Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

pytanie

79 Posty
22 Użytkownicy
14 Reakcje
16.1 K Wyświetlenia

Dobrze kolego vinatici. Moge zadac Ci jedno pytanie co bys zrobił na danym stole?

Odpowiedz
Cytat

Dobrze kolego venatici. Co bys zrobil na stole A 6 6 Q 10 majac AA a twoj rywal wsuwa wszystko?

Odpowiedz
Cytat
Kaczajpg

Napisane przez cezar2601
Dobrze kolego venatici. Co bys zrobil na stole A 6 6 Q 10 majac AA a twoj rywal wsuwa wszystko?

a kolega nie uczy się na testy gimnazjalne?;p
:f_ugly:
z fartem!!!

Odpowiedz
Cytat

Turniej sprzed chwili gosc cały czas wsuwa all in. Nikt nie speawdzal fo. Wkoncu speawdzalem z JJ. pokazak AK. od razu na flopie K i odpadam

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez cezar2601

Sprawdzam, ale ja nie mam takiego pecha jak Ty i ja bym to wygrał, a Ty pewnie natknąłeś się na pokera lub quadsy.

Odpowiedz
Cytat

Na 66. Czyli sam widzisz ze zagralem dobrze. A moja linia to bet flop za 1/3 puli check na turnie by dac mu możliwość albo trafienia strita lub mozliwosc blefu na riverze. Bledna linia?

Odpowiedz
Cytat
KochamSzczotePL

Piszesz, że umiesz grać w tą skomplikowaną grę a później narzekasz na przegranie flipa.:f_biggrin:

Spoiler

solid bm+volume+skill=$$$

To tak trudno zrozumieć?
Czytając płaczko posty wnioskuje, że nie masz umiejętności, dobrego nastawienia do gry czyt. akceptacja wariancji i odpowiedniego bankroll management-u

Odpowiedz
Cytat

Pozycz to będę mial odpowiedni bankroll

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

Bo ja naprawdę umiem grac ale mam niesamowitego pecha.

:coolface::coolface::coolface::coolface::coolface::coolface::coolface::coolface:

Odpowiedz
Cytat

[treść edytowana]

//wulgaryzmy - trzasku

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Nie sądzisz, że jeśli 5-6 niezależnych osób piszę Ci, że nie masz racji to może coś w tym jest?

Odpowiedz
Cytat

Ok pd dzis jak ktos zagra pusha przedemna na pre flopie ro zrzucam top pary.

Odpowiedz
Cytat

Nie podoba mi się wasza retoryka ze jesli ktos mowi ze ma pecha to na 100% nie umie grac. I jeszcze jest mi wmawiane ze jesli sprawdzam pusha gracza z top para to jest zle rozegrana reks. Tylko kto z was zrzuca AA lub KK przed flopem??

Odpowiedz
Cytat
venatici

Ja Ci wierze, ze grasz perfekcyjnie, tylko masz pecha.

Odpowiedz
Cytat

Sytuacja z przed sekundy. FT 3 osoby. Gosc z B podbija ja na BB z AQ all in. Pokazuje 98. Stol to Q Q 10 3 J

Odpowiedz
Cytat

A twoje docinki nie robia na mnie wrażenia. Nie gram perfekcyjnie ale gram dobrze. Perfekcyjnie gra Ole Schemion Daniel Negreanu Phil Ivey czy Elky. A ja woem ze gram dobrze.

Odpowiedz
Cytat
Kaczajpg

był taki cytat; ''co łączy poker i sex? w obydwu przpadkach ludze myślą, że są najlepsi'' mnie on nie dotyczy bo faktycznie jestem najlepszy:s_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
bariox

Napisane przez cezar2601
Sytuacja z przed sekundy. FT 3 osoby. Gosc z B podbija ja na BB z AQ all in. Pokazuje 98. Stol to Q Q 10 3 J

Jeśli wrzucasz stacka pre to przegrasz, średnio w 37%, z tym, że może się to zdarzyć kilka razy pod rząd.

Gdy wygrywasz kilka razy pod rząd rozdania, gdy masz mniejsze EV to pewnie nawet tego nie zauważasz.

Jeśli myślisz, że ktoś z forum odczaruje tego twojego "pecha" to się mylisz. Im wcześniej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.
Tyle w temacie.

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo

bariox zobrazował to o czym mniej więcej mówiłem :) AQ wydaje się być niepokonane przy 98, a tu proszę - villain ma AŻ 37% szans na wygraną.

I mało tego, że "może się to zdarzyć kilka razy pod rząd"! To się może zdarzać i ciągle, nieprzerwanie. Są to zdarzenia niezależne. Za każdym razem w takiej sytuacji masz 37% szans na to, że przegrasz - to się nie zmienia. Nadal oczywiście taki scenariusz jest bardzo mało prawdopodobny. Aczkolwiek możliwy :)

Jeżeli zatem wnioskiem dla Ciebie jest to, że masz pecha i nic poza tym i jesteś pewien swoich umiejętności, to nie pozostaje Ci nic innego jak to zaakceptować i po prostu grać :)

Odpowiedz
Cytat

Mnie nie interesują tu procentowe szanse na wygrana tylko to ze kazdy zwas na moum miejscu zrobił by to samo. A wy stale podkreslacie ze ja nie umiem grac.

Odpowiedz
Cytat