Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
230 Posty
59 Użytkownicy
1 Reakcje
18.8 K Wyświetlenia
wukaesiak

Napisane przez blelol
człowieku co ty gadasz. 100k handów na nl25 choć z 3bb to jest 750$ to tego prawie drugie tle z rb a gra praktycznie podobna do nl5 jak ktoś 10bb+ ogarnia na nl5 to i powyzej 5bb bedzie ogarniał na nl25. a ty tutaj mówisz o jakiś graczach wysokich stawek jak gra na nl5000 to ma to w dupie.

Gdyby tak ktoś dał 7 000$ za 100k rąk na micro to wtedty na 100% była by kolejka ale nikt nie bedzie na takie cos marnował czasu, żeby jakiemuś początkującemu udowodnić że można przejść micro w 20k rąk.

EDIT: Cały czas zapominam że tutaj mowa o zoomie :ayfkm:
dokładnie to pisałem wyżej ale chyba nie czytają ze zrozumieniem, tylko mają swoje klapki na oczach magicznymi 5bb/100 na nl5 zoom :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
eatmyroll

Napisane przez robal123
Na chwilę obecną widzę tylko samo gadanie i zero dowodów. Jak chciałem sie założyć o $700 to nie było chętnego. Bo niby słaba kasa.

Ten zaklad obejmuje tez nl5 fr zooma? Bo z powodu cashoutu i tak schodze nizej, a darmowy zastrzyk gotowki sie nie obraze

Odpowiedz
Cytat
robal123

SH tylko. te $700 nie takie darmowe, bo ty wykładasz drugie tyle i przelewamy całość na konto kogoś postronnego. Jak przepierdolisz, to tracisz swój wkład. Tak to widzę.

Ogólnie to myślę, ze nie postawiłem wysoko poprzeczki. 5bb/100 gdzie ludzie robią niby po prawie 20bb/100.

Odpowiedz
Cytat
halunoman

Panowie/Kolegi

Tak sobie czytam ten wątek i męczy mnie jedna kwestia: Moim (może i błędnym) zdaniem NL5 (odnoszę się do FR) to jest limit "absolutne minimum +1" i okupowany jest w dużej/istotnej mierze przez osoby, które opanowały podstawy strategii tj.

* umowne minimum" dopasowania sie do vpip/pfr/3b/wtsd villain'ów
* setmining
* c-bet flop for bluff będąc agresorem PF
* sciaganie value z graczy VPIP 40+
* blinds stealing / defending

Być może teraz projektuje własne niedociągnięcia na ogół graczy tego limitu, ale chyba taką sporą luką w skillu jest tu gra postflop vs inni tego samego typu gracze, których jest na tym limicie sporo. Graczy, którzy opanowali podstawy, ale nie mają na tyle rozwiniętych innych umiejętności/na tyle coś nie trybi, żeby pójść na stałe wyżej, więc kiszą się na NL5.

Być może jest to z mojej strony jakaś forma usprawiedliwienia siebie, no ale w końcu "dział mindset".

Moje pytanie: Gdzie jest jakościowa różnica między "skillem" potrzebnym do gry na NL5, a gry wyżej?

Gubienie się postflop?

Niedostateczne dostosowanie do przeciwników?

Niewystarczająca analiza własnych błędów/ własnej gry?

Decyzje -EV ?

Luki mindsetowe?

Brak znajomości jakichś konceptów/linii?

Wszystkie powyższe?

Moje właściwe pytanie odnosi się do tego: Jak w miarę płynnie przeskoczyć ten ograniczający GAP w skillu?

Byćmoże jest to trywialne pytanie, ale gdzieś tam mnie męczy.

Z góry dziękuję za konstruktywną pomoc.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez robal123

Ogólnie to myślę, ze nie postawiłem wysoko poprzeczki. 5bb/100 gdzie ludzie robią niby po prawie 20bb/100.

:sdrink trzeba Ci polać - dobrze piszesz

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez halunoman
Panowie/Kolegi

Tak sobie czytam ten wątek i męczy mnie jedna kwestia: Moim (może i błędnym) zdaniem NL5 (odnoszę się do FR) to jest limit "absolutne minimum +1" i okupowany jest w dużej/istotnej mierze przez osoby, które opanowały podstawy strategii tj.

* umowne minimum" dopasowania sie do vpip/pfr/3b/wtsd villain'ów
* setmining
* c-bet flop for bluff będąc agresorem PF
* sciaganie value z graczy VPIP 40+
* blinds stealing / defending

Być może teraz projektuje własne niedociągnięcia na ogół graczy tego limitu, ale chyba taką sporą luką w skillu jest tu gra postflop vs inni tego samego typu gracze, których jest na tym limicie sporo. Graczy, którzy opanowali podstawy, ale nie mają na tyle rozwiniętych innych umiejętności/na tyle coś nie trybi, żeby pójść na stałe wyżej, więc kiszą się na NL5.

Być może jest to z mojej strony jakaś forma usprawiedliwienia siebie, no ale w końcu "dział mindset".

Moje pytanie: Gdzie jest jakościowa różnica między "skillem" potrzebnym do gry na NL5, a gry wyżej?

Gubienie się postflop?

Niedostateczne dostosowanie do przeciwników?

Niewystarczająca analiza własnych błędów/ własnej gry?

Decyzje -EV ?

Luki mindsetowe?

Brak znajomości jakichś konceptów/linii?

Wszystkie powyższe?

Moje właściwe pytanie odnosi się do tego: Jak w miarę płynnie przeskoczyć ten ograniczający GAP w skillu?

Byćmoże jest to trywialne pytanie, ale gdzieś tam mnie męczy.

Z góry dziękuję za konstruktywną pomoc.

Mindest i tilt to jedna przyczyna a 2 to izolowanie się a lepsze ręce mysląc że betujemy dla value. 3 pasywna gra z mocnymi układami. 4 Pasywne dobieranie drawów. To są czynniki które nie dają wyjśc z micro.

Co to tych 700$ to ja chętnie ale 30k -40k rak bo więcej mi się nie chce na 10bb zrobię. Napisz co i jak albo priv.

robal123 przyjmij zapro

Odpowiedz
Cytat

robal i jak z tym zakładem ?

Odpowiedz
Cytat
robal123

Trochę mała próbka jak dla mnie.

Ale ostatecznie mogę przystać na 50k, 10bb/100 na speedzie na ipoker.

Odpowiedz
Cytat

Tylko na starsach gram jak cię to urządza to spoko.

Odpowiedz
Cytat
robal123

Przecież masz tez konto na ipoker, wiec co za problem przelać kilka $ ?

Odpowiedz
Cytat
Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez blelol
na ipoker nie gram bo jest ridzed a do tego same boty

Bzdura :rage:
Jednak wciąż są ludzie wierzący w rigged rozdawanie kart i boty.

Odpowiedz
Cytat
garimton

Napisane przez Panmorz

Napisane przez blelol
na ipoker nie gram bo jest ridzed a do tego same boty

Bzdura :rage:
Jednak wciąż są ludzie wierzący w rigged rozdawanie kart i boty.

co do RNG to nie ustosunkuje się ale co do botów, to wiadome jest że na Ipoker gra ich cała masa. Zresztą nie tylko tam. Skąd wiem? Bo sam swego czasu miałem postawionego bota :D Nawet widziałem strony na których sprzedaje się gotowe boty plus strategie jak mają grać.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Napisane przez Panmorz

Napisane przez robal123
Na chwilę obecną widzę tylko samo gadanie i zero dowodów. Jak chciałem sie założyć o $700 to nie było chętnego. Bo niby słaba kasa.

ponad 2k PLN to słaba kasa?
Za siedzenie na tyłku i ciskanie w guziki? Nie jeden może o takiej kasie pomarzyć.
Gdyby te 5bb/100 przy 100k hand's było takie proste, to miałbyś tu sporo chętnych i by się kłócili, kto był pierwszy, byle by zdobyć te 700$.

No ale prawda jest taka, że 5bb/100 na NL5 ZooM jest bardzo ciężkie do wykonania dla przeciętnego pokerzysty z forum.

Można stąd wysnuć dwa wnioski:
1) pełno tu chwalipiętów i trolli, którzy wszystko potrafią "w gadaniu"
2) winrate 5bb/100 na NL5 ZooM potrafią wycisnąć jedynie profesjonaliści grający tak wysoko, że dla nich 700$ to "grosze".

Ja, grając ZooMa robię 10k hand's dziennie. Więc zrobienie tych marnych 100k na ZooMie to kwestia góra 10 dni lub nawet mniej, jakby komus zależało.
Ale chętnych brak :) Z wiadomych względów. Albo ktoś nie umie tego dokonać albo ktoś jest wymiataczem low-high stackes i nie zależy mu na 700$.
A więc Panie @robal
Myslę, że oboje się zgadzamy w kwestii, że NL5 ZooM wcale nie jest takie proste, jak tu się powszechnie mówi...a jeśli jest to komuś proste, to dla zawodowego gracza - a takich jak wiadomo jest niewielu.

Napisane przez Panmorz
Natomiast ZooM NL5 dla mnie to katorga. Nie lubię się bawić z nitami. Owszem, ciągnę na ZooM NL5 jakieś 5-10 bb/100

Przestaniesz wkoncu spamowac to forum tak glupimi postami?

Piszesz ze spokojnie wyciagasz 5-10bb/100 na tym limicie zoom + mowisz ze 700$ to nie małe pieniadze , wiec dlaczego sam nie podejmiesz sie tego challengu, z twoich opowiesci wynika ze byla by to easy money

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez garimton
co do botów, to wiadome jest że na Ipoker gra ich cała masa. Zresztą nie tylko tam. Skąd wiem? Bo sam swego czasu miałem postawionego bota :D Nawet widziałem strony na których sprzedaje się gotowe boty plus strategie jak mają grać.

Jeśli to powyższe jest czystą prawdą, to trzeba jak najszybciej rzucić pokera i zapomnieć o tej nieuczciwej ustawionej grze z botami.
Mam jednak nadzieję, że te boty są bzdurą.
PROSZĘ ADMINISTRACJĘ TEGO PORTALU USTOSUNKOWANIE SIĘ DO BOTÓW NA iPOKER, KTÓREGO ROOMY W DUŻEJ MIERZE PROPAGUJECIE.
APELUJĘ DO ADMINISTRACJI O POSTAWIENIE JASNEGO STANOWISKA W TEJ SPRAWIE!

Odpowiedz
Cytat
GhostlyHeno

Napisane przez Panmorz
PROSZĘ ADMINISTRACJĘ TEGO PORTALU USTOSUNKOWANIE SIĘ DO BOTÓW NA iPOKER, KTÓREGO ROOMY W DUŻEJ MIERZE PROPAGUJECIE.
APELUJĘ DO ADMINISTRACJI O POSTAWIENIE JASNEGO STANOWISKA W TEJ SPRAWIE!

Naprawdę uważasz, że administracja PS.com 'postawi Ci jasne stanowisko' w sprawie która ich praktycznie nie dotyczy? ;) Skąd niby oni mają wziąć rzetelne informacje w tej sprawie? Nawet jeżeli boty istnieją to żaden poker room się do tego nie przyzna (o ile w ogóle wie o ich istnieniu).

Sam swego czasu pisałem różnego rodzaju boty (głównie do gier MMO) i przyznaję, że byłbym w stanie w dość szybkim czasie napisać program który gra za mnie (więcej czasu zajęło by nauczenie go żeby był wygrywający ale nie jest to niewykonalne).

Podsumowując, nie wiem jak ma się sprawa z botami ale z całą pewnością są one jak najbardziej możliwe ;)

Napisane przez Panmorz
Jeśli to powyższe jest czystą prawdą, to trzeba jak najszybciej rzucić pokera i zapomnieć o tej nieuczciwej ustawionej grze z botami.

Pamiętaj, że bot gra tak dobrze jak osoba która go pisała (często nawet gorzej). Ludzie mają dziwne wyobrażenie, że boty podejmują zawsze decyzje EV+. Oczywiście jest to możliwe ale podejrzewam, że jednak większość z nich będzie grało schematami które dobry gracz będzie potrafił ograć. Naprawdę ciężko jest nauczyć takiego bota żeby dobrze blefował itp. Dość szybko i dokładnie policzą oddsy czy equity, często nawet poprawnie przeliczą statystyki przeciwnika ale to i tak nie wystarczy żeby każda decyzja była zawsze EV+.

Nie chce tu pisać ściany tekstu więc powiem tylko, że nawet jeżeli boty istnieją to tylko niewielkiego procentu ich trzeba by się obawiać a cała reszta będzie po prostu słaba ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

byly już tematy o tym i stanowisko ps.com. Uzycie wyszukiwarki nie boli :ayfkm: no i zamiast rzucać poksa z powodu botow to lepiej wyłapać jakimi schematami grają ->

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez GhostlyHeno

Naprawdę uważasz, że administracja PS.com 'postawi Ci jasne stanowisko' w sprawie która ich praktycznie nie dotyczy? ;)
Dotyczy i to w dużej mierze, ponieważ mowa o roomach przez PokerStrategy propagowanych, jako UCZCIWE.
Więc czekam na jasne stanowisko w tej kwestii.
To, że technicznie możliwe jest wykonanie bota - jasne, że się da.
Ale czym innym jest przyzwolenia roomu na jego grę.
Jeśli iPoker na takie rzeczy pozwala, to stawia pod znakiem zapytania sens swego działania, uczciwości a zarazem pali opinię tego portalu.
Wciąż mam jednak głęboką nadzieję, że administracja sprawę tę UCZCIWIE wyjaśni.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

preczytales w ogole co napisalem wyzej? :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

I tak wciąż czekam na opinię PS.com na ten temat.
Takie oszczerstwa na temat botów nie mogą sobie tu być bez fachowej krytyki.

Odpowiedz
Cytat