Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] >

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,154 Wyświetlenia

Witajcie

Mam na imie Wojciech, 26lat.
Pokerem zainteresowalem się jakieś 4 lata temu. Zaczynalem na Everest Poker oraz na Absolute Poker i Betson.
Na poczatku zajalem 7 i 18 oraz jakiej pare miejsc w pierwszej setce, zazwyczaj były to freerole 3000 – 10000 graczy, tak więc pomyslalem sobie że jeśli od razu wskakuje na takie pozycje bez zadnego doswiadczenia to może mam dryg to Holdema.
Skoncentrowalem się jednak na S&G na Evereście ponieważ spodobała mi się ta forma pokera bardziej niz stoliki. Doszedlem po miesiącu do takiej wprawy ze wygrywałem kazdy prawie kazdy stolik na którym siadalem ewentualnie zajmowałem żadko 2 lub 3 miejsce. Doszedlem tak do jakiś paru dolarów od zera, jednakże sytuacja życiowa moja się zmieniła, mialem różne problemy zyciowe i tak zapomniałem o pokerze.

Po jakejś 2 letniej przerwie w 2008 roku powróciłem na Everesta, zacząłem od S&G stolików 0.25, 0.50, po niedlugim czasie zacząlem wygrywac jak wcześniej każdy stolik, jednakże stwierdziłem że pomimo tego że bardzo lubię S&G i że prawie każdy stolik przy którym usiąde wygrywam to czas poświęcony na jeden stolik w porównaniu ile na nim zarobie do moich zarobków jest nie wprost proporcjonalny i w zasadzie marnuje go na hobby z którego nic nie bede mial, a czas to pieniądz. Tak więc postanowiłem poszukac czegoś innego, chciałem wplacic pieniądze i zacząc grac na zwykłych stolikach ale przypadkiem trafilem na ten wspanialy portal, gdzie dostalem $50 za nic i tak zacząlem grac, na razie nic szczególnego, zacząlem jakis tydzien temu z $50 zrobiłem $120 grając 20-40 minut dziennie, na stolach gra sie zupelnie inaczej niz S&G duzo mniej ciekawie. Moja strategia to w zasadzie gra na wyczucie i na dobrą kartę głównie, raczej w wiekszości przypadków gram jak wiem że mam najlepszą kartę lub przypuszczam że moge miec najlepszą, obserwuję grę graczy, po przez stosowanie różnych strategii przez oponentow czesto można przewidziec ruchy przeciwników i mniej więcej wiadomo co maja w reku.

Teraz troche o sobie, jestem inżynierem i pracuje aktualnie w najwiekszej firmie elektroenergetycznej na swiecie w dziale badawczym dla około 20 fabryk produkujących transformatory. Mieszkam w lodzi.

Mój sprzęt to Laptop IBM Lenovo T61p Core 2 Duo T7700 2.4 GHz, 2GB ramu i Nvidia Quatro 550M. Wyswietlacz w laptopie panoramiczny z rozdzielczością 1680x1050.
Łącze się z internetem za pomocą iPlusa.

Po co gram w pokera? Uważam że to za hobby i metode na możliwy dodatkowy miesieczny przypływ gotówki, może w przyszłosci duży, może mam do tego talent wiec warto sprobowac.
Uważam że każdy ma do czegoś talent, lepiej się upewnic czy aby nie do POKERA :D.

Pozdrawiam Was

7 odpowiedzi

Cześć :)

Życzę powodzenia, jak dla mnie imponujący wynik w tydzień.

ps. grasz full stackiem, ile stolików ?

Bardzo ciekawy opis! :) Udzielaj się proszę na forum, bo jestem bardzo ciekawy czy uda ci się osiągnąć swoje cele. :P A tak poza tym, to zapraszam na nasze treningi, no i oczywiście do wstawiania rąk na forum!

Pozdrawiam & powodzenia :)

Mooris

Życzę powodzenia :)

macromia

Witam w społeczności PokerStrategy !

simoo napisał
Bardzo ciekawy opis! :) Udzielaj się proszę na forum, bo jestem bardzo ciekawy czy uda ci się osiągnąć swoje cele. :P A tak poza tym, to zapraszam na nasze treningi, no i oczywiście do wstawiania rąk na forum!

Pozdrawiam & powodzenia :)

No staram się udzielac jak tylko mogę :D.

Ostatnio moje tematy są na głównej stronie non stop.

Pozdrawiam

Wiem, zauważyłem... More plz! :D

Pozdrawiam

Panadol

Witamy witamy! Serdecznie namawiam jeszcze do Fixed Limit;)