Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam :)

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
803 Wyświetlenia

Witam! Jestem Maciek i mam 20 lat. Zarejestrowałem się na PokerStrategy, ponieważ zaczynam przygodę z pokerem i chciałbym od czegoś zacząć. No i właśnie..od czego powinienem? Jak się szkolić, z czego korzystać, aby być stawać się lepszym? Dotychczas zagrałem tylko paręnaście śmiesznych partyjek 4fun na portalu Facebook. Stwierdziłem "kurcze to naprawdę jest fajne". Chciałbym podejść do tego trochę bardziej poważnie, czyli nauczyć się grać i próbować swoich sił w pokerze za prawdziwe pieniądze (w przyszłości). Wiem, że aby stać się dobrym graczem to trzeba do tego mnóstwo czasu praktyki. I mówię od razu, że jestem w stanie go poświęcić na grę w pokera.

Byłbym mega wdzięczny, gdyby ktoś mi doradził za co powinienem się wziąć na start, z jakimi materiałami się zapoznać itd.

Pozdrawiam!!!

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
BartekkB

Witaj Maćku,

cieszymy się, że postanowiłeś zarejestrować się na PokerStrategy.com :)

Na początek zapoznaj się z naszą ofertą darmowej gotówki :sdrink
Jest to świetny sposób dla nowych graczy aby bez konieczności robienia depozytu zacząć swoją przygodę z pokerem.

Oprócz tego po skorzystaniu z oferty otrzymasz status brązowy, dzięki czemu będziesz miał dostęp do znacznie większej liczby materiałów. Wyższe statusy możesz otrzymać zdobywając StrategyPoints. Zyskujesz je poprzez grę na naszych partnerskich poker roomach. Ich listę znajdziesz pod poniższym linkiem:

Oczywiście muszą być one podpięte do PokerStrategy.com ;) Innym sposobem zdobycia wyższego statusu jest po prostu jego kupno --> Kup Status

Podpowiem Ci również, że możesz u nas zdobywać pieniądze dzięki zapraszaniu znajomych na nasz portal. Ze szczegółami możesz zapoznać się pod tym linkiem --> Zaproś Przyjaciół

Co do naszej oferty szkoleniowej to możesz zapoznać się z nią przeglądając poniższe linki:

• Artykuły - tutaj powinieneś zacząć. Znajdziesz w nich wiedzę teoretyczną, dzięki której będziesz w stanie wygrywać
  • Filmy szkoleniowe - na filmach nasi trenerzy pokazują jak zamienić teorię w praktykę.
  • Treningi na żywo - w każdym tygodniu odbywają się treningi na żywo, podczas których możesz spotkać się i porozmawiać z naszymi trenerami na wszystkie nurtujące Cię tematy. Jest to świetna forma nauki jeżeli aktywnie bierzemy w nich udział.
  • Dział oceny rąk - jeżeli podczas gry będziesz miał wątpliwości co do rozegrania jakiejś ręki możesz ją zamieścić w tym dziale, a nasi Sędziowie ocenią ją oraz wskażą wszystkie popełnione błędy

Szkoda, że nie napisałeś co Cię najbardziej interesuję (tzn. gry cash, sit and go, turnieje), mógłbym Ci wtedy polecić jakieś konkretne materiały.

Gdybyś miał jakieś pytania lub wątpliwości to pisz śmiało :fdrink

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat

Dziękuję za odpowiedź :) Na pewno skorzystam z linków, które mi podałeś.

Jeżeli chodzi o to co najbardziej mnie interesuję, to są to gry cash, przynajmniej na razie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
BartekkB

Hej,

jeżeli chodzi o gry cash to w zależności od tego czy wolisz full ring (9 os.) czy short handed (6 os.) mogę Ci polecić dla FR:

Natomiast jeżeli chodzi o SH to polecam:

Poza tym oczywiście artykuły: Podstawy oraz Strategia No-Limit.

Zapoznaj się również z tym newsem --> 6 kursów, dzięki którym pokonasz micro stawki.

Niestety nie wszystkie podane wyżej materiały są dostępne od statusu brązowego ale uważam, że warto postarać się o wyższy status żeby mieć dostęp do tych kursów. Na pewno po rzetelnym ich przerobieniu gra na micro stawkach nie będzie dla Ciebie problemem :f_drink:

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
Macio86

Bierz darmową gotówkę - pograsz i zobaczysz czy poker jest dla Ciebie

Pozdrawiam i powodzenia

Odpowiedz
Cytat
Bicek

GL

Odpowiedz
Cytat
djseeed

.

Odpowiedz
Cytat
karoldobo

Witaj, powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
slawciu

Cześć, życzę sukcesów na pokerowych stołach.

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

:welcome: Witaj na naszym forum, życzymy powodzenia przy pokerowych stolikach!

Odpowiedz
Cytat
Lonke777

szczere gl

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Dobra decyzja - zacznij od cash a potem się zobaczy - powodzenia przy stołach!

Odpowiedz
Cytat