Skip to forum
Notifications
Clear all

Zagrać LIVE!

672 Posts
58 Users
309 Reactions
39.5 K Views
djalbert182

Napisane przez 69CuZo69
Kropkę daje bo jestem ciekaw jak Ci pójdzie.

Nie masz zbyt agresywnego BRM?

Stosuje zasadę że buy-in nie przekracza 1% BR, ale też nie schodzę poniżej poziomu 1 USD/EURo nawet jak mam w BR mniej niż 100, bo zwyczajnie nie chce mi się grać kilka godzin w MTT z glowna wygrana na poziomie kilkunastu USD. Dla mnie poker to tylko hobby (choc miło jak dochodowe) i mogę sobie pozwolić na uzupełnienie BR w razie torby.
Teraz chce zbudować BR żeby po raz kolejny zaatakować poziom wpisowych 5 USD / EUR.

Reply
djalbert182

Update
Coraz lepiej idzie odbudowa BR na Titan, wczoraj zrobiłem duzy błąd w turnieju Richochet i zamiast walki o finalowy stolik, skonczyło sie na 5,11 euro :/.
Niestety od pamiętnej wtopy na 888 i przypadkowym straceniu niemal całego BR, nie mogę się przełamać na tym roomie :/.

Ilość rozegranych turniejów: 36 MTT
Typ gier: MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 177,60 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 0 $*
888 - 12,31 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 408,28 USD (+46,83 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15 (lub 13 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)
*Na obu musialem uzupełnić br wplatą w czasie trwania MBC, ale kwoty wpłat odejmuje od mojego aktualnego BR, tak jakbym je z powrotem wyplacił.

Reply
Skibcio

Nie wiem czy jest senes tak usilnie grać na poker roomie jeśli nie sprawia Ci to frajdy, np. z powodu złych wspomnień. Może warto dołożyć coś innego, np. FullTilt. Soft jest bardzo dobry, nie ma tak dużo osób jak na PokerStars, a oferta turniejowa jest całkiem ciekawa. Kilka razy brałem udział w turniejach, w których poker room sporo dopłacał z własnej kieszeni. Rekord jaki spotkałem to turniej z 10 000 $ GTD, a graczy było niecałe 3,5k przy wpisowym 2,5$ już z rake'iem.

Reply
djalbert182

Nie no spoko, ja tak łatwo się nie poddaje, moim "głownym" roomem jest wciąż Titan, do tego dokladam sobie srednio po 2 MTT z 888 i PS. Na 888 miałem wcześniej dobrą serię i ogólnie widze, że jest tam sporo slabszych graczy, ale przez to, że sporo jest calling station jest dosyć spora wiaracja i trzeba się uzbroic w cierpliwość. Po za tym podoba mi się kilka turniejów tam. Prędzej odpuszcze PS bo ciężko mi znaleźć tam turki dobrze dopasowane do mnie. Praktycznie nie ma wieczorami "regularnych" MTT za 1 USD, są jedynie za 2,20 USD a to juz mocno naciąga mój BR, do tego bardzo duzy field, więc latwo stracić cały BR nim w końcu coś się uda ugrać. 180 z kolei mają troche małe pule i cięzko mi się do nich odpowiednio zmotywować.

Reply
djalbert182

U mnie w tym tygodniu pad dysku w kompie (podczas sesji :why:) spowodował, że zdążyłem rezegrać tylko paru turniejów i nie zdążyłem wrzcić podsumowania na MBC, ale naprawde wiele sie nie zmieniło. Wieczór dopiero bede mógł sie zalogować do poker roomów i podac aktualne bank rolle :/.

Reply
djalbert182

Update
Jak pisałem, z pwoodu awarii kompa, znów ubogi tydzien :(.

Ilość rozegranych turniejów: 16 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 177,79 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 0 $*
888 - 3,57 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 397,97 USD (-10,31 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 16 (lub 14 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)
*Na obu musialem uzupełnić br wplatą w czasie trwania MBC, ale kwoty wpłat odejmuje od mojego aktualnego BR, tak jakbym je z powrotem wyplacił.

Reply
KamilCuber18

tendencja spadkowa.... w końcu przyzre ! :)

Reply
djalbert182

Update
Po bankrollu tego na razie nie widać, ale od 2-3 tygodni mam poczucie (nie wiem czy słusznie), że jakość mojej gry znacznie się poprawia. Zwiększył się współczynnik turniejów kończonych w ITM (ale na niskich poziomach póki co), jakby jeszcze nie zdarzające się momenty nieuwagi i głupie błędy byłoby znacznie lepiej, ale właśnie chyba ich ilość spada. Do tego pierwszy raz chyba zdarzyła mi się sesja, podczas której grałem na 3 roomach jednocześnie i na wszystkich skończyłem na + :).

Ilość rozegranych turniejów: 43 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 180,92 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 0 $*
888 - 3,26 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 399,36 USD (+1,39 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 17 (lub 13 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
djalbert182

Update
Nadal mam poczucie, że ostatnio zrobiłem postępy w grze i nadal tego nie widać po br. Dziś to wogole jakies apogeum, na 10 turniei z 5-6 odpadnięć było przy 80-90% w moją stronę :). Czekam na mitycznego long runa :).

Ilość rozegranych turniejów: 46 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 137,75 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 0 $*
888 - 3,20 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 350,01 USD (-49,36 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 18 (lub 15 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
werter18

Powodzenia i ciśniesz dalej, kilka razy Cie spotkałem na Netbecie, strasznie tight grasz, albo po prostu karta nie siedziała. Grubych shipow życze :f_drink:

Reply
djalbert182

Napisane przez werter18
Powodzenia i ciśniesz dalej, kilka razy Cie spotkałem na Netbecie, strasznie tight grasz, albo po prostu karta nie siedziała. Grubych shipow życze :f_drink:

Dzieki :).

Reply
Sekwi

powodzenia również widzimy się czasem na stołach

Reply
djalbert182

Update
Czyżby zwiastun mitycznego long runa ? :).

Ilość rozegranych turniejów: 47 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 196,94 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 0 $*
888 - 2,98 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 412,92 USD (+62,91 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 19 (lub 16 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
djalbert182

Update
Jest nieźle, choć mogło być znacznie lepiej. Umiarkowanie udany Micro Milions, pozwolił odbudować nieco BR na PS :).

Ilość rozegranych turniejów: 55 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 182,97 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 58,15 $*
888 - 3 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 455,87 USD (+42,95 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 20 (lub 17 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
Skibcio

Dużo MTT grasz w jednej sesji? Zauważyłem, że w ciągu tygodnia masz prawie zawsze tyle samo gier rozegranych ~50, to już chyba jakieś z góry ustalone turnieje grasz?

Reply
djalbert182

W jednej sesji gram przeważnie 7-12 turniejów. Generalnie mam swój "set" wieczornych turniejów, które grywam (czasami cos tam wskakuje innego, jak np. teraz micro milions). Liczba zależy od tego jak mi idzie, bo staram się nie mieć więcej niż 6, góra 7 otwartych stolów na raz, zauważyłem, ze przy większej ilości zaczynam robić znacznie więcej błędów. Czyli jeżeli w tych turniejach, które zaczynają się wcześniej mi dobrze idzie i nie odpadam do czasu rozpoczęcia się późniejszych turniejów (+15 minut na late reg, bo pozniej to raczej nie wchodze w turnieje), to odpuszczam odpowiednią liczbę tych późniejszych, żeby nie przekraczać limitu otwartych na raz stołów.

Reply
djalbert182

Update
Z okazji "specjalnych' promocji jak Macro Milions czy tak ja teraz "Summer Sales" na ipoker, czasem naciągam reguły BM. O ile MM sie oplaciło o tyle, niestety na ipoker mój BR troche oberwał, trzeba będzie znów odbudowywać :/.

Ilość rozegranych turniejów: 77 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 118,98 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 80,55 $*
888 - 7,59 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 414,30 USD (-41,57 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 21 (lub 18 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
djalbert182

Update
W tym tygodniu troche mniej MTT, z wiadomych względów ;-).

Ilość rozegranych turniejów: 41 MTT
Aktualny bankroll:
Titan - 110,29 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 75,31 $*
888 - 13,34 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 405,25 USD (-9,05 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 22 (lub 19 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
djalbert182

Update
Long run nie chce nadejść, tymczasem nadszedl niezły downsig :/.

Ilość rozegranych turniejów: 66 MTT + 8 Sit&Go (zbieram puzzle w nowej pormocji :P)
Aktualny bankroll:
Titan - 70,95 euro
NetBet - 195,28 $
P* - 62,76 $*
888 - 22,35 $*
Lącznie, wedlug kursu z PS(eur/usd): 359,14 USD (-46,10 USD)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 23 (lub 20 jeżeli nie liczymy tych w których miałem przerwę)

Reply
Skibcio

Jaką promocję masz na myśli, bo chyba coś przeoczyłem :thinking:

Reply