Skip to forum
Notifications
Clear all

pytanie

79 Posts
22 Users
14 Reactions
16.1 K Views

Uwazacie ze jesli w niewiarygodny czasem sposób przegrywa sie rozdania to powonno sie rzucic pokera? Bo ja naprawdę umiem grac ale mam niesamowitego pecha.

Reply
78 replies
YourMomBet

Reply
venatici
Reply
AqueousIVigo

Zapoznaj się dokładnie z prawdopodobieństwem i wariancją działającą w pokerze. Być może sposób w jaki przegrywasz wcale nie jest taki niewiarygodny. Dodatkowo kwestia zdarzeń niezależnych itp. - duże downswingi są mało prawdopodobne, ale nadal nie oznacza to, że nie mogą się wydarzyć. Prawdopodobne jest również, że nigdy w życiu nie wygrasz żadnego flipa. Bo czemu by nie ;)

Reply

Wiem co myslicie. Ze gosc nie umie grać i narzeka na pech. Ale ja umiem grac. Ale jrsli 5 razy z rzedu odpada sie top para to jednak jest pech. Mam AA gosc A9 i trafia kolor z 9. Takie przykre troxhe. Ja nie chce szcxescia w pokerze. Chce nie mieć pecha. A bede stalym bywalcem stolow finałowych

Reply
venatici

Napisane przez cezar2601
Wiem co myslicie. Ze gosc nie umie grać i narzeka na pech. Ale ja umiem grac. Ale jrsli 5 razy z rzedu odpada sie top para to jednak jest pech. Mam AA gosc A9 i trafia kolor z 9. Takie przykre troxhe. Ja nie chce szcxescia w pokerze. Chce nie mieć pecha. A bede stalym bywalcem stolow finałowych

Jak każdy.

Reply

Wiem ze jak kazdy. Tylko ile pricent rizdan z AA przegrywacie jeden na jeden? Bo ja ok 80

Reply
Lukkk89

na próbce rozdań?

Reply
YourMomBet

Ponad 500

Reply
AqueousIVigo

Nadal jest to możliwe :) Ale skąd masz pewność, że od 501 rozdania nie zaczniesz wygrywać 100% takich spotów przez kolejne 1000 rozdań? Nie masz ;)

Reply
YourMomBet

Napisane przez cezar2601
Ponad 500

Uciekaj bo Cię zjedzą, a tak serio to polecam ci poker mindset zaraz w pierwszym rozdziale jest o wszystkim mowa ;)

Reply
Akhav

Jeśli na 500 rozdań otrzymałeś AA więcej niż 2-3 razy to masz sporo szczęścia wbrew pozorom:).

Reply

Chodzilo mi o to ze 500 rozdsn majac asy przegtalem jeden na jrdnego a asy trafuaja mi sie rsz na 200 rozdan albo i rzadziej

Reply
venatici

To po prostu znaczy, ze zle je rozgrywasz.

Reply
szoker22

na forum od 10.04.2015 .... i odrazu płacz jest :f_mad:

Reply

Zle? A co bys zrobił gdy na pre flopie dostajesz pusha?? Pewnie bys zrzucił. To ze jestem krotko na forum nie znaczy ze gram krotko bo ribie to od ponad 2 lat

Reply
venatici

A wez wyfiltruj te swoje 500 rozdan i wrzuc na forum.

To, ze grasz dlugo, nie znaczy, ze grasz dobrze.

Reply

Nie widze nic zlego w sorawdzeniu pusha jednego gracza majac AA. A mi o yakie rozdsnia chodzi. Bo rozumiem sytuacje taka ja wczoraj ze zawodnik limpuje z UTG ja podbijam z MP 1 on sprawdza. Stol to 2 5 9 ja podbijsm on speawdza turn to J znow spr moje podbicie a river to 9 i okazuje sie ze ja mial. Trafił TPTK na flopie i speawdzal do konca.

Reply
venatici

Ok, juz sie nie bede wysilal, zeby Ci pomoc, skoro jak mowisz wszystko z Twoja gra i mindsetem jest ok.
Pozostaje mi tylko wirtualne poklepanie Cie po plecach i doradzenie, ze moze skoro maszynka jest tak nie sprawiedliwa w stosunku co do Twojej osoby to lepiej rzucic pokera.
MASZ NIEWYOBRAZALNEGO PECHA!!!!

Reply