Skip to forum
Poker Fulltime Gumb...

Notifications
Clear all

Poker Fulltime Gumbol by Chester20o

7,483 Posts
972 Users
17225 Reactions
1.3 M Views
Chester20o

Witam wszystkich:D

Juz od dłuzszego czasu chodził mi po głowie motyw zeby zaczac pisać bloga a dzisiaj Malarz ostatecznie popchnal mnie do tego sugerujac ze mu sie tam reklamuje

tak wiec od dzisiaj reklamuje sie u Siebie:D

pare słów o mnie:

Niedługo mija rok jak zarejestrowałem sie na PS i zaczalem moja przygode z poksem. wcześniej przez jakieś pół roku gralem okazyjnie jakies frerolle za P* nie majac zielonego pojecia o rzeczy:)
Tak wiec zaczałem czytac strategie i powoli zaczeło sie to kleić.
W skrócie powiem że z jakichś paru centów wygranych na starsach we freerollu zrobiłem 650$ grajac SNG MTT.
W miedzyczasie załozyłem i przypisałem konto na FTP, zeby zdobyc wyzszy status i uzyskac dostep do nastepnych materiałow. Dostałem kapitał startowy z którego zrobiłem drugie 600$ grajac tym razem sng stt na mikrostawkach.
Gdy juz oswoiłem sie z FTP stwierdziłem ze chce miec wyzszy status i przelałem wszystko na FTP gdzie siekałem wtedy STT za 6,50$ i mogłem sobie pozwolić na 11$. Jednak moja gra nie była zbyt dobra + wariancja i po wtopieniu ponad połowy rolla musiałem cofnać sie spowrotem na 6$ki.
Wtedy jeszcze pracowałem na magazynie wiec raczej podchodziłem do tego rekreacyjnie wiazac moze jakies ciche nadzieje.
Punkt zwrotny miał miejsce na koniec 2009 roku kiedy to wkurwili mnie w robocie i stwierdziłem że pier***le to wszystko. Stawiam na jedna karte czyli zaczynam bawić sie w poksa zawodowo.
I tak styczen był miesiacem dobrym. Elegancki upswing na 11$ stt na FTP + do tego wygrany turek za ostatnie 3$ które mi zostały na Starsach dały mi 1200$ pewność siebie i względny spokój.... przez chwile:P Bo jako że wszystko co dobre szybko sie konczy to i od lutego przez nastepne 3 miechy to juz ciagły downswing i wtapianie. Walka o utrzymanie sie na 0 po czesci spowodowana tez duzym obciazeniem psychicznym jako ze mam dom na utrzymaniu, szkołe itd
Jednak jakoś sie ogranałem i zaczałem znowu grac na poziomie. w miedzyczasie wrociłem równiez do SNG MTT i MTT tym razem na FTP w postaci 90ek KO i pozniej 45ek normalnych. Oczywiscie poprawe i stały rozwój w duzym stopniu zawdzieczam Tomkowi (tmfingerowi jakby ktos jeszcze nie wiedział, którego zreszta pozdrawiam jesli to czyta:P ) i jego ocenom na forum SNG.
Maj to już piekna sprawa, czyli 3 miejsce w Iron Man Freerol dajacy mi 2100$ i pozwalajacy wrócic na 24$ stt na ktorych troche wczesniej siedziałem, ale przez swinga musiałem zejsc nizej i 2gie miejsce w superturbosie dzieki którym pojade sobie na wakacje:P i moge pozwolic sobie na jeszcze wyzsze limity bo nie lubie byc overrolled. Czuje przewage nad przeciwnikami wiec gram na stawki na jakie mi roll pozwala

Tak wiec obecnie sa to 60$ stt na FTP, ponieważ obrałem sobie za cel wyrobienie diamentowego statusu na PS do konca czerwca:D

No i na koniec może wykresik podsumowujacy ten miesiac:P

ufff...:) dotarliśmy do konca :)
no i jeszcze stan bankrolla na dzien dzisiejszy czyli:

7435$

No jak dotarliście do konca to podziwiam:D

pozdrawiam:)

Reply
7,482 replies
Kaeresen

Najs wyniki w stt. Wreszcie ktoś kto gra tak wysoko jak mu roll pozwala, a nie ciułanie do 1000BI bo co to będzie jak downswing przyjdzie :f_p:. Jakie masz założenia brm do stt?

Reply
SeBiX7

ładne wyniki, jest kropka, będe odwiedzał,
powodzenia czester :f_thumbsup:

Reply
Miloszpoker2

Ile pykasz stołow na raz?

Reply

będę zaglądał ;), skończyłeś z tymi 90os. na dobre czy jeszcze do nich wrócisz?

Reply
Chester20o

Napisane przez Kiersno
Najs wyniki w stt. Wreszcie ktoś kto gra tak wysoko jak mu roll pozwala, a nie ciułanie do 1000BI bo co to będzie jak downswing przyjdzie :f_p:. Jakie masz założenia brm do stt?

100BI jest moja granica komfortu tak do STT jak i MTT:P czyli dobijamy lekko ponad 10000$ i lecimy na 100$ stt:P

Reply
Chester20o

Napisane przez WTKsolider
będę zaglądał ;), skończyłeś z tymi 90os. na dobre czy jeszcze do nich wrócisz?

wróce jak zrobie diament:D czyli pewnie w lipcu

Reply
Chester20o

Napisane przez Miloszpoker2
Ile pykasz stołow na raz?

obecnie 6-7. wczesniej grałem sety po 9 ale na wyzszych stawkach nie potrzebuje grac tylu zeby wyrobic sobie dzienna norme do ironmana wiec na spokojnie ogarniam wyzsze limity grajac 6 i mysle ze juz tak na razie zostanie

Reply
Chester20o

Napisane przez SeBiX7
ładne wyniki, jest kropka, będe odwiedzał,
powodzenia czester :f_thumbsup:

a dzieki dzieki:) zobaczymy kiedy przyjdzie korekta:P

Reply
mcbc87

No i ok, jest mentor od stt:P Naprawdę świetne wyniki:)

A wracając do mojego pytania, turbo czy non turbo?:P

Reply
Chester20o

Napisane przez mcbc87
No i ok, jest mentor od stt:P Naprawdę świetne wyniki:)

A wracając do mojego pytania, turbo czy non turbo?:P

zalezy jak sie czujesz, wiadomo ze w turbosach musisz miec opanowana gre push/fold przede wszystkim, w nonturbo wiecej gry postflop.
tak wiec jak dla mnie zaleznie od gustu i umiejetnosci. po prostu jak Ci pasuje.
W nonturbo naturalnie mniejsze swingi jesli stanowi to dla Ciebie problem

Reply
kaarols

nice :) wpisze się żeby mieć kropke :P

Reply
mcbc87

Ok, dzięki bardzo za odpowiedź. Skupię się chyba narazie na turbo, bo faza push/fold całkiem mi wychodzi. Mam tylko problem ze stealem z pozycji sb bo wizard sugeruje robić to zawsze z any2, a ja jednak wolę to robić z co najmniej K-high bo już zbyt wiele razy się nadziałem z jakimś gównem na trochę lepsze gówno i odpadałem z sitka. Jak Ty to robisz?

Reply
Chester20o

Napisane przez mcbc87
Ok, dzięki bardzo za odpowiedź. Skupię się chyba narazie na turbo, bo faza push/fold całkiem mi wychodzi. Mam tylko problem ze stealem z pozycji sb bo wizard sugeruje robić to zawsze z any2, a ja jednak wolę to robić z co najmniej K-high bo już zbyt wiele razy się nadziałem z jakimś gównem na trochę lepsze gówno i odpadałem z sitka. Jak Ty to robisz?

ja to robie dokładnie wg wiza, czyli czesto gesto wale any2:D

nie no powaznie to popracuj nad ustaleniem range przeciwnika i patrz na obliczenia wiza bo one nie klamia.

a conajmniej K-high dla mnie brzmi porazkowo tight:P

ja jestem w stanie w wiekszosci przypadkow wsadzic z SB z Q-high:P ale oczywiscie nigdy nie ma reguły

Reply

zmniejsz obrazek plax ; ], GL i podobnych wyników!

Reply
malarz1990

no nareszcie:D

A ten wykres z holdem managera to turnieje i STT czy samo STT ?

Mi kur.. pokazuje że jestem na minusie:D bo nie liczy mi w ogóle turniejów wiesz w ogóle czemu tak jest?

GL

p.s. Przestańmy sobie w końcu tak inteligentnie(szpagatowo), (złośliwie)

docinać bo nie jestem twoim wrogiem a przyjacielem przecież wiesz:)

Moim jednym prześladowcom był jak do tej pory tylko cladarth:D

Reply
mscinek

Niezłe wyniki, tak jak Kiersno napisał, nareszcie osoba, która gra coraz wyżej, tak jak bankroll pozwala. Powodzenia.

Reply
Chester20o

Napisane przez malarz1990
no nareszcie:D

A ten wykres z holdem managera to turnieje i STT czy samo STT ?

Mi kur.. pokazuje że jestem na minusie:D bo nie liczy mi w ogóle turniejów wiesz w ogóle czemu tak jest?

GL

p.s. Przestańmy sobie w końcu tak inteligentnie(szpagatowo), (złośliwie)

docinać bo nie jestem twoim wrogiem a przyjacielem przecież wiesz:)

Moim jednym prześladowcom był jak do tej pory tylko cladarth:D

hehe..:D ja naszych konwersacji zupełnie nie traktuje jako złosliwych docinek:)

sa raczej funny i z mojej strony moze czasem troszke złosliwe ale zawsze w pozytywnym akcencie:), bo wrogami w istocie nie jestesmy, a ja rowniez nie przypominam sobie w Twoich komentarzach jakichś złosliwosci wiec to raczej tylko twoje subiektywne odczucie:)

a to jest wykres ze wszystkiego w tym miesiacu,

a jesli chodzi o jakies tam rozbieznosci to z pokerstarsa tez mi sciagal z bledami ale z FTP wszystko cacy smiga:)

pozdrawiam:)

Reply

Napisane przez PokerWicked
zmniejsz obrazek plax ; ], GL i podobnych wyników!

+1

Będę odwiedzał ;)

Reply
MarseliusMS

Gratuluję wyników. Dążę do tego co już osiągnąłeś. Gram STT na FTP Turbo. Mówisz, że podstawa to gra push or fold, right? To postaram się przede wszystkim na tym skupić. Mam kilka pytań:
Jak masz ustawione filtry (w zależności od ilości graczy) w HM?
Poza tym ile czasu spędzasz na analizę gry a ile na samą grę?
Czy masz jakieś wskazówki jak należy czytać statystyki graczy? Mam problem bo jak widzę, że gracz na BB ma VPIP:9 i PFR:9 po jakiejś większej próbce, zostało 7 graczy i jestem na SB i jest już późna faza to jak mam pushować? Niby ten gracz jest tight, ale chyba zdaje sobie sprawę z tego, że skoro ja to wiem to będę pushował any2 więc i on rozszeszy swój range.
Generalnie potrzebuję jakiejś informacji z jakim zakresem najlepiej pushować z SB tak standardowo.

Aaaa! Jeszcze jedno! Słyszałem, że czerwona kreska w HMie nie działa odpowiednio na FTP. To prawda?

Reply