Skip to forum
Notifications
Clear all

...

27 Posts
16 Users
0 Reactions
3,080 Views
Swiezak

.

Reply
26 replies
kamil13151

Cześć Swiezak.

ZOOM różni się od gry na zwykłych stolikach, stąd też Twój wykres inaczej się prezentuje na innym typie gry. Jednak również tam można mieć profity, by nieco więcej się dowiedzieć jak grać, polecam poniższe filmy:
BooM na ZooM - NL2 - część 1
BooM na ZooM - NL2 - część 2
Dodatkowo najnowsza produkcja: Rusher88 prezentuje: NL2 Zoom FR

Czy wchodzimy all-in z top parą - zależy od boardu oraz przeciwnika.

Gdybyś miał jakieś dodatkowe pytania z chęcią pomogę.

Pozdrawiam :sdrink.

Reply
Swiezak

.

Reply
yarish

Masz sporo FEq, to stealujesz i bluff 3betujesz ile możesz, robiąc autoprofit.

Reply
Swiezak

.

Reply
ciaciak1

Wszyscy mamy podobnie :why:

Reply
Swiezak

.

Reply
ZolnierzSkez

Na zoomie najlepiej jest zlamac regulamin i zakupic subskrypcje hand history.

Reply
DiableMarseillais

zoom to syf :) sytuacja, która powtorzyła mi się po raz N-ty.

Koncze sesje, klikam sit out next bb i oczywiscie nagle na kazdym stole spadaja premium handy. AA, KK, QQ, AK az do dojscia do big blinda wala oknami i drzwiami, ale co z tego skoro wlasnie w tym momencie leci sie na pare stackow ;)

Nie mam pojecia jak ludzie graja tego zooma, tam za kazdym razem ktos ma lepiej :D

Reply
doxdoxdox0

prawda, dawno nie było odcinka serialu 'poker jest rigged, nl2 nie do przejscia'

Reply
Swiezak

.

Reply
sokahr

ale czego Ty oczekujesz? że ktoś na mega nita będzie wsuwał drugą parę z 3 jako kicker? z resztą skoro dużo foldują i grają tylko nutsy no to robisz cbet/raise/whatever i dalej odpuszczasz wszystko co nie jest nutsem i zarabiasz...
i może pokaż jakieś ręce :>

Reply
doxdoxdox0

praktycznie wszystkie strity dla wyższych stritów, sety dla wyższych setów, trójki dla stritów itd.

to nie ma być nagonka na rigged soft?

kase topisz, bo będąc świadomym, jak tight ludzie grają, wchodzisz ciągle z tym samym i wpadasz na lepsze układy.

Wchodzicie all-in z top parą ?

pomijając bzdurność tego pytania - sam fakt, że rozważasz 'wchodzenie all-in' z top parą oznacza, że grasz dużo za loose. żebym był zadowolony callując 3 beczki z top parą (nawet z top kickerem) villain musi być raczej loose/blefer. tego na nl2 nie uświadczysz, więc mimo złego pytania można na nie łatwo odpowiedzieć.

nie wiem jak to nl2 wygląda, ale prawda jest taka, że jeżeli ludzie grają jak mówicie, to wygrywać tam jest bardzo łatwo. z tym, że oczywiście nonshowdown

Reply
Swiezak

.

Reply
sokahr

grając wystarczająco słabo nigdzie się nie da robić profitu :coolface:

Reply
Swiezak

.

Reply
ZolnierzSkez

10k rak to nie jest zadna probka, zeby oceniac czy jestes graczem wygrywajacym czy nie.

Reply
kNoq001

Napisane przez ZolnierzSkez
10k rak to nie jest zadna probka, zeby oceniac czy jestes graczem wygrywajacym czy nie.

this aczkolwiek na nl2 jest jednak cos nie tak jesli ktos ma tak dlugi okres tak kiepskich wynikow

tak, na zoomie da sie wygrywac i to bardzo dobrze
nie, nie jest tak, ze ludzie czekaja tylko na nutsy, po prostu czasem mamy takie okresy gry, ze tak sie nam wydaje bo rzeczywiscie przeciwnicy odslaniaja same dobre uklady a na nasze nutsy folduja = wariancja

wiadomo, ze na zoomie gry nie sa tak luzne jak na normalnych stolach bo gracze maja przycisk "quick fold" i moga robic lepsza selekcje ukladow aczkolwiek wciaz jest masa value w graniu zooma i nawet koledzy wyzej wymienili kilka sposobow

jak Ci nie idzie na tych stolach to graj zwykle skoro osiagasz tam przyzwoite wyniki

Reply
Michail00

Ja obecnie cisnę zoom'a sh nl2 i mam na pulpicie stickynote na której mam napisane:
Don't overplay!
Don't bluff R!
ABC!
Think!

I sprawdza się próbka żadna 15k ~18bb/100 na tą chwile. ;)

Reply
sphinx100

.

Reply