Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] abc?

19 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,305 Wyświetlenia
kustra

Witam

Czy zna może ktoś jakiś sposób zmuszenia się do gry abc?
Grając często zaczynam wybierać dziwne linie, jeżeli w ogóle można je tak określić. Zaczynam za bardzo levelować, przeceniać przeciwników itd.

Jak się zmusić do gry straightforward?

pozdrawiam,

18 odpowiedzi
dzjeszt

multitabling powinien pomoc, bo czasu na kombinowanie nie ma

kustra

Nie mam ochoty uprawiać multitablingu. Gram 3 stoły rusha i jest fajnie.
Dodam, że kombinować zaczynam, gdy wpadam w lekki swing.

Sanczezzo

Ja wypisuje sobie na kartce rzeczy ktore niepotrzebnie robie za czesto :)

Przyklad:

1) Uwazniej stilowac
2) Węższa izolacja limperow
3) Mniej calli 3betów z BU/CO vs blinds
4)...
5)...

Itd itd ;) Moze pomoze

kustra

I co z tą kartką? Zjeść?

ahh, taki marny żart :)

Także o tym myślałem i wydaje mi się to dość fajnym rozwiązaniem. Tylko, że długopis zgubiłem.

MULTITABLING, mi mega pomógł, nie dość, że gram na większej liczbie stołów (więcej BB/h), to jeszcze 0 tiltu, czyste profitowe ABC (aczkolwiek blefy w pewnych oczywistych spotach też robię) :)
Dzieje się wystarczjąco dużo żebyś od razu zapomniał o bedbicie lub sakałcie, który Ci się przed chwilą przytrafił

Jak na rushu to trzy stoły można już nazwać multitablingiem ;) Postaraj się może nie myśleć za dużo o poszczególnych rękach. Powiedz sobie "on tutaj jak najbardziej może blefować, ale ja nie mam wystarczająco mocnej ręki, żeby zbudować taką pule" lub "po co go blefować skoro to fish i zrobi calldown z druga para?" :P Takie podejście jest spoko, szukaj pewnych spotów,
i tak zagrasz zaraz następną rękę
Grając ABC śmiejesz się fishom w twarz. Nawet gdy Cie czasem wyblefują, badz dostaniesz suckout, to potem i tak Ci się wypłacą gdy złapią kolejnego gutshota :P

smolak

Ja również zapisuje sobie na kartce najczęstsze błędy.

ozi
ozi

Napisane przez kustra
I co z tą kartką? Zjeść?

ahh, taki marny żart :)

Także o tym myślałem i wydaje mi się to dość fajnym rozwiązaniem. Tylko, że długopis zgubiłem.

Odnośnie karteczki i zapisania sobie swoich reguł, których chcemy się trzymać dobrym rozwiązaniem są 'sticky notes' (programy typu Notezilla, etc. - wystarczy poszukać na googlach ;)).

Będziesz mieć przyklejoną 'karteczkę' na pulpicie (obok stolików ;)), która będzie przypominać o Twoich założeniach :f_thumbsup:

el33ment

A ja sobie wynotowałem najważniejsze informacje z artykułów dostępnych na brązie w takiej oto formie:
- 3 zestawy po 3 kartki
- każdy zestaw odnosi się do innej sytuacji (gra z inicjatywą, inicjatywa przeciwnika, multi-way poty - nikt nie ma inicjatywy)
- każda kartka odnośnie innej rundy
- gram między 1 a 3 stoliki, zależy od dnia
- ...?
- Profit!

A co do najczęściej popełnianych błędów, to zapisuję każdy na kartce tak, aby zajmował całą stronę i naklejam go na przeciwległą ścianę, tak żeby mieć go cały czas na widoku ;-)

kustra

Ta notezilla zajebista sprawa i nawet długopisu nie trzeba! :) Dziękuję bardzo, bardzo.
Wbrew pozorom dobrzy z Was ludzie :)

BSCpl

Tylko prosze sie nie smiac ! Mi pomaga ;)

Tak na moje to rozegraj 50k rak na obecnym limicie, sam zobaczysz ze to nie ma sensu :facepalm:

jackopla

Napisane przez kustra

3 stoły rusha to jak 15-20 normalnych
przynajmniej u mnie

autic

Napisane przez jackopla

Napisane przez kustra

3 stoły rusha to jak 15-20 normalnych
przynajmniej u mnie

trochę to nietrafione porównanie, bo na 4 stołach rush [ to maks na jednych stawkach ]. masz do podjęcia maks 4 decyzje, a na 20 masz ich 20 w danej chwili i musisz je podejmować czasem równie szybko jak na tych raszowych, do tego grając 20 stołów dochodzi do tego table selection, którego de facto nie uświadczymy na rp, czyli imo 4 stoły rp to taki easy mode w porównaniu do masstablingu

oczywiście napotykamy tam inne problemy, ale to już wynika bezpośrednio z specyfiki rp

jackopla

wiedzialem ze zostanie to opacznie zrozumianie

chodzilo mi ze na 3 stołach rush mamy taką samą ilość hands\hour jak 15 normalnych stolików FR

co do 20 decyzji na raz to się nie zgodzę, jak ktoś gra 20 stołów to raczej czeka aż bedzie jego kolej na dezycje, okno zrobi się 'aktywne'
a to nigdy nie będzie w liczbie 20 na raz, większość czasu to czekanie na swoją kolej lub na kolejne rozdanie po spasowanej ręce

pewnie liczba tych dezycji w danej chwili będzie podoba do tych 4 stołów RP w zaleznosci jaką klikalność osiągamy na rushu

M się abc skojarzyło z

. Do pokera też pasuje ;)

autic

Napisane przez jackopla
wiedzialem ze zostanie to opacznie zrozumianie

chodzilo mi ze na 3 stołach rush mamy taką samą ilość hands\hour jak 15 normalnych stolików FR

co do 20 decyzji na raz to się nie zgodzę, jak ktoś gra 20 stołów to raczej czeka aż bedzie jego kolej na dezycje, okno zrobi się 'aktywne'
a to nigdy nie będzie w liczbie 20 na raz, większość czasu to czekanie na swoją kolej lub na kolejne rozdanie po spasowanej ręce

pewnie liczba tych dezycji w danej chwili będzie podoba do tych 4 stołów RP w zaleznosci jaką klikalność osiągamy na rushu

ahh fakt trochę opatrznie to zrozumiałem, w sumie nie ma o czym dyskutowac zbytnio, ale dla mnie granie 4 stołów fr rp to rozrywka i relaks w porównaniu do masstablingu, no ale to pewnie takie subiektywne odczucie

4 stoły rusha to pikuś w porównaniu do 20 zwykłuch stołów. Na rushu w ekstremalnej sytuacji możesz mieć 4 flopy na raz (co się rzadko zdarza raczej bo jak się dzieje coś ciekawego to nie spamujesz quick fold). Jak teraz gram 20 stołów, to średnio na godzine kilka razy się zdarzy, że masz 6+ flopów i bardzo mało czasu na decyzje.
Wczoraj miałem rekord, 5xAA+AK+JJ+blind war jednocześnie, myślałem że mi nadgarstek wybuchnie...

autic

Napisane przez eMkcuF
4 stoły rusha to pikuś w porównaniu do 20 zwykłuch stołów. Na rushu w ekstremalnej sytuacji możesz mieć 4 flopy na raz (co się rzadko zdarza raczej bo jak się dzieje coś ciekawego to nie spamujesz quick fold). Jak teraz gram 20 stołów, to średnio na godzine kilka razy się zdarzy, że masz 6+ flopów i bardzo mało czasu na decyzje.
Wczoraj miałem rekord, 5xAA+AK+JJ+blind war jednocześnie, myślałem że mi nadgarstek wybuchnie...

no dla mnie gdyby nie tn to mission impossible ;p