Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posts
56 Users
611 Reactions
21.3 K Views
RobertByku2

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.95 (99 bb)
BB: $5.02 (100.4 bb)
Hero (UTG): $5.30 (106 bb)
MP: $5.19 (103.8 bb)
CO: $2.71 (54.2 bb)
BTN: $5.61 (112.2 bb)

Preflop: Hero is UTG with Q♣: A♣:
Hero raises to $0.12, MP raises to $0.25, 3 folds, BB calls $0.20, Hero calls $0.13

Flop: ($0.77) K♥: J♠: T♦: (3 players)
BB bets $4.77 and is all-in, Hero raises to $5.05 and is all-in, MP folds

Turn: ($10.31) 6♥: (2 players, 2 are all-in)
River: ($10.31) Q♥: (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$10.31 pot ($0.43 rake)
Final Board: K♥: J♠: T♦: 6♥: Q♥:
BB showed A♥: 9♥: and won $9.88 ($4.86 net)
Hero showed Q♣: A♣: and lost (-$5.02 net)
MP mucked and lost (-$0.25 net)

Noł manej in poker, kurła...:wtf:

thEdHermes

W niedzielę byłeś chyba pierwszy w leaderach na 5,szkoda że się nie utrzymało.Mi ostatnio ciężko przebić się przez 4k pointsów:f_frown:
Ile stołów grasz?Przy jakim rollu atakujesz 10?:f_biggrin:

RobertByku2

Napisane przez thEdHermes
W niedzielę byłeś chyba pierwszy w leaderach na 5,szkoda że się nie utrzymało.Mi ostatnio ciężko przebić się przez 4k pointsów:f_frown:
Ile stołów grasz?Przy jakim rollu atakujesz 10?:f_biggrin:

Widzisz, nawet nie wiedziałem. Nigdy nie zaglądam na te zestawienia, w ogóle mnie nie interesują. Wpadnie, to wpadnie, a jak nie, to nie :D

Co do ataku... w ogóle o tym nie myślałem i nie myślę. Żadnych kalkulacji nie mam kiedy wejdę. Najpierw będę na tych piątkach, jakąkolwiek próbkę zrobię i wtedy zdecyduję, co robić dalej. Priorytetem musi być wtedy komfort.

RobertByku2

Środa, dzień spazzerki. Nie wiem co się dzieje, że dostaję małpiego rozumu akurat w ten dzień (znowu), ale kiedy wyczułem, że znowu zaczynam szaleć, to wyszedłem ze stołów. Tydzień znowu z profitem (i zapewne tak go zakończę), ale... mam powtórkę i to w krótkim odstępie czasu od ostatniej akcji takiej. Nie jest to dobry symptom.

Chyba czas na odpoczynek.

xeperek

Wiem o co chodzi z kolei jak miałem tak wczoraj że byłem zmęczony ale miałem ochotę na grę i to był błąd bo podejmowałem głupie decyzje. Trzeba się pilnować bo nikt Cię nie upilnuje :D

RobertByku2

Jest taki wariacik na stawkach, który chyba jest największym waleniem na piątkach. Warto być cierpliwym i grać z takimi deep. Wtedy sami oddają :D

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.32 (86.4 bb)
BB: $17.39 (347.8 bb)
UTG: $5.22 (104.4 bb)
Hero (MP): $12.66 (253.2 bb)
CO: $4.95 (99 bb)
BTN: $5 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with A♣: 4♣:
UTG folds, Hero raises to $0.12, CO raises to $0.43, 2 folds, BB calls $0.38, Hero calls $0.31

Flop: ($1.31) 3♥: 2♦: 5♣: (3 players)
BB bets $1.26, Hero calls $1.26, CO raises to $4.52, BB calls $3.26, Hero raises to $12.23 and is all-in, BB calls $7.71

Turn: ($30.29) 4♥: (3 players, 1 is all-in)
River: ($30.29) 4♦: (3 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$30.29 pot ($1 rake)
Final Board: 3♥: 2♦: 5♣: 4♥: 4♦:
BB showed 3♠: 9♥: and lost (-$12.66 net)
Hero showed A♣: 4♣: and won $29.29 ($16.63 net)
CO showed J♦: J♠: and lost (-$4.95 net)

jacojacek

Prawda.
Ileż to razy byłem taką rybką:f_drink:
Transformacja trwa _drink:
:gl:

kacic

Jaki nick gościa? Dobry bankomat :D

Co do ataku... w ogóle o tym nie myślałem i nie myślę. Żadnych kalkulacji nie mam kiedy wejdę. Najpierw będę na tych piątkach, jakąkolwiek próbkę zrobię i wtedy zdecyduję, co robić dalej. Priorytetem musi być wtedy komfort.

Wiem, że pisałeś że wolisz pograć komfortowo nl5, ale gdybyś rozważał czasem, żeby uderzyć wyżej to mogę powiedzieć, że nie ma za dużej różnicy między nl5 a nl10.
Chyba że w głowie, bo mentalnie czasem się człowiek blokuje jak ma zaatakować wyżej i wtedy gra gorzej, no i łatwo się można w takich okolicznościach sfrustrować. Dlatego dobrze jest wziąć sobie taki shocik na kilka buy inów i jak stracisz to stracisz, ale dajesz sobie szansę żeby się utrzymać na nowym limicie.
Ale wiadomo, jestem daleki od namawiania. Wierzę, że każdy powinien grać to co chce i z czym czuje się dobrze.
Powodzenia w każdym razie.

RobertByku2

TYDZIEŃ #4

Ilość rąk: 12684 (z czego razem 46870 - 46,87% celu)
Stawki: NL5 reg
Aktualny bankroll: $493.76
Zysk/strata: +$119.36
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 4

Prawie połowa celu za mną. Powoli, do przodu.

Napisane przez kacic
Jaki nick gościa? Dobry bankomat :D

OMGBardock (chyba jakoś tak). Wariat jakich mało.

Napisane przez 7bekon7

Wiem, że pisałeś że wolisz pograć komfortowo nl5, ale gdybyś rozważał czasem, żeby uderzyć wyżej to mogę powiedzieć, że nie ma za dużej różnicy między nl5 a nl10.
Chyba że w głowie, bo mentalnie czasem się człowiek blokuje jak ma zaatakować wyżej i wtedy gra gorzej, no i łatwo się można w takich okolicznościach sfrustrować. Dlatego dobrze jest wziąć sobie taki shocik na kilka buy inów i jak stracisz to stracisz, ale dajesz sobie szansę żeby się utrzymać na nowym limicie.
Ale wiadomo, jestem daleki od namawiania. Wierzę, że każdy powinien grać to co chce i z czym czuje się dobrze.
Powodzenia w każdym razie.

Dzięki! Mi się nigdzie nie spieszy. Zrobię swoje co zaplanowałem i zdecyduję co dalej :D powodzenia na stołach!

DzikiHenry

powoli hehe dobre mi powoli. Kusza te regi kusza jak cholera.

RobertByku2

PÓŁMETEK

Jako, że jestem w połowie drogi (swojego pierwszego celu - 100k hands na NL5 reg), to w skrócie opiszę pierwsze swoje odczucia.

Na początek to, co Misie lubią najbardziej, czyli konkrety:

Sam limit baaaardzo przyjemny, choć ostatnio nieco swingowy. Bardzo pomaga mi kolorowanie przeciwników i gra z odpowiednimi graczami. Jest możliwość znalezienia rybek o każdej porze dnia, ale nie ma ukrywać - wieczorami jest w czym wybierać.

Co do samych planów - przekroczyłem w lutym zaplanowane 30k rozdań i celuję w 50k. Przyznam, że dawno nie byłem tak konsekwentny w ilości rozegranych rozdań i realizację swoich planów w tym zakresie. Czasem są momenty ciężkie, ale przerwy, pewien dystans do samej gierki powoduje, że szybko wracam na swoje tory.

Stan bankrolla na teraz to $505,99. Sam rake na NL5 jest dość wysoki, bo do tej pory na 53566 rozdań zapłaciłem $209,43, co daje 7,82 bb/100 samego rake. Odejmując startowe $90 i czysty zysk ze stołów, wychodzi, że reszta to skrzynki, dolary z coinsów, ledearboardy - $69,14. Wychodzi 33% rakeback. Not bad, wiedząc, że nie uczestniczę w Monthly Poker Challenge (chociaż dostałem na początku miesiąca powiadomienie, by wyrobić $400 rake - na NL5 nie do zrobienia).

Co do najbliższych planów... Chciałbym utrzymać swój cel i zrobić 100k hands na NL5 reg. Szacuję, że realnie zrobię to do końca kwietnia, chociaż jeśli tempo będzie takie jak teraz, to może być cel zrealizowany nieco szybciej, niż zakładałem. Jeśli osiągnę cel i będę z rollem w okolicach $700, to będę atakował NL10.

Do tego miła informacja (o której mi napisał znajomy), na dziś (jeśli chodzi tylko o miesiąc luty) jestem w TOP3 na PokerStars, jeśli chodzi o graczy na NL5 reg. Dokładnie drugie miejsce na teraz. Nie ukrywam, że byłem zaskoczony tą informacją, chociaż uważam, że... po prostu mi żre i mam runa. Raczej wątpię, by się to utrzymało, chociaż miło jest na serduszku, kiedy ktoś Ci pisze "wiesz, że jesteś w topce na swoich stawkach w lutym?". Patrząc realnie - dalej utrzymuję warunek 7 EV bb/100 przy 100k rozdań i taki mnie bardzo zadowoli. Jak to się skończy, zobaczę za tydzień.

Jeśli się podoba - łapa w górę :f_drink: a jak macie pytania, czy swoje obserwacje, zdanie - śmiało piszcie.

Pozdro i z fartem na stołach! :f_drink:

diemdzi

Świetny wynik, ciśniesz ich tam ostro.
Co do NL10, wejście przy 70BI jest takie baardzo zachowawcze, a przecież te limity wiele się od siebie nie różnią. Co myślisz o tym, żeby chociaż dodawać sobie po jednym stole, albo grać NL10 wieczorem lub w weekendy?

DzikiHenry

wynik kozak!
Myslalem ze miales na tygodniowkach 30-50bb/100 ale moja matma musiala szfankowac :D

DzikiHenry

btw jakimi statami to pojechales ? zdradzisz?

RobertByku2

Napisane przez diemdzi
Co do NL10, wejście przy 70BI jest takie baardzo zachowawcze, a przecież te limity wiele się od siebie nie różnią. Co myślisz o tym, żeby chociaż dodawać sobie po jednym stole, albo grać NL10 wieczorem lub w weekendy?

Owszem, jest zachowawcze, natomiast ile razy próbowałem BRM 40-50bi, to wystarczyły momenty spazzów, gdzie tracę 5-10bi i płynąłem za grubo. W końcu chcę to zrobić komfortowo. Chociaż zastanawiałem się, czy nie robić takich shotów w weekend wieczorem, ale za każdym razem jak tak robiłem w przeszłości, to źle się kończyło.

Napisane przez DzikiHenry
wynik kozak!
Myslalem ze miales na tygodniowkach 30-50bb/100 ale moja matma musiala szfankowac :D

Nie no, przy takim volume to byłby wynik wtedy kosmiczny :D

Napisane przez DzikiHenry
btw jakimi statami to pojechales ? zdradzisz?

25/20/6, zero szaleństwa, nawet bardzo tight.

diemdzi

Napisane przez RobertByku2

Napisane przez diemdzi

Owszem, jest zachowawcze, natomiast ile razy próbowałem BRM 40-50bi, to wystarczyły momenty spazzów, gdzie tracę 5-10bi i płynąłem za grubo. W końcu chcę to zrobić komfortowo. Chociaż zastanawiałem się, czy nie robić takich shotów w weekend wieczorem, ale za każdym razem jak tak robiłem w przeszłości, to źle się kończyło.

Rozumiem i zgadzam się, że najważniejszy jest komfort psychiczny. Jednak warto shotować jak jest się na fali wznoszącej, tak jak to było w moim przypadku i shocie na NL25. Nie podjąłbym się wejścia na wyższe stawki, gdyby nie pewność siebie, którą dał mi upswing, mimo że i wcześniej bankroll mi na to pozwalał.

jacojacek

Elegancko,:gl:

Dyszka90

warto robić shoty jak się dużo uczysz jak tylko grasz to nie warto

RobertByku2

Napisane przez diemdzi

Napisane przez RobertByku2

Napisane przez diemdzi

Rozumiem i zgadzam się, że najważniejszy jest komfort psychiczny. Jednak warto shotować jak jest się na fali wznoszącej, tak jak to było w moim przypadku i shocie na NL25. Nie podjąłbym się wejścia na wyższe stawki, gdyby nie pewność siebie, którą dał mi upswing, mimo że i wcześniej bankroll mi na to pozwalał.

Ty i Bekon daliście mi do myślenia (w sumie nie tylko Wy). Rozważam teraz atak na dwóch stolikach reg, tylko późnym wieczorem, by sobie zmaksymalizować szansę na pozostanie wyżej. Grałem już na NL10, również nie widzę dużej różnicy... chociaż mam obawy - mam na myśli swoje demony i spazzfest.