Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam!

10 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
486 Wyświetlenia

Nazywam się January (tak wiem, świetne imię -,-) i lat liczę prawie 20. Jestem w klasie maturalnej technikum elektronicznego. Aktualnie stoję na rozwidleniu i zastanawiam się, w którą stronę zrobić krok tj. wyjazd za granicę czy studia techniczne, ale nie o tym ten temat.

Jakiś czas temu trafiłem na bukmacherkę, ale po wydaniu 20zł i utracie ich na drugi dzień doszedłem do wniosku, że to nie ma sensu, bo jest to hazard, a na tym zarabia tylko buk. Później natrafiłem, że poker to gra umiejętności (jakieś 3 dni temu) i zacząłem czytać. Aktualnie czekam na darmowe 10$ i w międzyczasie gram freerolle na pokerstars próbując ogarnąć podstawy. Niestety poziom jeszcze basic wiec z bólem muszę czekać na miedź i nowe artykuły.

Dlaczego w to gram? Nie będę pisał to samowychwalańczych rzeczy, ale w skrócie uznałem, że to może być gra dla mnie. Czy będzie? Mam nadzieję, bo życie pokerzysty wydaję się być interesujące. Do tego istotnym faktem są pieniądze, a raczej ich brak. Nie będę mówił, że tak nie jest. Jeśli mam zostać studentem to potrzebuje jakiegoś źródła gotówki, bo za wiele już widziałem co można dostać za pieniądze, a życie za 600zł miesięcznie mi się nie widzi dlatego w przeciwnym wypadku raczej wybiorę życie na obczyźnie.

Planów nie mam żadnych, jestem kompletnym świeżakiem więc nie będę pisał jakie gry preferuję.

To chyba tyle, jeśli kogoś coś zainteresuje to mogę rozwinąć myśl, a jak nie to zwykłe cześć wystarczy.

High Pjona!

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

Cześć January,

witam Cię serdecznie w naszym gronie _thumbsup:

Rzeczywiście, Twoje imię jest niepowtarzalne.

Skoro jesteś na rozdrożu i nie wiesz, w którą stronę pójść oraz nie wiesz, jaka forma pokera najbardziej będzie Ci odpowiadać, to przeczytaj sobie poniższy artykuł omawiający różnice pomiędzy odmianami pokera:

-> Jaki rodzaj Texas Hold`em najbardziej ci odpowiada?

Na początek od razu przestroga. Zanim dojdziesz do ciekawych pieniędzy w pokerze, czeka Cię żmudna droga nauki. Poker to wbrew pozorom ciężka praca, a zagrania wydające się łatwymi, bardzo często opierają się na długiej nauce i dokładnej analizie własnej gry oraz usuwaniu z niej słabych stron. Wierzę jednak, że z zapałem przystąpisz do tego dzieła i uda Ci się stanąć na własnych pokerowych nogach.

Poza tym zawsze możesz śmiało pisać na forum i pytać, jeśli czegoś nie będziesz wiedział lub czegoś nie będziesz pewien.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Dobry początek! Napisałeś tutaj zanim przegrałeś te pierwsze 10$. Radziłbym ich nie ruszać dopóki nie przeczytasz wszystkich artykułów i nie obejrzysz wszystkich filmów. Powodzenia, pis joł!

Odpowiedz
Cytat

Przeczytałem artykuł i zwykły no limit wydaje mi się najciekawszą rzeczą.

Z racji tego, że nie ma żadnych freerollów, a na żetony nie grywam to chętnie łyknę jakiś artykuł. Basic arty no limit przeczytane mam już. Dodatkowo jakieś filmiki dla początkujących możecie polecić? Lekcje z pokerstars są godne uwagi? :)

Z tego, że to nie jest takie hop siup to zdaję sobie świetnie sprawę, ale sporo czasu spędzam online przy głupich gierkach, a tak to może coś pożytecznego z tego wyjdzie, a jak nie to rozrywkę chociaż będę miał.

Co do nieruszenia pieniędzy to mam tak, że najpierw próbuję rozeznać się w temacie i szukam stron takich jak te, bo nie lubie kupować w ciemno bubli i wole cokolwiek wiedzieć.

Odpowiedz
Cytat

Witam ponownie :)

widzę, że nadal nie masz brązowego statusu. Czy występują jakieś problemy z przelewem darmowej gotówki?

Jeśli już będziesz miał ten status, to proponowałbym Ci obejrzeć serię nagrana przez naszego trenera babel92:

-> Step by step: cześć 1

-> Step by step: cześć 2

-> Step by step: cześć 3

-> Step by step: cześć 4

-> Step by step: cześć 5

-> Step by step: cześć 6

W filmie zobaczysz, w jaki sposób trener pokonuje stawki oraz jakie zagrania najlepiej wykonywać na poszczególnych limitach.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Pieniądze weszły przed minutą więc czekam na upgrade statusów i połykam wiedzę :)

Odpowiedz
Cytat

Gratuluję brązowego statusu, bo widzę, że już się pojawił _thumbsup:

Jeśli obejrzysz filmy, które Ci zaproponowałem, daj znać, to poszukamy kolejnej porcji wiedzy.

Powodzenia przy stolikach.

Odpowiedz
Cytat

Obejrzałem dwa filmiki, bo 3ci nt. wyższej stawki jest więc zostawiam go póki co. Rozegrałem 800 rąk na poker 770 i z 7.5E jestem na 3.15E. Podręcznikowe błędy ciągle robie i klikam check, bo "a nuż mi się poszczęści i wygram". Dzisiaj w szkole 300 handów sobie rozegrałem i 4 centy straty, bo na jednym stole 3$ na drugim 1$. Jak myślicie oglądać dalej te filmiki czy czymś innym się zająć? I co lepsze na start? Dalsza gra na mikro czy jakieś turnieje grać po 0.25$ wpisowego?

W sumie parę rąk mogłem zapisać i oddać do oceny, ale zapomniałem... ;s

Odpowiedz
Cytat

Hej,

w sumie sam udzieliłeś sobie odpowiedzi na pytanie :)

Wstawiaj ręce do oceny, bo w ten sposób najszybciej poznasz błędy, które popełnisz. Nie kombinuj sam, bo szkoda na to Twojego czasu. Skorzystaj z porad naszych trenerów i sędziów oceniających rozdania!

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Aż się pochwalę. Będzie na granie na micro na P*.

Odpowiedz
Cytat