzenie! Też Gram na unibet.

Reply
DzikiHenry

Napisane przez Riverek
Powiem więcej Janek to mój kolega ;) Jesteśmy z tego samego miasta, ale obecnie Janek z wiadomych względów osiadł w Warszawie. Będzie dobra bitka 06.03, ale choć w bukmacherkę lubię się czasem pobawić, to nie odważę się tego obstawić, choć wiadomo, że całym serduchem za Janem!

hehe fajnie masz :) ja sie pochwale ze moj ziomek to terry etim :D

Reply
Adams911

Ja znam tylko Krakowiaka z KSW xD bo jest z moich stron.
Wracając do Janka to nie wiedzieć czemu wszyscy Polacy już widzą łatwą obronę pasa a murzyn jest szybki dynamiczny i ma czym przypierdolić wbrew pozorom, podobnie zresztą jak Jano.
Boję się że to będzie taka pykanka na pkt 5 rundowa a Jano nie słynie z żelaznej kondycji więc jeśli decyzja to wtopa jeśli przed czasem to raczej Jano ale może iść w obie strony.

Reply
devotional

To będzie walka artysty z rzemieślnikiem.

Reply
DzikiHenry

Jano to czolg , kawaleria nie ma szans

Reply
WizoWizo96

Adams911
Jestes z Łódzkiego? Tez jestem z rejonów Krakowiaka )

Reply
Adams911

No tak powiedzmy że mam do miejsca gdzie się wychował jakieś 15KM xD
A ty skąd klikasz?

Reply